Voor velen staat het noorderlicht zien hoog op het lijstje om nog eens mee te maken. Helemaal in het noordelijke puntje in Finland, boven de poolcirkel, ligt Fins Lapland. Dé bestemming om het magische natuurverschijnsel te bewonderen. En dat is niet zo gek. Je bent hier ver van de bewoonde wereld en dat betekent dat het goed donker is! Maar misschien nog wel het belangrijkst: je bent hier midden in de Aurora Zone. Dit is de zone waar het noorderlicht voornamelijk te zien is.

Wij tippen je de beste plekken en manieren om het kleurrijke licht te spotten.

Slapen onder de sterren én het noorderlicht.

Spot het noorderlicht vanuit een glazen iglo

Wat is een betere manier dan het noorderlicht spotten vanuit een glazen iglo? Het kan buiten erg koud zijn – en zeker ’s avonds wanneer het licht tevoorschijn komt – maar met je eigen iglo óf met de juiste winterkleding is dat geen probleem. Want met de warme winterkleding kun je gerust ’s avonds nog een wandeling maken!

Vanuit je comfortabele bed kijk je direct naar buiten én omhoog. Elke avond slaap je hier onder een indrukwekkende sterrenhemel. Want niet alleen het noorderlicht zie je hier beter, maar ook de prachtige sterren.

Heerlijk genieten in een wilderness lodge

Beleef de échte wildernis

Of kies voor een wilderness lodge. Dit zijn typische, Finse lodges midden in de wildernis. En dat is er genoeg! De naam zegt het al: je bent bij een wilderness lodge écht in the middle of nowhere, dus extra grote kans om het noorderlicht te spotten en te fotograferen.

Na een actieve dag in de sneeuw is thuiskomen voor het diner de kers op de taart, want bij de lodges eet je ’s avonds de lekkerste maaltijden! Na het diner geniet je optimaal van een hete sauna, die ook direct uitzicht heeft op het noorderlicht.

Maak een sneeuwschoenwandeling in het noorderlicht

Maak een bijzondere sneeuwschoenwandeling

Wil je jouw noorderlicht ervaring nóg bijzonderder maken? Gelijk geven we je. Tijdens een sneeuwschoenwandeling in de avond ga je met een ervaren gids mee die je alles over het licht kan vertellen. Maar ook over de omgeving, de natuur én de cultuur.

Nadat je bent omgetoverd tot een echte Finland-expert, neemt de gids je mee naar de beste plekken in het bos om het noorderlicht te spotten. En soms is dat niet eens in het bos, maar op een bevroren meer. Gelukkig is de kou geen probleem, want bij veel excursies in Fins Lapland krijg je de juiste kleding mee om je warm te houden.

Drijven tussen het ijs?! Het kan echt!

Drijvend tussen de ijsblokken

Of kies voor meer actie! Trek een speciaal pak aan en neem ’s avonds een duik in het ijskoude water. Waar anderen over het meer lopen, drijf jij in een megagroot wak met ijsschotsen om je heen. En dat terwijl het noorderlicht boven je danst. Het enige wat jij hoeft te doen is, is drijven…

Het noorderlicht is magisch om te zien

Ga op noorderlichtvakanties met Buro Scanbrit

Een wintervakantie in Fins Lapland is een écht winters sprookje. Hier kom je tot rust in de natuur, maar is de spanning altijd dichtbij. En het noorderlicht? Dat hopelijk ook!

Ontdek alle vakanties naar Fins Lapland met Buro Scanbrit. Zij zijn dé vakantiespecialist naar Noord-West Europa en met hun 50 jaar ervaring weet je zeker dat je zorgeloos op vakantie gaat.

Je vindt meer informatie op de website van Buro Scanbrit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.