Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Op donderdag 7 juni gaat alweer voor de dertiende keer het grote evenement Alpe d’HuZes van start. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen dit jaar ruim 4.500 deelnemers lopend of fietsend samen de legendarische Alpe d’Huez één tot zes keer. In de afgelopen jaren is op deze manier al ruim 150 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes / KWF Fonds. Hoeveel gaat het dit jaar worden?

Koersweek

Komende week zullen er weer duizenden Nederlanders afreizen naar Frankrijk. Dit zijn niet alleen deelnemers, maar ook vele vrijwilligers en supporters. Vanaf aanstaande zondag staat de berg volledig in het teken van Alpe d’HuZes. En het mooie is: iedereen is daar dan samen voor hetzelfde doel wat ervoor zorgt dat er veel geld wordt opgehaald voor dit mooie doel. Want volgens mij kennen we allemaal wel iemand die deze ziekt heeft of heeft gehad.

Vervolgens zullen 1.538 lopers en 3.005 fietsers één tot zes keer de Alpe d’Huez beklimmen

Op woensdag 6 juni beklimmen 230 supporters en vrijwilligers, die op de koersdag andere taken hebben, gezamenlijk één keer de berg. Op donderdag 7 juni om 4.30 uur klinkt het startschot door Sylvia Struiwigh-Tekstra. Zij is een kankerpatiënte die zich ondanks haar ziekte en zware behandelingen tot het uiterste inzet voor kankerbestrijding en zal het startschot luiden. Vervolgens zullen 1.538 lopers en 3.005 fietsers één tot zes keer de Alpe d’Huez beklimmen. Rond 20.00 uur gaan de laatste deelnemers over de finish en wordt het voorlopige eindbedrag bekendgemaakt.

Louis Bosman

Van de 4.543 deelnemers ken ik er in ieder geval een. Louis Bosman wil de berg zes keer gaan trotseren op 53-jarige leeftijd (ik kan er een jaartje naast zitten). Behalve dat wielrennen natuurlijk zijn grote hobby is, heeft ook hij een persoonlijke reden om juist deel te nemen aan dit mooie evenement. Vorig jaar december heeft hij zijn vader verloren aan deze verschrikkelijke ziekte.

Wat je moet beseffen is dat het deelnemen aan de Alpe d’HuZes veel tijd en energie kost. Ook heeft het impact op je sociaal leven en is het belangrijk dat je familie je hierin steunt. Zo hebben de afgelopen maanden bij Louis in teken gestaan om zichzelf optimaal voor te bereiden. Denk hierbij aan gezond leven (eten en geen alcohol) en heel, heel veel sporten.

alpe d'huzes 2018
alpe d’huzes 2018

Thuis volgen?

Wil je Louis of een van de vele andere heldhaftige deelnemers volgen? Dan zijn er vele mogelijkheden!

TV: Alpe d’HuZes 2018 wordt op 7 juni van 7.00 tot 17.00 uur rechtstreeks op televisie uitgezonden door de regionale omroepen RTV Utrecht, Omroep Brabant, Omroep West, NH, Omroep Zeeland, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en RTV Oost. NPO Nieuws neemt de uitzending in zijn geheel over.

Radio: Verder kan je vanuit Nederland de deelnemers een hart onder de riem willen steken, boodschappen sturen en verzoekplaten aanvragen via Radio Alpe d’HuZes die live vanaf de berg zal uitzenden (frequentie ter plaatse 107.6 FM).

Contactgegevens: Mail naar radio@alpe-dhuzes.nl of app naar 06-51 79 91 91.

Social Media en internet: Het is ook mogelijk om het evenement te volgen via Nu.nl, Facebook (Alpe d’HuZes), Instagram en Twitter (@alpedhuzes) en het digitale magazine Alpe d’HuZes.

App: Alle deelnemers kunnen worden gevolgd via de Alpe d’HuZes-app.

Livestream: opgevenisgeenoptie.nl

Louis en alle andere deelnemers hebben mijn diepte respect en ik wil je heel veel sterkte, kracht en hopelijk ook plezier toewensen. Jullie kunnen het!

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer