Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Microadventure in de herfst

Door: Ilonne Bongers

Afgelopen weekend vond het Think Outside the Tent- Event van Bas Buitensport plaatst. Een evenement waarbij deelnemers de grenzen van hun comfortzone opzoeken door zonder een tent in een herfstbos te slapen. Al vlak na de lancering van dit evenement zat de groep vol en afgelopen weekend sliep ik met 13 avonturiers op een prachtige plek tussen de bomen op landgoed Quadenoord (Renkum).

In een hangmat of op de grond

De meeste deelnemers sliepen in een hangmat maar er waren ook een paar liefhebbers die met een matje rechtstreeks op de bosgrond sliepen. Er hing zelfs een Tentsile boomtent, een soort hangmat die tussen drie bomen bevestigd wordt. Veel verschillende manieren waren geoorloofd zolang je maar ”Outside de Tent” bleef.

Amok hangmat

Zelf sliep ik in mijn Amok hangmat. Mijn nieuwste ontdekking op het gebied van hangend slapen. In een Amok hangmat lig je overdwars en kan je zelfs op je zij of op je buik slapen. Tevens kan je de rugleuning van de hangmat omhoog zetten zodat er een comfortabele stoel ontstaat. Het zoeken naar de balans is even wennen maar als je eenmaal ligt is het een meer dan fantastische slaapplek!

Amok hangmat
In een Amok hangmat slaap je overdwars. De hangmat kan tevens als stoel gebruikt worden door de bovenkant strak te trekken.

Het bos bewust ervaren

Het leukste aan slapen in de buitenlucht is dat je het bos ook echt ”ervaart”. Je voelt de wind langs je gezicht blazen en bent je veel bewuster van alle geluiden om je heen. Wakker worden van de vogels die beginnen te fluiten vind ik persoonlijk een prachtig begin van de dag.

Microadventure

Wat was het genieten! De 24 uur in het bos voelde als een heerlijk microadventure waarbij ik even helemaal los kwam van mijn dagelijkse werkzaamheden. We maakten met de groep prachtige houten lepels, hadden waardevolle gesprekken rondom een knisperend kampvuur en genoten van de frisse boslucht.

Houtsnijden
Van boom naar lepel! Het kan met een paar eenvoudige gereedschappen.

Ervaring rijker

Tijdens het ontbijt in de ochtend bleek dat iedereen de nacht heel anders had ervaren. Niet iedereen heeft evenveel uurtjes geslapen maar ieder van ons ging met een grote glimlach huiswaarts en is een bijzondere ervaring rijker.

Bekijk hier het videoverslag waarbij 24 uur buitengeluk is samengevat in 2.20 minuten.


Lees hier meer over outdoor in Nederland


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer