Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Het avontuur komt terug! Na een jaar coronapauze gaat Europa’s bekendste Outdoor-Community-Festival weer een grote trip maken. En dat alweer voor de 20e keer. Sinds de oprichting in 2001 is de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) inmiddels een absoluut verplicht nummer geworden voor de echte outdoor- en avonturenfan. Zoals altijd wordt je tijdens de ‘Tour‘ verwend met films over aansprekende expedities, authentieke coryfeeën en opvallende sportieve prestaties. Zo ook tijdens de jubileumuitgave van de E.O.F.T. dit jaar. Bekijk hieronder alvast de trailer om wat op te warmen.

DE EOFT in Nederland en België

Dit jaar doet de European Outdoor Film Tour weer een groot aantal bioscopen en theaters in Nederland en België aan. Zo kun je voorstellingen onder andere bijwonen in Groningen, Zwolle, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Enschede, Zwolle (bekijk hier alle theaters in NL) en in Antwerpen, Brussel en Gent. Je kunt nu je kaarten bestellen via nl.eoft.eu/nl/tickets/ . De voorverkoop gaat hard, dus online reserveren is wel aan te raden.

HET GEZICHT VAN DE TOUR 2021: CARO NORTH

Het gezicht van de E.O.F.T. van dit jaar is de alpiniste Caro North, een echte topatlete, die inmiddels ook buiten de grenzen van de outdoor-scene bekendheid geniet. Caro North haalt alles uit het leven. Ze is het liefst in de bergen, klimt tegen steile wanden, hoog, hoger, ho… , het maakt haar niet uit op welke berg en in welk werelddeel. Op haar zestiende staat ze al op de Aconcagua (6.961 m) in Argentinië, de hoogste berg ter wereld buiten Azië.

Ze leidt de eerste vrouwengroep de top van de Cerro Torre op, exploreert meer dan 50 nieuwe routes in Patagonië en beklimt op 20-jarige leeftijd de Eiger Nordwand. Maar niet alleen haar expedities in Patagonië, Alaska, Iran en in de Himalaya vormen deze jonge alpiniste, ook haar ervaring als berggids in haar eigen Zwitserse Alpen, maken haar tot wie zij is. In het portret volgen we Caro North naar ijzige hoogten, precies daar waar zij zich het meest thuis voelt.

Programma

Naast de prachtige film over Caro North zul je kunnen genieten van onderstaande spectaculaire verhalen over bijzondere mensen.

AMAZONIE

Maart 1950: midden in de jungle van Frans-Guyana vinden inboorlingen het dagboek van de Franse ontdekkingsreiziger Raymond Maufrais – van de auteur ontbreekt echter elk spoor … Als de jeugdige avonturier Eliott Schonfeld (Le Minimaliste) zeventig jaar later het boek in handen krijgt, krijgt Maufrais’ stem hem direct in zijn greep. Hij gaat naar het Franse overzeese departement in Zuid-Amerika om Maufrais’ spoor door het oerwoud te volgen. Wat als een reis naar het verleden begint, brengt Eliott al gauw aan het einde van zijn Latijn, waarbij hij griezelig dicht bij Maufrais’ noodlot in de buurt komt …

Amazonie

MILES AHEAD

Een man – een wereld – een record? Jonas Deichmann kent geen problemen en maar één versnelling: vooruit! En wat nog niemand gelukt is, is voor deze extreemsporter een open uitnodiging om boven zichzelf uit te stijgen. Na zijn opzienbarende records her en der in Eurazië, Noord- en Zuid-Amerika en van de Noordkaap tot Kaapstad, gaat Deichmann nu de grootste uitdaging uit zijn carrière aan: een triathlon rond de wereld. Dat is 120 keer de Ironman- afstand achter elkaar. Wanneer Deichmann in september 2020 met zijn fiets in München van start gaat, wachten er 450 kilometer zwemmen, 19.000 kilometer fietsen en 5.000 kilometer hardlopen! Dit is de ultieme uitdaging en hèt avontuur van zijn leven.

OUT OF FRAME

Mensgeworden multitool: de Fransman Mathis Dumas hoort bij de nieuwe generatie alpine allrounders. Wanneer hij op ski’s, aan een touw of met ijshaken de elementen trotseert, begint zijn werk pas echt: als outdoorfotograaf heeft hij een beroep ge- kozen, dat van hem sportieve-, sociale- en creatieve topprestaties vereist. Op de voorgrond staat voortdurend zijn motief – tot nu toe. We volgen Mathis naar zijn meest recente project: een spectaculaire highline in het hart van het Mont Blancmassief.

CLIMBING IRAN

Een professionele bergbeklimster in Iran – dat is eigenlijk een contradictio in terminis. Voor Nasim Eshqi is het echter de levende werkelijkheid: de Iraanse volgt de roep van de bergen en trotseert daarmee de maatschappelijke grenzen die haar vaderland vrouwen oplegt. Inmiddels heeft Eshqi vijftig nieuwe route’s in Iran gecreëerd. De film vertelt het verhaal van een zeer buitengewone vrouw, die door haar passie gedreven, men- tale, geografische, fysieke en ideologische grenzen overwint …

Climbing Iran

PLAYING GRAVITY

Snowboardprofessional Elias Elhardt en dronepiloot Sebastian Schieren zijn beide meester in de lucht: de een met zijn snowboard en grote sprongen, de ander met zijn cameradrone in een nieuwe rol: als filmmaker. In PLAYING GRAVITY vinden beiden een manier om de zwaartekracht in de luren te leggen en maken er een acrobatische race bergaf van.

SPELLBOUND

Wie wil vliegen kan zich laten meevoeren tijdens een luchtige dans met de zwaartekracht. Nieuw-Zeeland/Aotearoa biedt wingsuit- piloten daartoe een sprookjesachtige speeltuin. Bijna onwerkelijk schijnen de vliegende menselijke schaduwen, als ze over glets- jerspleten, stortbeken en bergflanken schieten. SPELLBOUND is het gelukt de magie van het vliegen te vangen – een gedicht in filmvorm.

WIN-ACTIE | WIN 2 TICKETS VOOR DE EOFT

Doe nu mee met onze win-actie en win twee kaarten voor een voorstelling vanaf de 24 oktober in Den Bosch t/m 3 november in Utrecht. Om kans te maken vragen we je alleen om dit bericht te delen op Facebook (klik hier) en je voorkeur voor datum en voorstelling naar ons te sturen via onderstaand formulier. Je kunt een eerste en tweede keuze opgeven.

Deze win-actie is afgelopen. De winnaars zijn Bea de Rue, Marieke Pijpker, Ted van der Putten, Tim Verdouw en Radboud Dood.

Voorstellingen in Nederland

ma, 18-10-21, 20:15RotterdamTheater ZuidpleinTickets kopen
di, 19-10-21, 20:00NijmegenDe LindenbergTickets kopen
do, 21-10-21, 20:00MaastrichtRebelle MaastrichtTickets kopen
vr, 22-10-21, 20:00EindhovenEvoluon Eindhoven – Philips HallTickets kopen
zo, 24-10-21, 20:00‘s-HertogenboschVerkadefabriekTickets kopen
ma, 25-10-21, 20:00AmsterdamMeervaart TheaterTickets kopen
di, 26-10-21, 20:00LeidenAalmarktzaal – StadsgehoorzaalTickets kopen
di, 26-10-21, 20:00GroningenMartini PlazaTickets kopen
wo, 27-10-21, 19:00HaarlemKinepolis HaarlemTickets kopen
wo, 27-10-21, 20:00ZwolleTheater Buitensoos Tickets kopen
do, 28-10-21, 20:15RotterdamTheater ZuidpleinTickets kopen
vr, 29-10-21, 19:00UtrechtKinepolis Jaarbeurs UtrechtTickets kopen
za, 30-10-21, 20:00UtrechtKinepolis Jaarbeurs UtrechtTickets kopen
zo, 31-10-21, 16:00Den HaagTheater DiligentiaTickets kopen
zo, 31-10-21, 20:00Den HaagTheater DiligentiaTickets kopen
ma, 01-11-21, 20:00AmsterdamMeervaart TheaterTickets kopen
di, 02-11-21, 19:00EnschedeKinepolis EnschedeTickets kopen
wo, 03-11-21, 19:00UtrechtKinepolis Jaarbeurs UtrechtTickets kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer