Voor gezinnen die zin hebben in actie, is Innsbruck een topbestemming. In de stad geniet je van de bedrijvigheid, winkels, musea en restaurants, terwijl je ook razendsnel de stad weer uit bent om van de natuur te genieten. De gondel begint al in de stad!

In de regio rond Innsbruck is er nog veel meer te beleven. En dan is het ook nog eens heel gemakkelijk en snel aan te reizen met de trein (altijd een aanrader met kinderen!), het vliegtuig, of de auto.

Op pad in en rond Innsbruck met het hele gezin. Foto: TVB Innsbruck / Mario Webhofer

De Nordkette is een must

Of je nu alleen, met vrienden, of met je gezin naar Innsbruck komt, de Nordkette is een absolute must. De berg ligt letterlijk om de hoek van de stad en is daarmee de ‘hoogste stadswandeling van de Alpen’, met sparrenbossen, rotsen en steenbokken. Vanaf de Hafelekar zie je bij helder weer tot ver in het Karwendelgebergte en natuurlijk het dal met de stad.

Je gaat eerst omhoog met de futuristisch ogende Hungerburgbaan vanuit het centrum naar het Innsbrucker hoogplateau. Daar stap je over op de Seegrubebahn, en een station verder op de Nordkette, bij de Seegrube, door naar de Hafelekar. In totaal doe je daar nog geen half uur over! Ook leuk: 15 minuten van het bergstation is een klimpad waarover je van top naar top kunt klauteren.

De Nordkette is bijzonder door haar adembenemende tegenstellingen. De Seegrube kleurt in de herfst prachtig geel, rood en bruin, terwijl een stukje hoger – op de Hafelekar – diezelfde tijd soms al een laagje sneeuw ligt. De bonte zee aan kleuren en de witte sneeuw, maar ook het in de nazomer nog warme dal en de flink afkoelende bergen, de levendige stad en de rust die je hoger treft, al die tegenstellingen liggen hier vlakbij elkaar.

Tip: elke eerste vrijdag van de maand (juli en augustus) gaan de gondels van de Seegrubenbaan tot 23.30 uur! Zo kun je de zonsondergang op grote hoogte bekijken en ga je onder het licht van de sterren weer naar beneden!

Meer over de Nordkette

Naar de Alpenzoo

Maar voor hoogtepunten hoef je niet altijd letterlijk de hoogte in. De Alpenzoo is Innsbrucks grote openluchtdierentuin aan de voet van de Nordkette. Je kunt er zeldzame dieren zien, zoals lynxen, adelaars en marmotten. Ook zie je die hier soms net buiten de zoo, net als steenbokken. Zij vinden bij het bergstation beschutting tegen de kou in de winter en tegen de zon in de zomer.

Verder woont er een grote bruine beer in de zoo, net als visotters en een baardgier. De dierentuin levert een waardevolle bijdrage aan het behoud van de diersoorten, die in veel gevallen bedreigd zijn. Iedereen, maar zeker gezinnen met kinderen, genieten hier van de roofvogels, gemzen en wolven, die in de bergwereld hun thuis hebben. Een hoogtepunt voor gezinnen met kinderen, maar ook voor volwassenen een uitstapje waard!

Lees meer over de Alpenzoo

TVB Innsbruck / Christof Lackner

Wandelgebied Muttereralm is heerlijk voor gezinnen met kinderen

Zeker in de zomer is de Muttereralm razend populair als ‘avonturenberg’. De vele wandelmogelijkheden, een alpenspeeltuin, panoramameer en natuurlijk verschillende authentieke berghutten lokken allerlei vakantiegangers. En mensen uit de buurt! Gezinnen met kinderen hebben hier genoeg te beleven.

Bijvoorbeeld de Mutterer Almweg. Een goed onderhouden bospad met veel prachtig uitzicht over het gebied. Je wandelt vanaf het Muttereralm dalstation door weides en bossen naar de Muttereralm. Boven is het tijd voor een hapje en een drankje bij restaurant Mutterer Alm, terwijl de kinderen los kunnen in de avonturenspeelplaats. Vlakbij heb je een super mooi uitzicht vanaf het stuwmeer.

Je kunt gebruik maken van de gondel van eind mei tot eind oktober, aan het begin en einde van het seizoen alleen in de weekenden. In juli en augustus gaat de gondel extra lang op de woensdagen: tot 8 uur ’s avonds

Lees meer over de Muttereralm

© Innsbruck Tourismus / Christian Vorhofer

Gebruik de Welcome Card of Innsbruck Card voor korting

Handig om je vooraf even in te verdiepen: de kortingskaarten van Innsbruck. Bij twee overnachtingen bij één van de deelnemende accommodaties krijg je de Welcome Card en bij drie of meer de Welcome Card Plus. Daarbovenop koop je als je dat wilt een upgrade voor € 69 (kinderen van 4-14 jaar € 34,50) voor de “Welcome Card unlimited”.

Daarmee krijg je gratis openbaar vervoer binnen de regio Innsbruck, in de zomer begeleide wandeltochten en e-biketochten gratis, korting op e-bike-verhuur & -materiaal bij geselecteerde verhuurpartners, kortingen op zwembaden en bezienswaardigheden. Met de Welcome Card plus krijg je ook nog eens vier gratis ritten met geselecteerde kabelbanen. De Welcome Card unlimited geldt als toegangskaart voor zeven andere topattracties in Tirol – buiten de grenzen van de regio Innsbruck.

Een andere optie is de Innsbruck Card, die je koopt. Daarmee kun je gratis naar 22 musea en bezienswaardigheden, telkens één inbegrepen berg- en dalrit bij geselecteerde kabelbanen, gratis openbaar vervoer en de Sightseer Hop on–Hop off bus.

Lees hier alles over de Welcome Card en de Innsbruck Card

Wandelen met zicht op de stad. Foto: Innsbruck Tourismus

Meer over Innsbruck

Innsbruck is de hoofdstad van Tirol en wat ons betreft een perfecte bestemming voor een korte of juist langere trip. Je combineert stad en natuur en je bent er zo! Ga bijvoorbeeld met de trein. Overdag met de ICE International (2x overstappen), of ’s nachts én rechtstreeks met de Nightjet. Als je vroeg boekt, zijn de tarieven gunstig. Vliegen kan natuurlijk ook, rechtstreeks naar Innsbruck. Of pak de auto, het is zo’n 900 kilometer vanaf Utrecht.

Lees hier alles over Innsbruck

Hoofdfoto: © Innsbruck Tourismus / Christian Vorhofer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.