Van alles te beleven en niet te druk

Door: Pauline van der Waal | Fan van Gastein

De zomer is voorbij en het wachten is op de winter. Maar waar ga je heen als je nú nog even wilt genieten van Oostenrijk? Wij zeggen: naar Gastein! In het dal is nog genoeg te beleven en je bent er even helemaal uit. Dat wachten is nergens voor nodig…

Herfst in Bad Hofgastein Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH
Herfst in Bad Hofgastein Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH

Lekker buiten zijn in de bergen

Ook in de herfst kun je nog heerlijk wandelen in Gastein. Hoog in de bergen ligt er inmiddels sneeuw, maar wat lager in het dal kun je nog genoeg wandelingen maken. Zo kun je op pad over de promenades en ook wandelen in Sportgastein is goed mogelijk. Of wat dacht je van een Historische Wandeling in Bad Gastein? Elke woensdag neemt een enthousiaste gids je mee op tour en vertelt je alles over de geschiedenis van het dorp en het dal. Keuze genoeg en na afloop is het tijd voor een glühwein of warme chocolademelk met slagroom.

Weg met watervallen in de herfst. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl Photography
Weg met watervallen in de herfst. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl Photography

Relaxen en opwarmen in de thermen

Een dagje minder weer, of gewoon zin om lekker te ontspannen? Dan kun je terecht in één van de twee thermen in het dal. In de Alpentherme in Bad Hofgastein kun je terecht op maar liefst meer dan 36.000 vierkante meter aan spa & wellness. Daar ben je wel een dagje mee zoet. Of kies voor de Felsentherme in Bad Gastein, ook gevuld met het beroemde thermale water uit Gastein en gebouwd in de rotsen. Daarmee is het ook de oudste, want in 1968 werd dit het eerste openbare thermale bad van Oostenrijk.

Zo zien de Felsentherme eruit. Foto: Felsentherme Gastein, Wolkersdorfer
Zo ziet de Felsentherme eruit. Foto: Felsentherme Gastein, Wolkersdorfer

Misschien wel een voorproefje op de winter

Niets zo veranderlijk als het weer, dus wanneer de winter exact komt valt moeilijk te voorspellen. Soms komt de eerste sneeuw al in november en dan kun je een voorproefje krijgen op de winter. De afgelopen twee jaar kon er namelijk al vanaf de tweede week november gelanglauft worden in Sportgastein! Zodra de eerste vlokken zijn gevallen, worden de loipes direct geprepareerd.

Bekijk alle evenementen in Gastein

Is dit alles nog niet genoeg reden voor een trip naar Gastein? Geen nood, want er is nog meer te beleven. Bezoek bijvoorbeeld een Schnappsbrennerei en leer alles (en proef!) over deze lokale drank. En ga je richting december, dan begint de Advent en komt het dal langzaam maar zeker in de Kerstsfeer. Voor alle activiteiten en events kijk je op de evenementenkalender van Gastein.

Meer weten over Gastein en de dorpen in het dal? Check Gastein.com

Hoofdfoto: Gasteinertal Tourismus GmbH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.