Andere Tijden Sport (NOS/NTR) start zondag met een nieuwe, vijfdelige reeks. De eerste aflevering is getiteld: Drie Elfstedenhelden: met Reinier en Henk naar Evert in Canada.
Reinier Paping, Evert van Benthem en Henk Angenent. In de Nederlandse sportgeschiedenis nemen zij een unieke plek in. Ze wonnen immers de meest aansprekende sportwedstrijd die je in ons land kunt winnen: de Elfstedentocht. Van Benthem won hem zelfs twee keer: in 1985 en 1986.

Andere Tijden Sport gaat met Paping en Angenent op bezoek bij Van Benthem in Canada

Om de jaarlijkse stoet van fans te ontvluchten emigreert Evert van Benthem met zijn gezin in 1999 naar Canada. Daar wordt de schaatsheld weer de boer die hij wil zijn. Reinier Paping, de glorieuze winnaar van de barbaarse Elfstedentocht van 1963, is inmiddels 86. Andere Tijden Sport hoort van hem dat hij graag nog eens Evert van Benthem, in 1985 na 22 lange jaren zijn opvolger als winnaar van de Elfstedentocht, in Canada zou willen opzoeken. Ook Henk Angenent, in 1997 winnaar van de voorlopig laatste Tocht der Tochten, voelt daar wel wat voor.

Elfstedenhelden
Drie Elfstedentochtwinnaars op een rij

Zo gezegd, zo gedaan. Andere Tijden Sport gaat met Paping en Angenent op bezoek bij Van Benthem in Canada. Het wordt een memorabele ontmoeting van drie Elfstedenhelden in een winters landschap. De presentatie is in de vakkundige handen van Tom Egbers.

Ik ga zeker kijken en ook naar de vier andere afleveringen van dit seizoen. Met name naar de aflevering over mijn grote schaatsheld Bart Veldkamp kijk ik enorm uit.

In de komende afleveringen van Andere Tijden Sport

Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets

Uitzending: zondag 14 januari, 22.15 uur, NPO 1
Faalangst en Olympisch goud: Bart Veldkamp en de weg naar Albertville

Uitzending: zondag 21 januari, 22.15 uur, NPO 1
Doodsangst in de bobslee: Edwin van Calker en het trauma van Bocht 13

Uitzending: zondag 28 januari, 22.15 uur, NPO 1
Het geheime boekje van het Nederlandse ijshockey: hoe versla je de Russen?

Uitzending: zondag 4 februari, 22.15 uur, NPO 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.