Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Schrijf maar vast in je agenda: 22 tot en met 30 september 2018! Dan staat Tirol namelijk op z’n kop vanwege het UCI WK Wegwielrennen. Er zijn twaalf verschillende races, maar deze eindigen allemaal in het historische centrum van Innsbruck.

Verschillende wedstrijden

De dames trappen af in deze wedstrijd, en wel op zondag 23 september. Ze rijden dan een ploegentijdrit van 54,5 kilometer door het Ötztal. Een week later, op de laatste dag, rijden de mannen een wegwedstrijd over 252,9 kilometer, met bijna 4700 hoogtemeters. De renners starten daarbij in Kufstein en eindigen zoals gezegd in Innsbruck.

Een week lang wielerwedstrijden
Een week lang wielerwedstrijden

Verschillende en unieke routes

Naast deze tours is er ook een individuele tijdrit voor de mannen die start in Alpbachtal Seenland en plaatsvindt op 26 september. De tijdrit voor dames is een dag eerder en start in Hall-Wattens. Al met al zijn er dus vier verschillende startpunten: Ötztal – Area 47, Hall-Wattens – Swarovski Kristallwelten, Alpbachtal-Seenland – Rattenberg en als vierde de vestingstad Kufstein.

Alle wedstrijden finishen in het historische centrum van Innsbruck
Alle wedstrijden finishen in het historische centrum van Innsbruck

Kaarten en informatie

Voor kaarten en speciale arrangementen, alsmede het volledige programma kun je hier terecht.
Vind je trouwens kijken naar wielrennen prachtig, maar zelf wielrennen nog veel mooier? Kijk dan vooral even op de website van visittirol.nl naar Great Rides. Dan zie je tien door wielerprofs geselecteerde routes!

Prachtige routes door Tirol
Prachtige routes door Tirol

Foto’s: visit Tirol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer