Australië is de absolute reisdroom van veel natuurliefhebbers. Het enorme land kent immers alle uitersten. Van de oneindige outback tot dichte regenwouden, van de witste stranden die je ooit hebt gezien tot de typisch Australische dieren als de koala, kangoeroe en Tasmaanse Duivel, Australië is werkelijk uniek. De afgelopen twee jaar zat Australië potdicht voor toeristen, want vanwege het coronavirus hield het land de grenzen gesloten. Maar nu zijn reizigers weer welkom. Wij zelf zijn als een kind zo blij en staan te popelen om onze koffers te pakken. En jij? Staan een rondreis door Australië ook op jouw wishlist?

Oriënteer je dan nu al, want de boekingen richting Australië voor 2022 én 2023 nemen al enorm toe, zo ziet bijvoorbeeld TravelEssence, die op maat gemaakte reizen naar onder meer Australië aanbiedt. Weten wanneer de reisbeperkingen wijzigen of verdwijnen? Lees voor het laatste nieuws het reisadvies van de Rijksoverheid.

Wil je eerst meer inspiratie? Bekijk dan de tien mooiste natuurparken van Australië. Let wel: voor verschillende gedeeltes van Australië zijn verschillende periodes het meest geschikt om op reis te gaan, wel zo handig!

Lees meer over Australië en bekijk de mogelijkheden op de website van TravelEssence

Regenwoud in Daintree National Park

Ik wil naar het noorden van Australië

Je kunt het beste in de periode van mei tot en met oktober naar het noorden van Australië. Wil je dus naar highlights Alice Springs, de bijzondere rots Uluru of juist de onontdekte outback van Kimberley, dan plan je je reis in deze tijd.

In deze periode is het droogseizoen, wat het rijden makkelijk maakt. Bovendien heb je zo veel kans op mooi weer. Het is ook een goed idee om je reis te combineren met de tropische noordoostkust in deze tijd.

Ongelofelijke natuur bij Karijini

Op naar het midden van Australië

Staat het middelste gedeelte van Australië op je wishlist, ook dan kun je het beste tussen mei en oktober gaan. Het gaat dan om het zuiden van de deelstaat Northern Territory en het noorden van de deelstaat South Australia. Ga je buiten deze tijd, dan is het eigenlijk te heet.

Hou je van koel? Dan reis je het beste in juli en augustus, wanneer het overdag tussen de 15 en 20 graden is en ’s nachts kan afkoelen tot het vriespunt.

Kangoeroe in een opvangcentrum in Alice Springs. Foto: Tourism NT

Bezoek het zuiden met de steden Perth, Adelaide, Melbourne & Sydney

Het fijne zuiden kun je het hele jaar bezoeken, en het is aan jou waar je de voorkeur aan geeft. In het zuiden heerst een soort Middellandse Zeeklimaat. In de zomer betekent dat temperaturen tussen de 25 en 36 graden, ’s winters is het een stuk koeler met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 14 graden. Ben je dus meer een zomers type, of vind je het al snel te warm?

Wel belangrijk: december en januari zijn zomervakantiemaanden voor de Australiërs zelf, die dan vaak massaal op pad gaan. Het is dan drukker (en duurder!) dan de andere maanden.

Blijf tussen Sydney en Brisbane

Veel reizigers kiezen voor een trip van Sydney naar Brisbane, of andersom. In een dag of tien kun je vanuit de wereldstad via de ongerepte natuur van de Blue Mountains, maar ook Hunter Valley en Baron Bay naar Brisbane, ook niet bepaald een klein dorpje.

Je kunt deze reis in principe het hele jaar doen, maar het beste is om je vakantie te plannen tussen oktober en april. De temperaturen liggen dan tussen de 20 en 30 graden, waardoor je extra geniet op de prachtige stranden onderweg.

Zicht op de Matagarup Bridge, Perth. Foto: Ospreycreative

Reis naar het Australische eiland Tasmanië

Wil je tot slot naar Tasmanië, het eiland dat zo’n 250 kilometer onder Melbourne ligt? Dan is november tot en met maart de beste tijd. Het prachtige groene eiland waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en kajakken is namelijk koeler dan de rest van het zuiden van Australië. Geniet van de natuur en heerlijke wijn van de wijngaarden die je hier volop vindt.

December en januari zijn het warmst, maar ook hoogseizoen en daardoor drukker. In onze zomer (juli en augustus) is het er echt winters en het kan er zelfs sneeuwen!

Prachtig panorama in Flinders in het zuiden van Australië

Jouw droomreis naar Australië

Ben je er nog niet helemaal over uit? Niet gek, want Australië is groot en veelzijdig, en keuzes maken moeilijk! Opties zijn er genoeg, zoals in drie weken van Melbourne naar Sydney. Of juist een langere reis van Sydney naar het midden van het land en het tropische noorden. Als je op zoek bent naar inspiratie of praktische tips, kijk dan eens op de website van TravelEssence.

Lees meer over Australië en bekijk de mogelijkheden op de website van TravelEssence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.