Kleding van… oesterschelpen? Wij wisten ook niet dat dit kon, en al helemaal niet dat dit een grote stap is om duurzame outdoorkleding te produceren. Outdoormerk Royal Robbins is overtuigd dat natuur en avontuur heel belangrijk voor ons zijn en dat daar hoogwaardige en duurzame producten bij horen.

Hoe ze dat doen – en wat die oesterschelpen daarmee te maken hebben – lees je in dit artikel!

WOMEN’S WESTLANDS RELAXED PULLOVER

Maak kennis met Royal Robbins

Royal Robbins, opgericht door klimpioniers Royal en Liz Robbins in 1968, omarmt avontuur en natuur met een diep respect voor onze planeet. De duurzame outdoorkleding is zorgvuldig ontworpen om veelzijdig, functioneel en stijlvol te zijn. Tegelijkertijd wil Royal Robbins hun ecologische voetafdruk minimaliseren door gebruik van laag-impact en gerecyclede materialen.

De uitbreiding van de collectie met het gebruik van OysterYarn™ is een geweldige nieuwe stap in duurzaamheid, waarbij je nog steeds de allerbeste kwaliteit kunt verwachten, zodat je kleding je nooit in de steek laat. Welk outdooravontuur je ook aangaat!

MEN’S WESTLANDS PLAID L/S

Wat is OysterYarn™?

OysterYarn™ is een unieke grondstof die wordt gemaakt uit gerecyclede PET-flessen en oesterschelpen. Twee materialen die in onze samenleving vaak als afval worden beschouwd. De PET-flessen worden ingezameld via recyclingprogramma’s, maar ook worden er nogal wat op bijvoorbeeld stranden achtergelaten. Door deze flessen te verzamelen, kan van het PET-plastic een hoogwaardig garen worden gemaakt.

Vervolgens wordt dit garen gemixt met de oesterschelpen. Deze zijn afkomstig van oesterkwekerijen in Taiwan, waar de oesters worden gekweekt voor de horeca. De schelpen zijn afval. Jaarlijks worden er zo’n 160.000 weggegooid! Door de schelpen te verwarmen, verpulveren en vervolgens te mixen met het garen, ontstaat er een perfecte basis voor outerwear. Het resultaat is namelijk heerlijk zacht, kriebelt niet en is zeer duurzaam.

Westlands-collectie met OysterYarn™

Royal Robbins en de Westlands-collectie

Royal Robbins verwerkte de OysterYarn™ in hun nieuwe Westlands-collectie. Verweven met de robuuste en avontuurlijke spirit van Royal Robbins, straalt de Westlands-collectie duurzaamheid en kwaliteit uit door de integratie van OysterYarn™ en merinowol.

Deze collectie biedt niet alleen een uitzonderlijke isolatie en temperatuurregulatie, maar is ook geurbestendig, waardoor de kleding langer fris blijft. Bovendien hoef je daardoor minder vaak te wassen. Dat scheelt elektriciteit, zeep en water, maar draagt ook nog eens bij aan langere levensduur van het kledingstuk.

Bekijk en bestel jouw outdoorwear van Royal Robbins

In een wereld die steeds bewuster wordt van de impact van consumptie op onze planeet, vormt Royal Robbins’ OysterYarn™-geïntegreerde Westlands-collectie een inspirerende combinatie van innovatie, stijl en duurzaamheid. Met Royal Robbins kies je voor avontuur en een merk dat de planeet respecteert.

Wil je meer weten over het merk, de bijzondere materialen of de collectie bekijken? Check dan de website.

Bekijk alle artikelen met OysterYarn of ga naar de Store Locator om een winkel bij jou in de buurt te vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.