“Wat moeten mensen uit Nederland hier nou in de winter?”, vroegen lokale inwoners van Salla en Ruka toen Cees van den Bosch, reisondernemer van Voigt Travel, aan zijn Finse partners voorstelde om ook in de winter reizen te gaan organiseren. “Zeker sneeuwscooteren en in een slede achter een rendier aan gaan!”, voegden ze er gekscherend aan toe. “Precies dat ja”, was het antwoord.

Zo werd droombestemming Lapland geboren en inmiddels zijn Lapland en Voigt Travel al twintig jaar beste vrienden!

Lapland in de winter ziet eruit als een sprookje!

De eerste reisorganisatie in Lapland

Ben jij in de afgelopen twintig jaar naar Lapland geweest? Dan ben je vast en zeker met Voigt Travel op pad gegaan. Voigt Travel was twintig jaar geleden de eerste reisorganisatie die reizigers uit Nederland naar Lapland bracht.

Met hun chartervlucht, uitgevoerd door Finnair, brachten zij avontuurlijke winterliefhebbers naar het sprookjesachtige Salla.

Bijzondere kleuren in Lapland

Salla: in the middle of nowhere

Vandaag de dag is Salla nog steeds één van de favoriete bestemmingen van Voigt Travel. Niet gek na twintig jaar intensief samenwerken. Er zijn mooie connecties ontstaan, zelfs vriendschappen gesloten. Een van de lokale gidsen, Upi, is al sinds jaar en dag actief bij safari’s en excursies. Niet gek dat ‘ie herkend én geliefd wordt.

Grappen en sterke verhalen schudt hij tijdens kampvuurmomenten tegenwoordig samen met de jongere wildernisgids Timo uit zijn mouw. Als lid van team Salla Reindeer Park bezorgen zij Voigt Travelreizigers keer op keer een onvergetelijke vakantie.

Het rendierpark in de middel of nowhere. Foto: Salla Wilderness Park

Directe vluchten met Transavia

Na vier jaar Finnair stond Transavia daar voor de deur: de ideale luchtvaartmaatschappij voor reizen naar het Pure Noorden. Het warme welkom, de persoonlijke sfeer en het comfort van de vliegtuigen sloot perfect aan bij de belevenissen die ter plaatse gepland stonden.

Na zestien seizoenen hebben Transavia en Voigt Travel al meer dan 200.000 reizigers het noorderlicht, huskysafari’s en andere winterse belevenissen laten ervaren. En altijd op plekken waar weinig tot geen anderen komen. Daarom werden, naast Salla, ook andere plaatsen in Fins Lapland aangedaan. Zelfs het noordelijkste puntje van Finland is door een samenwerking met het gastvrije Nuorgam Lodge bereikbaar gemaakt!

Op langlaufski’s zie je de omgeving op z’n mooist

Nieuwe bestemmingen

Interesse in reizen naar Lapland bleef groeien. En ook andere winterse regio’s begonnen te lonken. Daarom besloot Voigt Travel in 2017 ook Zweeds Lapland aan te bieden en organiseerde ze in de winter van 2020 reizen naar het noorden van IJsland. De rode draad: onbereikbare bestemmingen bereikbaar maken. Reizen naar regio’s waar je nog tussen de locals geniet van de rust en de ongereptheid.

Voigt Travel durfde het zelfs aan om directe vluchten naar Lapland in de zomer aan te bieden; een bestemming die bij veel mensen nog onbekend is en daarom de ideale plek is voor een outdoor zomervakantie.

Mooie foto’s van de Lapse natuur

Win een reis naar Lapland met de Voigtversary speurtocht!

Komend winterseizoen is het dus zo ver: het twintigjarig jubileum! Dit feestelijke feit laten ze natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom organiseert Voigt Travel een jubileumcampagne: de Voigtversary speurtocht.

Tijdens deze speurtocht ontdek je wat je afgelopen twintig jaar in Lapland hebt moeten missen. Met behulp van een bingokaart, en wekelijkse vragen die via de social kanalen gedeeld worden, kun je op zoek gaan naar de bijbehorende antwoorden. Halverwege februari wordt de laatste vraag gesteld. Onder de inzendingen met de volledig afgestreepte bingokaart én de juiste antwoorden, wordt een reis naar Lapland verloot. Zo kun je alles wat je gemist hebt toch inhalen!

Meedoen? De speurtocht wordt zondag 18 december 2022, tijdens de eerste vlucht van het komende winterseizoen, afgetrapt.

Klik hier voor de bingokaart en meer informatie op de campagnepagina van Voigt Travel.

Foto’s: Salla Wilderness Park & Ruka Kuusamo

16 Reactie op “Doe mee & win een reis naar Lapland met Voigt Travel”

 • ivo raes
  8 juni 2023 at 17:18

  Graag deelnemen aan deze wedstrijd. Vindt ik een zalige prijs. Bedankt

 • Ilona van Hagen
  22 december 2022 at 16:00

  Ik ben al jaren aan het sparen voor een fotoreis naar Lapland.
  Dit is echt een droom van mij! Mijn snowboots en camera staan al klaar.

 • Jozefien
  20 december 2022 at 19:04

  Een mooie droom die werkelijkheid zou kunnen worden. 🤞🦌🌲

 • Elly Gosselink
  20 december 2022 at 13:24

  Maak mijn dromen waar, ik ben verliefd op het noorden, de dieren, de sneeuw, de natuur. Ik ben daar echt op m’n plek! Lapland staat nog op m’n bucketlist…..🦌❄️🏔️

 • Jose Goos
  20 december 2022 at 12:46

  Mijn man Frank wil zo graag naar Lapland, huskysafari,noordenlicht, ijsvissen noem maar op. Nu mij nog overtuigen, de natuur is natuurlijk prachtig. Zo’n reis winnen is altijd fantastisch.

 • Pauline Ham
  20 december 2022 at 09:53

  Dat zou toch geweldig zijn. Ik houd zo van de winter. ❄️ Zou ook dolgraag het Noorderlicht willen zien. 😃 Een droom die uitkomt. 😊

 • M Bouwens
  20 december 2022 at 03:05

  Een droom ,hoop dat het waarheid wordt!❄️❤️

 • Pieter Vermeiren
  20 december 2022 at 01:00

  Dromen van noorderlicht,
  Een winters landschap,
  Een wit tapijt, onmetelijk vergezicht,
  De wilde, bijna ongerepte natuur,
  Husky’s, rendieren,…
  Avontuur,
  Zoveel dingen om na te kaarten,
  Al bij een warm, knipserend kampvuur.

 • Anja Teeuwen
  19 december 2022 at 22:19

  Dit is een bucketlist moment. Wat lijkt het me heerlijk om daar met man en dochter naar toe te gaan.

 • Joyce
  19 december 2022 at 20:57

  O wauw wat zou dat mooi zijn om te winnen🤩
  Ben gek op de natuur en zou heeeeeel graag het noorderlicht zien❤️
  Maak heel graag een kans🥰

 • G. Van der Veen
  19 december 2022 at 18:56

  Al 5 keer met Voigt naar het hoge noorden mogen afreizen, Lapland, Spitsbergen. Allemaal winterreizen. De laatste keer met ons hele gezin. Fantastische ervaringen! Ook het noorderlicht een aantal keren gezien. Het is verslavend.

 • Martine Spoormans
  19 december 2022 at 13:40

  Lapland staat boven op mijn lijstje genieten van de mooie natuur en dit samen met mij 2 dochters, dit zou echt een verassing zijn voor mijn 65 verjaardag 🥳dan maar 👍👍🍀🍀🤞

 • Martine Spoormans
  19 december 2022 at 13:36

  Lapland ,staat echt nog op mijn verlang lijstje om dit samen mijn dochters te doen 🤞.Daar ik 65 jaar word zou dit een mooie verassing zijn dus dan maar 👍👍🤞🍀🍀

 • Clara Ferre
  18 december 2022 at 22:32

  😍✨🤞🏼🍀

 • Esmeralda Vylders
  18 december 2022 at 22:01

  Lapland puur
  De mooie natuur
  En wat prachtig is
  Het noorderlicht

 • Christine Pottier
  18 december 2022 at 13:53

  Deze zomer zijn we tot Stekenjokkplatån en Fatmomakke gereisd. De winter in Lapland blijft voor ons nog een geheim dat we willen ontdekken. Wij willen uiteraard graag winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.