De Bergsportdag van de NKBV, het grootste outdoorevent in Nederland, is weer terug van weggeweest. Na vier jaar afwezigheid zal dit evenement plaatsvinden op 17 maart 2024 in het compleet vernieuwde NBC in Nieuwegein. Een dag vol interessante lezingen, workshops en merken waar bezoekers kennis en inspiratie opdoen om veilig en voorbereid op pad te gaan.

De Bergsportdag is uniek in Nederland. Nergens anders is er een evenement met zo’n groot en gevarieerd aanbod op het gebied van klim- en bergsport. Het programma voor beginnende en gevorderde klimmers en bergsporters loopt uiteen van interessante lezingen, activiteiten, lezingen over trails en de mooiste gebieden en handige en leerzame workshops.

Verder is er een klimprogramma en zijn er meerdere sprekers. In verschillende hallen zijn merken, winkels en bestemmingen, zoals Zwitserland, Trentino, Stubai, Rab, SNP Natuurreizen en Bever aanwezig. Zo ontdek je de allernieuwste producten en gadgets en doe je alvast inspiratie op voor jouw volgende reis.

Lezingen

Op zoek naar inspiratie voor je volgende wandelavontuur? Van huttentochten, langeafstandswandelingen en hoogalpiene tochten tot en met informatie over duurzaamheid, fotografie en expedities. Tijdens diverse lezingen leer en hoor je hier alles over. Op het grote podium kun je je laten inspireren door bekende bergsporters.

  • Presentator Maurice Lede: Door zijn werk als presentator van 3 op Reis ontdekt Maurice de mooiste plekken. Vorig jaar kwam zijn droom uit en beklom hij de top van de Mont Blanc tijdens een spectaculaire expeditie. Laat je meeslepen tijdens zijn avonturen.
  • Bergredder Menno Boermans: Krijg een kijkje in het leven van deze medisch bergredder bij Air Zermatt. Menno vertelt alles over reddingsacties per helikopter, welke trends hij ziet en hoe je je op noodsituaties kunt voorbereiden.
  • Alpinist Ralf Dujmovits: Een van de meest ervaren bergbeklimmers en berggidsen ter wereld. Hij beklom alle veertien achtduizenders en meer. Ralf neemt je mee in zijn wereld als alpinist en deelt zijn persoonlijke avonturen van toen en nu.
  • In gesprek over kracht, passie en prestaties: Tijdens deze College Tour spreken we met vijf succesvolle vrouwen in de klim- en bergsport. Katja Staartjes, Ragna Debats, Lynn van der Meer, Christiane Luttikhuizen en Marianne van der Steen vertellen over hun internationale dromen en successen. 

Workshops

Krijg handige tips en leer hoe je aankomende zomer veilig en goed voorbereid op pad gaat. 

  • Fit de bergen in: Met deze voorbereidende oefeningen voor kracht, conditie en mobiliteit geniet jij straks optimaal van en blessurevrij van je vakantie in de bergen.
  • Materiaal: Wat neem je mee, hoe pak je je rugzak in, welke kleding en schoenen heb je nodig voor verschillende tochten? Buitenexperts delen hun tips met jou.
  • Voorbereiding en oriëntatie: Hoe kies je de juiste tocht en bereid je je hierop voor? Spijker je kennis over het weer in de bergen bij en weet wat te doen in bepaalde situaties. Leer navigeren met kaart, kompas, GPS en handige apps, zodat je altijd op het juiste pad blijft. 

Duurzaamheid op de tweedehands markt

De NKBV zet duurzaamheid voorop. Daarom kun je tijdens de Bergsportdag gebruikte kleding en materiaal een nieuw leven geven. Heb jij nog iets liggen (alleen bergsport-gerelateerd en in goede staat) dat zeker nog een aantal rondes meekan? Verkoop het ter plekke of kijk of er iets voor jezelf bij zit.

Bestemmingen en merken

Ontdek de mooiste bergbestemmingen in onder andere Zwitserland, Oostenrijk en Italië. We laten je de mooiste plekjes en tochten zien en vertellen wat deze gebieden zo uniek maakt. Test topmateriaal van vooraanstaande exposanten. Van het nieuwste klimmateriaal tot en met een duurzame wandeluitrusting. Alles om jouw avontuur nog veiliger en comfortabeler te maken. 

Meer informatie

Datum: 17 maart 2024

Locatie: NBC, Blokhoeve 1, Nieuwegein

Tijd: 09.30 – 17.00 uur

Entree: € 7,50 (leden) | € 15,- (niet-leden) | Kinderen t/m 13 jaar gratis

Programma & tickets vind je op: bergsportdag.nkbv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.