Ga op vakantie naar het hoge noorden

Door: Pauline van der Waal | Buro Scanbrit, dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa

Ga je in de winter naar Finland, dan staat je ongetwijfeld een bijzondere vakantie te wachten. Alles om je heen is wit en steekt fel af tegen de – met een beetje geluk – felblauwe hemel. Niet alleen is de omgeving betoverend mooi, maar je kunt er ook avonturen beleven die je maar op weinig plekken kunt doen.

Is bijvoorbeeld een huskytocht of sneeuwschoenwandeling iets voor jou? Bekijk dan de onderstaande activiteiten, of lees direct meer over geweldige wintervakanties naar Finland.

Wat een uitzicht vanaf de hondenslee!
Wat een uitzicht vanaf de hondenslee!

Drie avonturen die je echt niet mag overslaan

Hoe lang je ook gaat, je hebt vast het idee dat je vakantie altijd te kort is. Je moet daarom keuzes maken. Wat je gaat doen tijdens je vakantie in Finland is natuurlijk aan jou, maar deze drie activiteiten mogen eigenlijk niet ontbreken.

1. Met een hondensledetocht beleef je de omgeving anders

Bij hondenliefhebbers staat deze activiteit ongetwijfeld hoog op de lijst, maar ook als je niet speciaal een dierenvriend bent is een huskytocht te gek. Je zoeft met de slee door het verstilde witte landschap en je hoort niets anders om je heen dan het enthousiaste geblaf van de honden. Vaak mag je zelf ook een stukje sturen en al staand voel je helemaal de wind die langs je gezicht strijkt goed. Na afloop warm je weer op met een beker warm bessensap. Of natuurlijk van een enthousiaste lik van één van de honden!

2. Adrenaline tijdens een sneeuwscootersafari

Ligt je tempo bij een hondensledetocht al vrij hoog, voor nog meer actie ga je op sneeuwscootersafari. Draai het gas open en cross met die grote machine door heuvelachtig landschap of over een spiegelglad meer. Je deelt de scooter met z’n tweeën: eentje stuurt en de ander klimt achterop. Een unieke ervaring om samen te beleven in het hoge noorden.

3. Neem in alle rust de omgeving in je op met een sneeuwschoenwandeling

Voor wat meer rust en daardoor meer tijd om de omgeving volledig op je in te laten werken, kies je voor een wandeling op sneeuwschoenen. Met de ’tennisrackets’ onder je voeten loop je zonder al te veel problemen door de diepe sneeuw. Ga op pad met een gids en hij of zij vertelt je alles wat je weten wilt over dit bijzondere stukje Europa.

Geniet in alle rust van het spierwitte landschap. Foto: Destination Lapland
Geniet in alle rust van het spierwitte landschap. Foto: Destination Lapland

Tijd over? Dan is er nog veel meer te beleven!

We zeiden het al: dit zijn slechts drie geweldige activiteiten die je kunt doen in Fins Lapland. Maar ook bijvoorbeeld een Fatbike experience, een Noorderlichtexcursie, ijsvissen of een rendiersafari behoren tot de mogelijkheden. Overnachten doe je natuurlijk in stijl, bijvoorbeeld in een blokhut met eigen sauna en open haard. Vanzelfsprekend kun je zelf je reis samenstellen, maar het is ook mogelijk om een kant-en-klare reis te boeken, waarin je directe vlucht vanaf Amsterdam, verblijf en de beste activiteiten inbegrepen zijn.

Een vakantie naar Fins Lapland boek je bij Buro Scanbrit, dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.