klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Microadventure in de herfst

Door: Ilonne Bongers

Afgelopen weekend vond het Think Outside the Tent- Event van Bas Buitensport plaatst. Een evenement waarbij deelnemers de grenzen van hun comfortzone opzoeken door zonder een tent in een herfstbos te slapen. Al vlak na de lancering van dit evenement zat de groep vol en afgelopen weekend sliep ik met 13 avonturiers op een prachtige plek tussen de bomen op landgoed Quadenoord (Renkum).

In een hangmat of op de grond

De meeste deelnemers sliepen in een hangmat maar er waren ook een paar liefhebbers die met een matje rechtstreeks op de bosgrond sliepen. Er hing zelfs een Tentsile boomtent, een soort hangmat die tussen drie bomen bevestigd wordt. Veel verschillende manieren waren geoorloofd zolang je maar ”Outside de Tent” bleef.

Amok hangmat

Zelf sliep ik in mijn Amok hangmat. Mijn nieuwste ontdekking op het gebied van hangend slapen. In een Amok hangmat lig je overdwars en kan je zelfs op je zij of op je buik slapen. Tevens kan je de rugleuning van de hangmat omhoog zetten zodat er een comfortabele stoel ontstaat. Het zoeken naar de balans is even wennen maar als je eenmaal ligt is het een meer dan fantastische slaapplek!

Amok hangmat
In een Amok hangmat slaap je overdwars. De hangmat kan tevens als stoel gebruikt worden door de bovenkant strak te trekken.

Het bos bewust ervaren

Het leukste aan slapen in de buitenlucht is dat je het bos ook echt ”ervaart”. Je voelt de wind langs je gezicht blazen en bent je veel bewuster van alle geluiden om je heen. Wakker worden van de vogels die beginnen te fluiten vind ik persoonlijk een prachtig begin van de dag.

Microadventure

Wat was het genieten! De 24 uur in het bos voelde als een heerlijk microadventure waarbij ik even helemaal los kwam van mijn dagelijkse werkzaamheden. We maakten met de groep prachtige houten lepels, hadden waardevolle gesprekken rondom een knisperend kampvuur en genoten van de frisse boslucht.

Houtsnijden
Van boom naar lepel! Het kan met een paar eenvoudige gereedschappen.

Ervaring rijker

Tijdens het ontbijt in de ochtend bleek dat iedereen de nacht heel anders had ervaren. Niet iedereen heeft evenveel uurtjes geslapen maar ieder van ons ging met een grote glimlach huiswaarts en is een bijzondere ervaring rijker.

Bekijk hier het videoverslag waarbij 24 uur buitengeluk is samengevat in 2.20 minuten.


Lees hier meer over outdoor in Nederland


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer