Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Andere Tijden Sport (NOS/NTR) start zondag met een nieuwe, vijfdelige reeks. De eerste aflevering is getiteld: Drie Elfstedenhelden: met Reinier en Henk naar Evert in Canada.
Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent. In de Nederlandse sportgeschiedenis nemen zij een unieke plek in. Ze wonnen immers de meest aansprekende sportwedstrijd die je in ons land kunt winnen: de Elfstedentocht. Van Benthem won hem zelfs twee keer: in 1985 en 1986.

Andere Tijden Sport gaat met Paping en Angenent op bezoek bij Van Benthem in Canada

Om de jaarlijkse stoet van fans te ontvluchten emigreert Evert van Benthem met zijn gezin in 1999 naar Canada. Daar wordt de schaatsheld weer de boer die hij wil zijn. Reinier Paping, de glorieuze winnaar van de barbaarse Elfstedentocht van 1963, is inmiddels 86. Andere Tijden Sport hoort van hem dat hij graag nog eens Evert van Benthem, in 1985 na 22 lange jaren zijn opvolger als winnaar van de Elfstedentocht, in Canada zou willen opzoeken. Ook Henk Angenent, in 1997 winnaar van de voorlopig laatste Tocht der Tochten, voelt daar wel wat voor.

Elfstedenhelden
Drie Elfstedentochtwinnaars op een rij

Zo gezegd, zo gedaan. Andere Tijden Sport gaat met Paping en Angenent op bezoek bij Van Benthem in Canada. Het wordt een memorabele ontmoeting van drie Elfstedenhelden in een winters landschap. De presentatie is in de vakkundige handen van Tom Egbers.

Ik ga zeker kijken en ook naar de vier andere afleveringen van dit seizoen. Met name naar de aflevering over mijn grote schaatsheld Bart Veldkamp kijk ik enorm uit.

In de komende afleveringen van Andere Tijden Sport

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Uitzending: zondag 14 januari, 22.15 uur, NPO 1
Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

Uitzending: zondag 21 januari, 22.15 uur, NPO 1
Doodsangst in de bobslee: Edwin van Calker en het trauma van Bocht 13

Uitzending: zondag 28 januari, 22.15 uur, NPO 1
Het geheime boekje van het Nederlandse ijshockey: hoe versla je de Russen?

Uitzending: zondag 4 februari, 22.15 uur, NPO 1

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer