De perfecte cross-over tussen hardshell en softshell

Door Pauline van der Waal | Fan van Rab

Zoek jij voor je bergavonturen altijd de allerbeste gear? Om je optimaal te beschermen tegen de elementen kies je het liefst een hardshelljas. Waterdicht, maar toch voldoende ademend. Toch kies je voor meer comfort liever voor een softshelljas, die zich vormt naar je lichaam. Meestal winddicht, maar voor extreme regenval weer niet geschikt. Deze keuzestress zorgde bij Rab voor het allernieuwste jacket: de Kinetic Alpine 2.0. Of hoe ze het zelf noemen: Rab’s softest hardshell!

Eén perfecte jas voor alle weersomstandigheden

Rab is expert in hoogwaardige bergkleding en wilde een paar jaar geleden een nieuw soort waterdichte jas ontwikkelen. Met een waterdichte buitenlaag, maar verder experimenteerden ze met allerlei verschillende stoffen die zowel ademen als soepel om je lichaam vallen. Het doel was om één perfecte jas te ontwerpen die je de hele dag kunt dragen in de bergen, waar de weersomstandigheden nogal eens wisselen. Ook moest het jack geschikt zijn voor veeleisende beklimmingen.

Een nieuwe stof does the trick: Proflex

Omdat dit type jas nieuw is, vond Rab met veel experimenteren zelf een geschikte stof uit. Het werd Rab’s Proflex™ genoemd, een sterk ademend materiaal dat toch buitengewoon waterdicht was. En deze nieuwe stof deed flink wat stof opwaaien in de markt! Proflex werd als eerste gebruikt in Rab’s Kinetic Alpine Jacket en verbaasde outdoor professionals door de extreme mate van waterdichtheid terwijl het jack tegelijkertijd super zacht aanvoelt en meebeweegt met je lichaam.

“Ik was wat sceptisch, maar de Kinetic Alpine is een hardshelljack dat uitstekend ademt en heerlijk zit. Het lost veel van de problemen op waarmee je te maken krijgt als je je flink inspant in vochtige omstandigheden in een waterdichte jas. Wat een uitvinding.” – Paul Lewis, AMI-instructeur bij Peak Mountaineering.

Rab’s ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen

Rab maakt in hun productie zowel gebruik van nieuwe als ook gerycyclede materialen, zoals het polyester in het Kinetic Alpine Jacket. Rab werkt hard om hun eigen doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te halen, zoals Climate Neutral Company. Als klimaatneutraal bedrijf verminderen ze niet alleen hun eigen CO2-uitstoot, maar financieren daarnaast CO2-reductieprojecten over de hele wereld. In steeds meer kleding  worden gerecyclede stoffen gebruikt, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Facts & figures van de Kinetic Alpine 2.0

De nieuwe Rab Kinetic Alpine 2.0 is een high performance jacket met een strak en minimalistisch ontwerp, speciaal ontworpen voor extreme avonturen in de bergen. De capuchon kun je passend maken met de koordjes en je kunt ‘m combineren met een helm. De zakken zijn zo gepositioneerd dat je makkelijk bij je spullen kunt, ook als je een rugzak of klimgear draagt.

Door de flexibele stof is het jack nauwsluitender dan een traditionele hardshell, terwijl je er nog steeds warme laagjes onder kunt dragen. Met slechts 423 gram is het jack ook nog eens lichtgewicht. Door deze geweldige eigenschappen en de perfecte combinatie van een softshell en een hardshell kun je de jas de hele dag aanhouden, wat de dag in de bergen dan ook brengt.


Lees meer over de Kinetic Alpine 2.0 op de website van Rab


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.