Niet meer weggooien, maar vakkundig laten repareren

Bekijk hier de kleding en gear van Rab en Lowe Alpine

Voor outdoormerken Rab en Lowe Alpine is de liefde voor bergen altijd de basis geweest. Rab Carrington richtte zijn bedrijf op in 1981 en wilde vanaf het begin goede kleding en outdoorgear maken, die lang meegaat. Vanaf de eerste slaapzak die hij destijds met de hand in elkaar naaide, tot de uitgebreide collectie van nu.

Maar geen enkel kledingstuk is onverwoestbaar. In de loop der jaren kwam er dus een reparatie- en wasservice bij, die steeds verder werd doorontwikkeld. Het doel was niet alleen om klanten de best mogelijke service te verleden, maar ook om de ecologische voetafdruk van elk item te verkleinen, kleding een tweede leven te geven en waardevolle spullen niet weg te hoeven gooien.

En goed nieuws voor Nederland, want recentelijk opende Rab hun servicecentrum in Leusden, als eerste locatie op het vasteland van Europa!

Laat kapotte kleding vakkundig repareren

Reparatiecentra all over the world is het doel

Het servicecentrum in Engeland is al tijden een daverend succes. Daarom besloot Equip Outdoor Technologies Ltd, de eigenaar van Rab en Lowe Alpine, om soortgelijke reparatiecentra te openen op allerlei verschillende plekken wereldwijd. Leusden was dus de eerste, maar er komen ook centra aan in de VS, Canada en Noorwegen.

Daarmee kan Rab de vele reinigingen en reparaties die nu in Engeland worden gedaan, ook op andere plekken doen. Dit bespaart elk jaar duizenden items die anders in de vuilnisbak terecht zouden komen, want zo blijven je kledingstukken en gear langer in perfecte conditie. Dat is goed voor de planeet, de natuur en voor je portemonnee.

Dons kun je goed hergebruiken

Liever repareren dan vervangen is de trend

In het afgelopen jaar heeft het Britse servicecentrum van Rab meer dan 7.000 artikelen gerepareerd en gewassen. 600 artikelen vielen onder de uitgebreide garantie van Rab en Lowe Alpine. De houding van klanten verandert dus. De voorkeur gaat tegenwoordig uit naar een kwaliteitsreparatie boven vervanging. Een geweldige ontwikkeling voor alle partijen!

Een scheur of een gaatje? Equip maakt het allemaal.

Een scheur in je jas of een nieuwe rits, bijna alles kan

Of je nu je een scheur in je jack hebt, een gat in je donsjas hebt gebrand, een nieuwe ritssluiting nodig hebt of een reservetentstok, het team van het servicecentrum helpt! Voor de meest hardnekkige vlekken biedt de wasservice van Rab deskundige reiniging en drogen, zodat je uitrusting weer als nieuw lijkt.

Wasservice is beschikbaar voor waterdichte kleding, voor donskleding en voor andere isolatiekleding. Maar ook voor slaapzakken, en er is een gespecialiseerde GORE-TEX-kledingwasservice.

Ambitieuze doelstellingen van Equip

De Service Centers zijn onderdeel van de MVO-strategie van Equip. Als klimaatneutraal bedrijf zet Equip zich in voor het bereiken van Net Zero-emissies in 2030, en daarbij is het Service Centre buitengewoon waardevol. En niet alleen om de bedrijfsdoelstellingen te behalen, maar ook om jou te helpen je impact op het milieu te verlagen. u te helpen die van jou te bereiken met een lagere impact op het milieu. Meer over deMVO-strategie van Equip lees je hier.

Bekijk hier de kleding en gear van Rab en Lowe Alpine

Hoofdfoto: Daniel Hug

2 Reactie op “Duurzaamheid | Rab & Lowe Alpine hebben hun eigen reparatiecentrum”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.