Prachtige sieraden uit Chiemsee

Lees meer over Florian Weidlich

Buiten een imposant decor van bergen en groene weiden. Zodra de deur van de showroom “Mamma Bavaria” in Riedering opengaat, is het als een reis naar een andere wereld: antieke meubels, unieke inventaris en nostalgische lampen die aan het plafond van de lange kamer hangen.

De muren zijn bekleed met oud hout en versierd met geweien. Helder en gezellig licht valt door de volledig glazen dakconstructie. “De kamer ziet eruit als een kleine juwelendoos, versierd met traditionele en moderne elementen”, zegt Florian Weidlich, die zijn showroom beschrijft.

Maak kennis met Florian Weidlich. Foto Peter von Felbert

Rijk aan details in plaats van weelderig en opzichtig

Van klassieke trouwringen en armbanden tot hangers in de vorm van kruisen op de bergtop en lederhosen als spelden voor vesten – de inwoner van Rosenheim creëert unieke sieraden en haalt zijn inspiratie volledig uit zijn thuisland. Tegelijkertijd zet hij een oude traditie voort. Goudsmeden waren al in de 18e eeuw wijdverbreid in Beieren. Dit bereikte zijn hoogtepunt toen de Franse keizer Napoleon in 1806 naar Beieren kwam en vele kronen en sieraden werden ontworpen voor de familie van koning Ludwig I. In plaats van pracht en praal zoals vroeger, vertrouwt Florian op filigrane, gedetailleerde sieraden.

Geïnspireerd door de bergwereld en de Chiemsee. Foto: Peter von Felbert

Neem een stukje Beieren met je mee

De inwoner van Oberbayern heeft veel over de wereld gereisd, maar is toch teruggekeerd naar Beieren. Hij is gehecht aan zijn vaderland en zijn gebruiken, maar is voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën. Voor hem is dit geen contradictie: “Tradities zijn niet in steen gebeiteld. Ze blijven alleen bestaan ​​als ze door mensen worden gedragen en veranderd. Ik probeer traditioneel anders te zijn en dat consequent door te voeren”, zegt Florian.

De kunstenaar vindt inspiratie in het landschap van Beieren. In zijn juweliersatelier maakt hij schetsen, vormt hij modellen van was en ontwikkelt hij samen met zijn team prototypes van zijn nieuwe idee.

Het zijn sieraden met een verhaal en sieraden die verhalen vertellen door wie ze draagt. Florian Weidlich is niet de enige die de ideeën aanlevert: ook klanten kunnen hun wensen inbrengen. “Ik wil een stukje Beieren maken om mee te nemen”, zegt hij. Zo ontstaan ​​bijzondere sieraden met sterke symbolen zoals de Beierse leeuw of Bavaria, maar ook armbanden, gemaakt volgens de Goaßln stijl.

Bekijk de allermooiste sieraden. Foto: Peter von Felbert

Ook de mode straalt traditie en moderniteit uit

Van jassen tot traditionele vesten tot lederhosen – zijn modecollectie, die hij naast sieraden voert, is licht en gedetailleerd, niet opzichtig of weelderig en beschikbaar voor elk budget. Met zijn vak wil hij de geschiedenis van zijn vaderland vastleggen en tientallen jaren voortzetten.

Het concept van de Beierse vrije geest werkt: inwoners en gasten, vrienden en stellen, jong en oud, ze komen allemaal graag naar hem toe in de showroom. Mensen waarderen de prettige sfeer: de kunstenaar verwelkomt klanten aan de deur, of ze nu op zoek zijn naar iets bijzonders of gewoon willen rondkijken en een kopje koffie willen drinken aan de in-house bar.

Ontdek de natuur. Foto: Peter von Felbert

Florian’s tips voor SUP-fans

We willen weten waar de gepassioneerde SUP-atleet het liefst peddelt. “Natuurlijk aan de Chiemsee! Hier, aan de Beierse Zee, kun je de zomer heel goed doorkomen. Het meer is gewoon gemaakt om te sporten, omdat het zo groot en ruim is. Van varen tot SUP en vliegeren tot zeilen en surfen – de keuze is gewoon enorm. Persoonlijk vind ik het heerlijk om met het SUP-board op pad te zijn.”

Florian weet natuurlijk ook waar je boards kan huren: “SUP’s kun je huren bij Schraml in Prien-Stock. Dit is een kleine kiosk met een badstrand. Hij biedt ook elektrische en waterfietsen, luchtbedden en gigantische SUP’s aan. Er is nog een verhuurwinkel in Urfahrn bij de kleine kiosk met parkeerplaats.”

“Ik stop graag op de zandbank voor het kruideneiland tijdens mijn SUP-tochten. Een stop op het Fraueninsel is ook de moeite waard. Daar ga ik rechtstreeks naar de hoofdsteiger en leg SUP en peddels op het kiezelstrand. Van daaruit loop ik naar de visstalletjes en haal ik een visbroodje. Ze smaken heerlijk, echt een aanrader.”

Een biertje tijdens de zonsondergang. Foto: Peter von Felbert

Waar op de Chiemsee geniet je van een sundowner?

Er is veel vraag naar de “sundowner bar” in het buitenland. De sfeer is erg leuk, met chill-out muziek en uitzicht op het meer. Dat is best gaaf, maar soms wat druk. Het liefst ga ik met de SUP naar mijn favoriete plekje in de Chiemsee, neem een ​​biertje mee en laat mijn voeten in het water bungelen. Dit is de ultieme zonsondergang! Maar een ding: laat geen rommel achter en neem je fles weer mee!

Lees meer over Florian en Beieren via de website

Hoofdfoto: Fotograf Peter von Felbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.