Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Schrijf maar vast in je agenda: 22 tot en met 30 september 2018! Dan staat Tirol namelijk op z’n kop vanwege het UCI WK Wegwielrennen. Er zijn twaalf verschillende races, maar deze eindigen allemaal in het historische centrum van Innsbruck.

Verschillende wedstrijden

De dames trappen af in deze wedstrijd, en wel op zondag 23 september. Ze rijden dan een ploegentijdrit van 54,5 kilometer door het Ötztal. Een week later, op de laatste dag, rijden de mannen een wegwedstrijd over 252,9 kilometer, met bijna 4700 hoogtemeters. De renners starten daarbij in Kufstein en eindigen zoals gezegd in Innsbruck.

Een week lang wielerwedstrijden
Een week lang wielerwedstrijden

Verschillende en unieke routes

Naast deze tours is er ook een individuele tijdrit voor de mannen die start in Alpbachtal Seenland en plaatsvindt op 26 september. De tijdrit voor dames is een dag eerder en start in Hall-Wattens. Al met al zijn er dus vier verschillende startpunten: Ötztal – Area 47, Hall-Wattens – Swarovski Kristallwelten, Alpbachtal-Seenland – Rattenberg en als vierde de vestingstad Kufstein.

Alle wedstrijden finishen in het historische centrum van Innsbruck
Alle wedstrijden finishen in het historische centrum van Innsbruck

Kaarten en informatie

Voor kaarten en speciale arrangementen, alsmede het volledige programma kun je hier terecht.
Vind je trouwens kijken naar wielrennen prachtig, maar zelf wielrennen nog veel mooier? Kijk dan vooral even op de website van visittirol.nl naar Great Rides. Dan zie je tien door wielerprofs geselecteerde routes!

Prachtige routes door Tirol
Prachtige routes door Tirol

Foto’s: visit Tirol

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer