Ontdek Val d’Aran in deze drie langeafstandswandelingen

Er even helemaal uit? Nederland écht in Nederland laten en je hoofd leegmaken in de prachtige natuur? Dat kan in Val d’Aran! In deze prachtige vallei in het hooggebergte van de Catalaanse Pyreneeën kun je bijna oneindig mooie wandelingen maken. Geen wonder dat er drie prachtige meerdaagse wandelingen door dit gebied lopen. Door de natuur, de traditionele dorpen, de lang vervlogen mijnbouw en langs de prachtige meren: er komt geen eind aan als je deze huttentochten maakt! Kies jij voor de Camin Reiau, Setau Sageth of Carros de Foc?

Wil je eerst meer te weten komen over dit prachtige stukje Spanje, dan lees je alle artikelen over Val d’Aran op Mountainreporters, of kijk je op de website van Val d’Aran.

Copyright: Val d’Aran

Leer alles over Val d’Aran op de Camin Reiau

De Camin Reiau voert je over historische paden die de 33 dorpen van de Arán-vallei met elkaar verbinden. In totaal leg je een route van 150 kilometer en 12.000 hoogtemeters af. De volledige route bestaat uit acht etappes en elke dag leg je gemiddeld 15 kilometer af. Dat betekent zo’n 4 à 5 uur wandelen per dag.

Op deze manier heb je voldoende tijd om de dorpen onderweg te bezoeken en genoeg andere leuke activiteiten te ondernemen. Val d’Aran wordt immers gekenmerkt door de prachtige landschappen, maar ook door cultuur, gastronomie, festivals en diverse ambachtslieden en kunstenaars.

Deze route is juist daarom bedoeld voor wandelaars die zich naast sportieve activiteiten ook willen verdiepen in de geschiedenis, gebruiken, gastronomie en cultuur van dit gebied met zijn eigen taal, de Aran-vallei. Je kunt deze route het hele jaar door lopen; alleen, als gezin, met vrienden of met z’n tweeën. Kortom, iedereen die op zoek is naar een sportieve uitdaging en op zoek is naar een flinke dosis geschiedenis en cultuur, vind hier wat hij zoekt!

Copyright: Val d’Aran

Setau Sageth, rondwandeling met vele hoogtepunten

De Setau Sageth begint en eindigt in Vielha, met 2.470 meter direct het hoogtepunt van de reis. Je loopt in totaal 103 kilometer en 9.100 hoogtemeters via drie bergpassen vol geschiedenis en tradities. Je wandelt de route in vijf etappes.

De Coll de Guerra van 2.320 meter hoog verbindt de Toran-vallei – een authentiek paradijs van oerbossen, valleien en diepe kloven – met de Liat-meren in het gebied dat bekend staat als het mijngebied van de Aran-vallei. De Puerto de Rius is een oude route waar de grootste Aran-meren zoals Estany Mar en Rius te vinden zijn.

De Setau Sageth volgt grotendeels de langeafstandsroute GR211. De loopt de route met de klok mee, dan is de weg makkelijker en meer geschikt voor elke wandelaar. En terwijl jij je focust op de prachtige omgeving hoef je je geen zorgen te maken over het bewandelen van de juiste route. Hier is alles zorgvuldig gemarkeerd.

Copyright: Val d’Aran

Met Carros de Foc wandel je op grote hoogte

De Carros de Foc is een rondwandeling door hooggebergte, waarbij je overnacht in de negen berghutten binnen de grenzen van het Aigüestortes i Llac de Sant Maurici National Park. Je doet normaalgesproken vijf tot zeven dagen over de hele route, waarbij je zelf kunt bepalen bij welke hut je start en welke richting je oploopt.

In totaal wandel je 55 kilometer en overbrug je 9.200 hoogtemeters. Gemiddeld ben je de hele tocht op 2.400 meter en het hoogste punt is Coll de Contraix op 2.745 meter. Let erop dat je loopt met een kaart of navigatie, want de route is niet overal even goed aangegeven.

Ben je het na deze tocht nog niet zat? Je kunt de huttentocht uitbreiden met twee extra hutten. Dat maakt de route iets langer en zwaarder, maar ook nóg mooier.

Copyright: Val d’Aran

Wandelen in Val d’Aran

Een wandelvakantie in deze prachtige groene streek met tientallen meren iets voor jou? Ontdek dan alle mogelijkheden van Val d’Aran in de Catalaanse Pyreneeën. Wil je meer artikelen lezen over Val d’Aran op Mountainreporters, klik dan hier. En wil je meer ontdekken over het bijzondere Catalonië, dan vind je hier meer dan genoeg inspiratie!

Alle info over Val d’Aran? Kijk op de website!

Copyright foto’s: Val d’Aran

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.