Huh, skiën en wijn? Zodra we deze combinatie horen, worden we helemaal wakker! In skiparadijs Ski amadé hebben ze dat ook begrepen, want daar is de Ski & Wijn-week al jaren het lekkerste hoogtepunt van het winterseizoen. Dit seizoen wordt deze week gehouden van 9 t/m 16 maart 2024. Wijn is overigens niet het enige hoogtepunt.

Elk jaar stellen de partner-hotels speciale culinaire arrangementen samen en de aangesloten hutten in de skigebieden van de vijf regio’s nodigen je uit voor een culinaire ontmoeting rond het thema “skiën en Oostenrijks wijngenot”. Wat dacht je van een gondeldiner, Weinroas (wijntocht), Genotsgala, wijnproeverijen in de skihutten of wijn in de gondel?

Lees in dit artikel wat de week precies inhoudt en boek je wintersport naar Ski amadé.

Op weg naar de volgende skihut © Ski amadé

De Ski & Wijn-week is een paradijs voor levensgenieters

Al jarenlang is deze week het smakelijkste hoogtepunt van het winterseizoen. Gelijktijdig vindt ook de hoogstgelegen boerenmarkt in de Alpen plaats. Bij meer dan 15 skihutten ontdek, proef en koop je de meest uiteenlopende en zelfgemaakte lekkernijen zoals kaas, spek, salami, boerenbrood en vele andere heerlijkheden. Direct aan de skipiste!

Vooral op het gebied van wijn heeft Ski amadé in samenwerking met Austria Wine Marketing heel wat in petto. Dat en meer maakt een bezoek aan de ski- en wijnpartners bijzonder smakelijk!

Hoogste boerenmarkt van de Alpen. Foto: Ski amadé

Waar moet je heen?

Hoe weten foodies waar ze heen moeten? Je ziet de certificering bij de ingang, vergelijkbaar met het zegel van Austria Wine Marketing. Dan weet je zeker dat je speciale verwenmomenten voor de smaakpapillen beleeft. Je proeft verschillende Oostenrijkse wijnen per glas, zowel rood als wit en de speciale Ski amadé wijn van het seizoen. En natuurlijk geniet je ook van de regionale en vers bereide gerechten, de tafelservice en het deskundig bedienend personeel dat weet welke fijne wijnen het beste bij de gerechten passen.

Op de website vind je een overzicht met alle deelnemende partnerbedrijven.

Naast lekkere wijn geniet je van culinaire hoogtepunten © Ski amadé

Valt er ook nog wat te skiën?

Je zou het bijna vergeten, maar op vakantie in Ski amadé ben je in het grootste skiparadijs van Oostenrijk! Met ruim 760 kilometer aan geprepareerde piste moet je wel een extreme kilometervreter zijn om alle afdalingen die je kunt doen met één skipas te bedwingen.

Met deze skipas kun je namelijk terecht in de regio’s Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en Grossarltal, die bij elkaar weer bestaan uit 25 skioorden.

Meer over Ski amadé

Ondertussen lekker de pistes af. © Ski amadé

Boek een arrangement voor het culinaire hoogtepunt van het winterseizoen

Tijdens de Ski & Wine-week van 9 t/m 16 maart 2024 hebben maar liefst 28 hotels in de verschillende regio’s en dorpen arrangementen samengesteld met als thema “skiën en Oostenrijkse wijn”. Wijnproeverijen en proeverijen vinden ook plaats in de ski- en wijnhutten en in deze hotels.

Boek bijvoorbeeld een weekarrangement (7 nachten incl. zesdaagse Ski amadé skipas), waarbij bijvoorbeeld een wijnproeverij en een diner is inbegrepen. Een kort arrangement kan ook. Dat is dan 3 nachten incl. Ski amadé skipas, een proeverij en/of diner.

Bekijk de accommodaties en boek direct op de website van Ski amadé

Hoofdfoto: © Ski amadé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.