De Verenigde Staten is het land van de onbegrensde mogelijkheden. En dat geldt zeker voor de prachtige natuur. De enorme verscheidenheid en de weidsheid in Amerika is onovertroffen, de landschappen prachtig en wildlife is op zichzelf al een uniek hoogtepunt. Maak een rondreis door Amerika en ontdek de verschillende nationale parken.

Ze allemaal bezoeken is onmogelijk, want tegenwoordig tellen de VS 419 nationale parken van bij elkaar bijna 85 miljoen hectare… En dan hebben we de nationale parken op de 100 eilanden van Hawaii nog niet eens genoemd. De Hawaiiaanse eilanden hebben in totaal zo’n 50 nationale parken. Je vindt er watervallen, regenwouden, vulkanen en een diversiteit aan tropische en unieke flora en fauna. Sommige dier- en plantsoorten zijn zelfs alleen op Hawaii te vinden.

Om je op weg te helpen hebben we de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten voor je op een rij gezet.

De Grand Canyon kan natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje

Yosemite National Park is het kroonjuweel van Californië

President Roosevelt beschreef Yosemite ooit als een “kathedraal mooier dan de mens ooit zou kunnen bouwen”. En wat ons betreft heeft hij daarmee niets teveel gezegd. De bomen zijn zo hoog dat je de toppen niet eens kunt zien en kuddes wilde bizons stormen door de groene vallei die wordt geflankeerd door twee gigantische granieten rotswanden.

Maak prachtige wandelingen en geniet van het uitzicht op de hoger gelegen punten en ga op zoek naar de vele dieren die hier wonen, zoals bergleeuwen, zwarte beren en bevers. Samen met Yellowstone is Yosemite één van de oudste parken van de VS én van de wereld.

Geniet van de natuur en de rust in Yellowstone

Yellowstone National Park bestaat al sinds 1872

Yosemite en Yellowstone kunnen ook stuivertje wisselen, want veel Amerikabezoekers zetten Yellowstone op 1 als het gaat om het mooiste park van de VS. Bovendien is het ook nog eens één van de grootste parken in de VS, want met bijna 9.000 vierkante kilometer valt er heel wat te ontdekken. Je kunt er prachtig wandelen langs en op de oude vulkanen en ziet er warme bronnen en de geisers.

Ben je op zoek naar wat rust? Pak dan je vishengel, want dat kan bijzonder goed in de meren en rivieren van Yellowstone.

Rood zandsteen in Arches National Park

Arches National Park met duizenden zandstenen rotsbogen

Een veel minder bekend park is het Arches National Park, dat bestaat uit rood woestijnlandschap en heel veel rotsbogen van zandsteen. De naam van het park komt dus niet uit de lucht vallen.

Het is geen enorm groot park, ‘slechts’ 300 vierkante kilometer. In vergelijking met de andere parken dus behoorlijk overzichtelijk. Oh ja, wist je dat de film Indiana Jones and the Last Crusade uit 1988 hier is opgenomen? Misschien herken je de Double Arch wel uit de film.

Akaka Falls State Park heeft heel veel watervallen

Voor Akaka Falls State Park steken we over naar Hawaii. En ook hier is de naam verre van origineel, want je weet wat wat je staat te wachten: spectaculaire watervallen! Zonder al te veel inspanning kun je een wandeling maken naar Akaka Falls en Kahuna Falls, de bekendste en misschien ook wel de mooiste watervallen van het park.

Wat vind jij de allermooiste waterval?

Grand Canyon op de must-visit-lijst

Nog zo eentje die natuurlijk niet mag ontbreken is Grand Canyon National Park. De enorme canyon is maar liefst 446 kilometer lang en op sommige punten 1,8 kilometer diep. De breedte varieert en maakt de canyon prachtig en afwisselend. In de diepte kolkt de wildstromende rivier. Het extreme landschap wordt ook wel één van de zeven natuurlijke wereldwonderen genoemd.

Het grote niets in Death Valley

Het bijzondere Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika. Het is een geweldige plek voor natuurliefhebbers, want de flora en fauna hebben zich aangepast aan de extreme weersomstandigheden. En extreem is het, want de hoogste temperatuur ooit gemeten was hier ruim 56 graden Celsius!

Death Valley is een woestijngebied met zoutvlaktes, rotsen en zand. Heel veel zand. Neem bij een bezoek dus altijd genoeg extra water en benzine mee, want hier stranden wil je niet. Een groot gedeelte van het gebied ligt onder zeeniveau, terwijl eromheen hoge bergen met zelfs sneeuw op te toppen te vinden zijn.

Roadtrip door Death Valley

Nog zoveel meer keus!

Tsja, met zo ongelofelijk veel nationale parken is het moeilijk kiezen. Ben je op zoek naar een minder bekend nationaal park, of wil je graag specifieke activiteiten doen, zoals rustig wandelen en kajakken of juist wildwaterraften en rotsklimmen? Leg je graag zo veel mogelijk kilometers af tijdens je roadtrip, of blijf je liever wat langer op één plek? Alles kan in de Verenigde Staten.

Lees meer over de nationale parken of bekijk de voorbeeldreizen. Natuurlijk kun je ook direct contact opnemen met een reisadviseur van Little America, die je vanuit eigen ervaring helpt om jouw droomreis naar Amerika samen te stellen.

Bekijk hier de voorbeeldreizen naar de Verenigde Staten van Little America


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.