Een geweldig muziekfestival in de bergen

Door Pauline van der Waal

De Dolomieten zijn prachtig en bijna met geen pen te beschrijven. Terwijl je je ogen uitkijkt, moeten je oren ook aan de bak. Want van 28 juni tot en met 15 september vindt het muziekfestival Sound of the Dolomites plaats. Midden in de bergen en met geweldig uitzicht kun je dan genieten van live muziek!

Orkest op weg naar het podium. Foto: Mario Brunello Trekking - Dolomiti di Brenta
Orkest op weg naar het podium. Foto: Mario Brunello Trekking – Dolomiti di Brenta

Concerten in de buitenlucht

Het festival Sound of the Dolomites wordt gehouden in Trentino, in het noorden van Italië. In het Italiaans heet het festival overigens I Suoni delle Dolomiti. Gedurende de gehele zomer zijn er regelmatig concerten op verschillende plekken, maar altijd in de vrije natuur. Met verschillende genres zoals klassiek, jazz, folk, opera en wereldmuziek zit er altijd iets van je gading tussen.

Een mystieke ervaring. Foto: Val Durone, Val di Fassa © Trentino - M. Montibeller
Een mystieke ervaring. Foto: Val Durone, Val di Fassa © Trentino – M. Montibeller

Muziek tijdens de zonsondergang

Stel je eens voor: wegdromen op prachtige klanken terwijl je de zon achter de bergen ziet verdwijnen en de toppen roze ziet kleuren. Dat kan met de zonsondergangconcerten op 20 juli en 1 september. Je kunt in beide gevallen met de gondel omhoog en vanaf het bergstation is het dan nog zo’n 20 tot 30 minuten lopen. Helemaal naar boven lopen is ook mogelijk. Hou dan rekening met zo’n 4-5 uur wandelen. Je kunt mee met een gids, wel van te voren boeken.

Licht uit, spot aan! Foto: Val Brenta © Trentino - Luconi Bisti
Licht uit, spot aan! Foto: Val Brenta © Trentino – Luconi Bisti

Meerdaagse muziektrektocht

Voor de meest bijzondere beleving kun je mee met een meerdaagse wandeltocht. van vrijdag 28 juni tot zondag 30 juni is het thema klassieke muziek. Dagelijks maak je een wandeltocht van drie à vier uur en zijn er optredens van Giovanni Sollima en Avi Avital. Aan het einde van het seizoen, van zondag 1 tot dinsdag 3 september om precies te zijn, is er wederom een driedaagse tocht. Nu gaat het om wereldmuziek met invloeden van Schotse Folk, traditionele Griekse muziek en Braziliaanse klanken.

Dit ziet er toch waanzinnig uit? Laat staan hoe het klinkt! Foto: Col Margherita, Val di Fassa © Trentino Sviluppo S.p.A. - F. Modica.jpg
Dit ziet er toch waanzinnig uit? Laat staan hoe het klinkt! Foto: Col Margherita, Val di Fassa © Trentino Sviluppo S.p.A. – F. Modica.jpg

Meer weten

Meer sfeer proeven van dit geweldige festival? Bekijk dan onderstaande video. Meer informatie over bijvoorbeeld het programma en de locaties vind je op de website van Sound of the Dolomites (I Suoni delle Dolomiti). Je kunt ook de meerdaagse muziektrektochten boeken.


Lees hier meer artikelen en reisverhalen over Trentino op Mountainreporters


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.