Canada is een walhalla voor outdoorliefhebbers. De natuur is waanzinnig: van besneeuwde bergtoppen tot schitterende meren, van de ruige ‘Rockies’ tot aan uitgestrekte glooiende vlaktes en alle verschillende dieren en vogels in het land. Vergeet daarnaast de levendige en kleurrijke steden niet en je begrijpt waarom veel mensen zo enthousiast terugkomen van een rondreis door Canada.

Een andere hoogtepunt in Canada is walvissen spotten. Want dat kan er maar al te goed. De favoriete plek van deze prachtige dieren is de kust van British Columbia. En het zou zo maar kunnen dat dit ook jouw favoriete spot wordt, want niet alleen kun je hier walvissen spotten, je kunt ook wereldstad Vancouver ontdekken, de bergen in met bossen, gletsjers en rivieren bezoeken en als je geluk hebt spot je ook nog eens een grizzly- of een bruine beer!

We hebben de allerbeste plekken om walvissen te spotten voor je op een rijtje gezet.

Als je geluk heb zie je de walvissen vlakbij de boot. Een imposant schouwspel. Foto: Pixabay

Over Vancouver Island in Canada

Vancouver Island in British Columbia in het westen van Canada is ongelofelijk veelzijdig. Het is een waterrijk gebied – een eiland tenslotte – en de natuur is er overweldigend. Het eiland is ruim 450 kilometer lang en 100 kilometer breed en makkelijk te bereiken vanaf het vasteland van Canada. Op het eiland wonen zo’n 750.000 mensen, die het gebied delen met onder andere zwarte beren, poema’s en wolven.

Het water rondom Vancouver Island is één van de beste plekken ter wereld om walvissen te zien, want hier zwemmen bultrugwalvissen, grijze walvissen en orka’s.

Vuurtoren op Vancouver Island. Foto: Pixabay

1. Vanuit het authentieke Tofino

Het kleine dorpje Tofino heeft nog geen 2000 inwoners. Toch is het een must-see op je Canadareis. Je beleeft hier het authentieke Canada. Bovendien Tofino vooral in de zomer populair bij surfers, wandelaars, vogelspotters en natuurliefhebbers. Ook als je van lekker eten houdt zit je hier goed, want er zijn veel topchefs te vinden in Tofino die de lekkerste culinaire hoogstandjes bereiden.

Van half maart tot half april heeft Tofino een andere trekpleister: de walvismigratie. De grijze walvis trekt dan namelijk vanuit het zuiden richting Alaska, omdat daar veel voedsel is te vinden. Met duizenden leggen ze de tocht af en komen dan voorbij Tofino. Overigens zijn deze imposante dieren ook buiten de migratieperiode te zien.

Alleen de staart al is enorm. Foto: Pixabay

2. Victoria, de hoofdstad van Brits-Columbia

Bij Victoria, de hoofdstad van Brits-Columbia in het uiterste zuidoosten van Vancouver Island, zwemmen de walvissen van mei tot en met eind september langs de kust. Je bent er bovendien zo, want de stad bereik direct vanuit Vancouver met de veerboot.

De charmante stad doet typisch Engels aan en is bijzonder sfeervol. Dus kom je moe maar voldaan terug van het walvisspotten, dan geniet je hier van een hapje en een drankje, of zelfs een Engelse high tea.

Geweldig toch als je dit voorbij ziet zwemmen?

3. Bij het voormalige vissersstadje Telegraph Cove

Telegraph Cove ligt in het noorden van Vancouver Island. Vertrek vanuit het pittoreske haventje van Telegraph Cove, dat zelf herkenbaar is door de houten huizen en steigers. Eromheen zie je naaldbomen voor zover je kunt kijken.

Je kunt hier mee met een walvistocht, maar een andere optie is om zelf op pad te gaan met een kajak. Misschien nog wel imposanter!

In een kajak op zoek naar walvissen

Lees meer over de reizen naar Canada met Little America

Wil jij ook graag op vakantie naar Canada? Dan raden we je aan om de website van Little America te bekijken. Je maakt zo’n prachtige reis vaak slechts één of een paar keer in je leven, dus je wilt dat het echt een droomreis wordt. De experts van Little America zorgen ervoor dat jouw vakantie precies aan jouw wensen voldoet. De route, de activiteiten, de accommodaties: alles kan op maat worden samengesteld.

En wil je zelf inspiratie opdoen? Kijk dan naar de vele mooie voorbeeldreizen.

Bekijk alles over Canada op de website van Little America

Hoofdfoto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.