klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De Hochkönigman trailrun in Oostenrijk

Door: Matthijs van der Pol

Na onlangs een trail in de Spaanse Pyreneeën te hebben gelopen, ben ik mezelf aan het oriënteren welke internationale trail(s) ik volgend jaar ga doen. Er zijn gelukkig genoeg opties en ooit heb ik al eens een TOP 5 gemaakt. Maar zeker ook een optie voor volgend jaar is de The Hochkönigman trailrun. Ik ben afgelopen winter op wintersport geweest in Hochkönig en dat is mij dermate goed bevallen, dat ik er komende winter weer naartoe ga. Omdat ik zo enthousiast ben over dit prachtige gebied in Oostenrijk, ben ik ook benieuwd hoe het er in de zomer uitziet. Hierdoor ben ik specifiek gaan kijken of ze hier een trailrun hebben. En jawel! Heb jij de The Hochkönigman trailrun gelopen? Zo ja, hoe was het?

Mountainreporters HOCHKÖNIGMAN Trailrun - Bron: Sportfotograf.com
Mountainreporters HOCHKÖNIGMAN Trailrun – Bron: Sportfotograf.com

Hochkönigman trailrun in Oostenrijk

In het weekend van 31 mei tot en met 2 juni 2019 vindt alweer de vijfde versie plaats van de Hochkönigman. Trailrunning is een opkomende sport, mag ik ondertussen populair zeggen?, en het heeft gelukkig ook een plek gekregen in het Oostenrijkse Hochkönig waar volgend jaar weer duizenden deelnemers op af zullen komen. Hopelijk ben ik een van die deelnemers. Want door de jaren heen is dit een populaire race geworden in Europa vanwege de uitdagende omstandigheden.

Mountainreporters HOCHKÖNIGMAN Trailrun - Bron: Sportfotograf.com
Bron: Sportfotograf.com

De afstanden

Er zijn veel keuzes, waardoor er voor iedere deelnemer wel een geschikte afstand is. Je kunt kiezen uit:

 • Jeep by Papass – Easy Trail; 9.3 kilometer met 300 hoogtemeters
 • Salming Speed Trail; 23,5 kilometer met 1.441 hoogtemeters
 • Hochkönig Skyrace; 30 kilometer met 2.877 hoogtemeters
 • B’Jaks Marathon Trail; 47 kilometer met 2.751 hoogtemeters
 • Raidlight Endurance Trail; 84 kilometer met 4.916 hoogtemeters
Mountainreporters HOCHKÖNIGMAN Trailrun - Bron: Sportfotograf.com
Bron: Sportfotograf.com

Welke zal ik doen?

Zoals ik er nu over denk, lijkt de Hochkönig Skyrace de leukste en mooiste wedstrijd als ik kijk naar de afstand ten opzichte van de hoogtemeters. En een SKYRACE vind ik sowieso echt geweldig. Maar de 84 kilometer kan weer de ultieme uitdaging zijn. Dan moet ik wel echt enorm fit zijn. Ik ben erg benieuwd hoe jij hierover denkt. Ook ben ik benieuwd of jij naar dit evenement wil gaan en/of je hem al een keer heb mogen lopen.

matthijs@mountainreporters.com

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

2 Reactie op “De Hochkönigman trailrun in Oostenrijk lijkt me een prachtige uitdaging”

 • Hans
  12 oktober 2018 at 14:52

  Afgelopen jaar de SpeedTrail gelopen (in voorbereiding op de Zugspitze trail – 63km), heerlijke route, super georganiseerd. En de de sfeer bij de finish vond ik ook echt top, het enorme zwembad waarin je spieren tot rust kon laten komen was echt een memory 😉

  Volgend jaar staat de marathontrail op het programma.

  • Matthijs Van der Pol
   Matthijs Van der Pol
   12 oktober 2018 at 15:47

   Wow.. Wat inspirerend en leuk om te lezen. Welke wil je volgend jaar doen? Ik ben heel benieuwd! Matthijs (Mountainreporters)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer