De Hochkönigman trailrun in Oostenrijk

Door: Matthijs van der Pol

Na onlangs een trail in de Spaanse Pyreneeën te hebben gelopen, ben ik mezelf aan het oriënteren welke internationale trail(s) ik volgend jaar ga doen. Er zijn gelukkig genoeg opties en ooit heb ik al eens een TOP 5 gemaakt. Maar zeker ook een optie voor volgend jaar is de The Hochkönigman trailrun. Ik ben afgelopen winter op wintersport geweest in Hochkönig en dat is mij dermate goed bevallen, dat ik er komende winter weer naartoe ga. Omdat ik zo enthousiast ben over dit prachtige gebied in Oostenrijk, ben ik ook benieuwd hoe het er in de zomer uitziet. Hierdoor ben ik specifiek gaan kijken of ze hier een trailrun hebben. En jawel! Heb jij de The Hochkönigman trailrun gelopen? Zo ja, hoe was het?

Mountainreporters HOCHKÖNIGMAN Trailrun - Bron: Sportfotograf.com
Mountainreporters HOCHKÖNIGMAN Trailrun – Bron: Sportfotograf.com

Hochkönigman trailrun in Oostenrijk

In het weekend van 31 mei tot en met 2 juni 2019 vindt alweer de vijfde versie plaats van de Hochkönigman. Trailrunning is een opkomende sport, mag ik ondertussen populair zeggen?, en het heeft gelukkig ook een plek gekregen in het Oostenrijkse Hochkönig waar volgend jaar weer duizenden deelnemers op af zullen komen. Hopelijk ben ik een van die deelnemers. Want door de jaren heen is dit een populaire race geworden in Europa vanwege de uitdagende omstandigheden.

Mountainreporters HOCHKÖNIGMAN Trailrun - Bron: Sportfotograf.com
Bron: Sportfotograf.com

De afstanden

Er zijn veel keuzes, waardoor er voor iedere deelnemer wel een geschikte afstand is. Je kunt kiezen uit:

 • Jeep by Papass – Easy Trail; 9.3 kilometer met 300 hoogtemeters
 • Salming Speed Trail; 23,5 kilometer met 1.441 hoogtemeters
 • Hochkönig Skyrace; 30 kilometer met 2.877 hoogtemeters
 • B’Jaks Marathon Trail; 47 kilometer met 2.751 hoogtemeters
 • Raidlight Endurance Trail; 84 kilometer met 4.916 hoogtemeters
Mountainreporters HOCHKÖNIGMAN Trailrun - Bron: Sportfotograf.com
Bron: Sportfotograf.com

Welke zal ik doen?

Zoals ik er nu over denk, lijkt de Hochkönig Skyrace de leukste en mooiste wedstrijd als ik kijk naar de afstand ten opzichte van de hoogtemeters. En een SKYRACE vind ik sowieso echt geweldig. Maar de 84 kilometer kan weer de ultieme uitdaging zijn. Dan moet ik wel echt enorm fit zijn. Ik ben erg benieuwd hoe jij hierover denkt. Ook ben ik benieuwd of jij naar dit evenement wil gaan en/of je hem al een keer heb mogen lopen.

matthijs@mountainreporters.com

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “De Hochkönigman trailrun in Oostenrijk lijkt me een prachtige uitdaging”

 • Hans
  12 oktober 2018 at 14:52

  Afgelopen jaar de SpeedTrail gelopen (in voorbereiding op de Zugspitze trail – 63km), heerlijke route, super georganiseerd. En de de sfeer bij de finish vond ik ook echt top, het enorme zwembad waarin je spieren tot rust kon laten komen was echt een memory 😉

  Volgend jaar staat de marathontrail op het programma.

  • Matthijs Van der Pol
   Matthijs Van der Pol
   12 oktober 2018 at 15:47

   Wow.. Wat inspirerend en leuk om te lezen. Welke wil je volgend jaar doen? Ik ben heel benieuwd! Matthijs (Mountainreporters)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer