Innsbruck is een geweldige bestemming voor mensen die van een afwisselende vakantie houden. Zowel in de zomer als in de winter trekt Innsbruck daarom reizigers, vakantiegangers en wintersporters die zich uitleven in de prachtige natuur, maar ook houden van alles wat een stad te bieden heeft. Vanuit de hoofdstad van Tirol kun je prachtig wandelen.

In de winter zijn er een aantal speciale winterwandelingen uitgezet, waarmee je geniet van de stilte en de pracht van de witte wereld om je heen. We hebben er ter inspiratie een aantal voor je op een rij gezet.

Lees meer over winterwandelen in Innsbruck en bekijk alle wandelroutes

Copyright: Innsbruck Tourismus / Vorhofer

Winterwandelen in Innsbruck

Wandelen door het witte en sprookjesachtige landschap maakt je heerlijk ontspannen. Bij het winterwandelen gaat het er namelijk gemoedelijk aan toe. Je wandelt over geprepareerde paden en zonder al te grote stijging. Gewone stevige schoenen zijn een prima uitrusting voor de vele verschillende winterwandelroutes rond Innsbruck. De meeste van de routes zijn ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Winterwandelen is dus iets anders dan sneeuwschoenwandelen. Daarbij gebruik je een soort rackets onder je schoenen waarmee je door diepe sneeuw kunt lopen. Winterwandelen is geweldig als afwisseling van het skiën. En oh ja: we raden natuurlijk altijd aan om een stop te maken in een gezellige berghut onderweg. Dat is pas echt op en top genieten. 

Het verschil tussen winterwandelen en sneeuwschoenwandelen. Innsbruck Tourismus / Christian Vorhofer

Wandelroute voor fijnproevers in Wildermieming

Tijdens deze wandeling worden alle zintuigen geprikkeld. Winter op het Mieminger Plateau is namelijk prachtig. Je ademt de frisse lucht en kijkt ver uit over het plateau, terwijl je het winterzonnetje op je gezicht voelt schijnen. Maar dat is nog niet alles.

Onder het mom van “Es isch offen“ (Tirools voor “Kom binnen“) wandel je langs 11 culinaire plekken . Ontdek de boerderijwinkels met zelfgemaakte sappen, jam, schnaps en natuurlijk allerlei soorten kazen. Neem zeker iets mee voor thuis. Of in ieder geval tot na je wandeling, want of je al deze lekkernijen zo lang kunt weerstaan….

Check hier de routebeschrijving van de wandeling

Copyright: Innsbruck Tourismus

Korte wandeling op de Patscherkofel

Deze gemakkelijke en niet al te lange wandeling is een absolute must! Ga omhoog met de Patscherkofelbaan en als je boven bent sta je op bijna 2.000 meter hoogte. Hier heb je al een prachtig uitzicht, maar dat wordt alleen maar mooier als je in zuidelijke richting omhoog wandelt naar de top van de Patscherkofel.

Je loopt over een pad met veel mooie uitzichten en op de top heb je een 360 graden panorama over de bergen van Tirol. 

Check hier de routebeschrijving

Copyright: Innsbruck Tourismus / Innsbrucker Nordkettenbahnen

Wandeling naar de Simmeringalm

Je kunt het hele jaar terecht bij de gezellige Simmeringalm. Vanaf de hut op 1.813 meter hoogte heb je een prachtig panorama op het Sonnenplateau Mieming en tot ver in het Inntal. De omgeving van de hut is prachtig en nodigt je uit voor een mooie wandeling.

Eenmaal aangekomen geniet je natuurlijk van de lokale specialiteiten. Vanaf de parkeerplaats Grünberg in Obsteig duurt de klim ongeveer tweeënhalf uur.

Check hier de routebeschrijving

Copyright: Innsbruck Tourismus

Meer over Innsbruck

Een wintervakantie naar Innsbruck en omgeving is heerlijk. Je ademt de frisse lucht van het winterse sneeuwlandschap in en je kunt ook nog eens gebruik maken van het gratis activiteitenprogramma met gecertificeerde bergwandelgidsen! Dat geldt zowel voor winterwandel- en sneeuwschoentochten, maar ook als je gaat langlaufen wanneer je gebruik maakt van de Innsbruck Welcome Card.

Waar wacht je nog op? Boek nu je vakantie naar Innsbruck.

Lees meer over winterwandelen in Innsbruck, de Welcome Card en bekijk alle wandelroutes

Alle foto’s: Innsbruck Tourismus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.