Boulderen is een explosieve en spectaculaire manier van klimmen. Boulderen is letterlijk: klimmen op een rotsblok. De klimroutes zijn puzzels die je oplost met techniek, kracht en denkwerk. Anders dan bij klimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordels nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid. Wil jij boulderen in het walhalla voor boulderaars, Fontainebleau? Dan is Boulder Basecamp echt iets voor jou.

Direct aan de rivier de Seine, bij de uitgestrekte bossen onder Parijs, vind je Boulder Basecamp. Dé uitvalsbasis om het beroemde Fontainebleau te ontdekken. Op het Basecamp krijg je tips van professionele boulder instructeurs en word je voorbereid op het beklimmen van de vele verschillende routes in het gebied.

In de avond geniet je samen met andere klimmers van relaxte gezelligheid op het Basecamp en overnacht je in een comfortabel ingerichte tipi tent.

Boulder-walhalla van Europa

Fontainebleau wordt ook wel het boulder-walhalla van Europa genoemd. Met meer dan 7000 routes is er in de bossen van Fontainebleau voor elke boulderaar wat wils. Het bouldergebied ligt zo’n zestig kilometer ten zuiden van Parijs en strekt zich uit over de bossen van Fontainebleau, met verschillende routes op alle niveaus. In het gebied vind je honderden rotspartijen waarop boulderroutes staan aangegeven. Je kunt er daarbij voor kiezen om een volledig circuit te volgen met routes van dezelfde moeilijkheidsgraad of om nabijgelegen routes te beklimmen van afwisselend niveau.

Routes op je eigen niveau

Inclusief bij je verblijf is het gebruik van een crashpad, een valmat die je op je rug bij je draagt en welke je tactisch plaatst om je val te breken bij het boulderen. Je leert bij aankomst op het Basecamp hoe je omgaat met je crashpad en hoe je elkaar kunt spotten tijdens het klimmen. Met startende boulderaars gaat er de eerste keer een gids mee het gebied in om de veiligheid in de gaten te houden.

Fontainebleau is naast een bekend klimgebied ook een enorm groot bos, met 280 vierkante kilometer aan grotendeels aaneengesloten natuur. De rotsblokken of “boulders” in Fontainebleau zijn van zandsteen en bevinden zich verspreid over een ondergrond van voornamelijk zand, wat het gebied wat val-vriendelijker maakt. Om routes op je eigen niveau uit te kiezen krijg je vanuit Boulder Basecamp een bouldertopo mee, een gids met informatie over het gebied en de verschillende boulders.

Activiteiten

Tijdens je week bij Boulder Basecamp is er heel veel inbegrepen. Er staat een grote tipi op het terrein waar workshops zoals yoga en meditatie worden gegeven. ‘s Avonds wordt er een groot kampvuur gemaakt en kan je andere boulderaars ontmoeten, marshmellows roosteren of bordspelletjes spelen tot in de late uurtjes. 

Zin in wat actie? Ga dan op pad met een van de mountainbikes en ontdek de prachtige omgeving van Fontainebleau. De eerste route start al in Samoreau, vlakbij het basecamp.  Verder wordt er tijdens de week een uitgebreide BBQ night georganiseerd voor het hele basecamp, met de keus uit vlees, vis of vega. En er is nog meer! Check hier alle activiteiten van Boulder Basecamp. Er is meer dan genoeg te doen en te beleven op het camp.

Naast de talloze klimmogelijkheden in het gebied vind je op het Basecamp zelf een kleine outdoor boulderwand waar op verschillende niveaus kan worden geoefend. Dit is de plek om nieuwe grepen te oefenen of om elkaar extra uit te dagen. Elke namiddag kun je hier ook terecht bij de gidsen, allen ervaren boulderaars, voor clinics en specifieke tips om nèt nog dat stukje hoger te kunnen boulderen.

Wat kost een verblijf op het basecamp?

Boulder Basecamp regelt een complete trip voor je, alleen het vervoer naar en van Frankrijk is niet inbegrepen. De reis vindt in 2023 plaats tussen 7 juli en 1 september en duurt zeven dagen. Je hebt de optie om voor een week, midweek of lang weekend te kiezen. De midweek is altijd vanaf maandag t/m vrijdag, het weekend vanaf vrijdag t/m maandag en een hele week van vrijdag tot vrijdag.

De prijs van een volledig ingerichte tipi voor twee personen is vanaf €299,- per persoon en een grotere emperor tent voor bijvoorbeeld vijf personen is vanaf  €216,- per persoon. Je kunt met maximaal vijf personen in de emperor verblijven en met maximaal drie personen in de tipi. Met hoe meer mensen je de tent deelt, hoe goedkoper de prijs per persoon, dus nodig al je vrienden uit.

Zie jij jezelf al helemaal zitten op een terras voor je tipi tussen de bomen? Je kunt boeken via de website van Boulder Basecamp. Beleef een actieve vakantie ver weg van de bewoonde wereld en midden in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.