Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Op donderdag 7 juni gaat alweer voor de dertiende keer het grote evenement Alpe d’HuZes van start. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen dit jaar ruim 4.500 deelnemers lopend of fietsend samen de legendarische Alpe d’Huez één tot zes keer. In de afgelopen jaren is op deze manier al ruim 150 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes / KWF Fonds. Hoeveel gaat het dit jaar worden?

Koersweek

Komende week zullen er weer duizenden Nederlanders afreizen naar Frankrijk. Dit zijn niet alleen deelnemers, maar ook vele vrijwilligers en supporters. Vanaf aanstaande zondag staat de berg volledig in het teken van Alpe d’HuZes. En het mooie is: iedereen is daar dan samen voor hetzelfde doel wat ervoor zorgt dat er veel geld wordt opgehaald voor dit mooie doel. Want volgens mij kennen we allemaal wel iemand die deze ziekt heeft of heeft gehad.

Vervolgens zullen 1.538 lopers en 3.005 fietsers één tot zes keer de Alpe d’Huez beklimmen

Op woensdag 6 juni beklimmen 230 supporters en vrijwilligers, die op de koersdag andere taken hebben, gezamenlijk één keer de berg. Op donderdag 7 juni om 4.30 uur klinkt het startschot door Sylvia Struiwigh-Tekstra. Zij is een kankerpatiënte die zich ondanks haar ziekte en zware behandelingen tot het uiterste inzet voor kankerbestrijding en zal het startschot luiden. Vervolgens zullen 1.538 lopers en 3.005 fietsers één tot zes keer de Alpe d’Huez beklimmen. Rond 20.00 uur gaan de laatste deelnemers over de finish en wordt het voorlopige eindbedrag bekendgemaakt.

Louis Bosman

Van de 4.543 deelnemers ken ik er in ieder geval een. Louis Bosman wil de berg zes keer gaan trotseren op 53-jarige leeftijd (ik kan er een jaartje naast zitten). Behalve dat wielrennen natuurlijk zijn grote hobby is, heeft ook hij een persoonlijke reden om juist deel te nemen aan dit mooie evenement. Vorig jaar december heeft hij zijn vader verloren aan deze verschrikkelijke ziekte.

Wat je moet beseffen is dat het deelnemen aan de Alpe d’HuZes veel tijd en energie kost. Ook heeft het impact op je sociaal leven en is het belangrijk dat je familie je hierin steunt. Zo hebben de afgelopen maanden bij Louis in teken gestaan om zichzelf optimaal voor te bereiden. Denk hierbij aan gezond leven (eten en geen alcohol) en heel, heel veel sporten.

alpe d'huzes 2018
alpe d’huzes 2018

Thuis volgen?

Wil je Louis of een van de vele andere heldhaftige deelnemers volgen? Dan zijn er vele mogelijkheden!

TV: Alpe d’HuZes 2018 wordt op 7 juni van 7.00 tot 17.00 uur rechtstreeks op televisie uitgezonden door de regionale omroepen RTV Utrecht, Omroep Brabant, Omroep West, NH, Omroep Zeeland, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en RTV Oost. NPO Nieuws neemt de uitzending in zijn geheel over.

Radio: Verder kan je vanuit Nederland de deelnemers een hart onder de riem willen steken, boodschappen sturen en verzoekplaten aanvragen via Radio Alpe d’HuZes die live vanaf de berg zal uitzenden (frequentie ter plaatse 107.6 FM).

Contactgegevens: Mail naar radio@alpe-dhuzes.nl of app naar 06-51 79 91 91.

Social Media en internet: Het is ook mogelijk om het evenement te volgen via Nu.nl, Facebook (Alpe d’HuZes), Instagram en Twitter (@alpedhuzes) en het digitale magazine Alpe d’HuZes.

App: Alle deelnemers kunnen worden gevolgd via de Alpe d’HuZes-app.

Livestream: opgevenisgeenoptie.nl

Louis en alle andere deelnemers hebben mijn diepte respect en ik wil je heel veel sterkte, kracht en hopelijk ook plezier toewensen. Jullie kunnen het!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer