klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Schrijf maar vast in je agenda: 22 tot en met 30 september 2018! Dan staat Tirol namelijk op z’n kop vanwege het UCI WK Wegwielrennen. Er zijn twaalf verschillende races, maar deze eindigen allemaal in het historische centrum van Innsbruck.

Verschillende wedstrijden

De dames trappen af in deze wedstrijd, en wel op zondag 23 september. Ze rijden dan een ploegentijdrit van 54,5 kilometer door het Ötztal. Een week later, op de laatste dag, rijden de mannen een wegwedstrijd over 252,9 kilometer, met bijna 4700 hoogtemeters. De renners starten daarbij in Kufstein en eindigen zoals gezegd in Innsbruck.

Een week lang wielerwedstrijden
Een week lang wielerwedstrijden

Verschillende en unieke routes

Naast deze tours is er ook een individuele tijdrit voor de mannen die start in Alpbachtal Seenland en plaatsvindt op 26 september. De tijdrit voor dames is een dag eerder en start in Hall-Wattens. Al met al zijn er dus vier verschillende startpunten: Ötztal – Area 47, Hall-Wattens – Swarovski Kristallwelten, Alpbachtal-Seenland – Rattenberg en als vierde de vestingstad Kufstein.

Alle wedstrijden finishen in het historische centrum van Innsbruck
Alle wedstrijden finishen in het historische centrum van Innsbruck

Kaarten en informatie

Voor kaarten en speciale arrangementen, alsmede het volledige programma kun je hier terecht.
Vind je trouwens kijken naar wielrennen prachtig, maar zelf wielrennen nog veel mooier? Kijk dan vooral even op de website van visittirol.nl naar Great Rides. Dan zie je tien door wielerprofs geselecteerde routes!

Prachtige routes door Tirol
Prachtige routes door Tirol

Foto’s: visit Tirol

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer