Hou je van yoga, de bergen, natuur en outdoor? Dan is de Yogalente in Gastein perfect voor je! Dit jaar viert de ‘Yoga Frühling’ haar 10-jarig jubileum en kun je van 24 mei tot 2 juni terecht in Gastein voor geweldige yogalessen in de buitenlucht in en rond het Nationaal Park Hohe Tauern. Ook zijn lessen en activiteiten in de dorpen zelf, en in de diverse yogahotels.

Andere hoogtepunten zijn het jubileumconcert van Nessi Gomes en haar workshop “Vocal Odyssey”, vier workshops van Marcel Clementi, en de vollemaan openingsceremonie van Fia Sonora. In totaal biedt het diverse programma meer dan 300 yoga-activiteiten, geleid door ruim 30 ervaren yogadocenten van over de hele wereld! Bang dat je een doorgewinterde yogi moet zijn om mee te doen? Dat is absoluut niet nodig, want er zijn lessen voor elke yoga-enthousiasteling, van beginner tot gevorderde.

Mountainreporters was al meerdere keren bij een yoga-event in Gastein. Hier lees je hoe leuk yoga in de bergen van Gastein is:
REISVERSLAG | In de lente (en herfst) verandert Gastein in een yogaparadijs

Yoga bij de watervan van Bad Gastein. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH – Marktl Photography

Sinds 2014 zijn de yogafestivals in Gastein steeds leuker en mooier geworden

Sinds het eerste yogafestival 10 jaar geleden werd georganiseerd zijn de Yogalente en Yogaherfst uitgegroeid tot de grote en belangrijke events die ze nu zijn. De evenementen trekken in zowel de lente als de herfst honderden gasten naar Gastein en zijn sinds de introductie in 2014 voortdurend verder ontwikkeld. Naast klassieke yoga en op gezondheid gerichte activiteiten worden nu ook meditatiesessies, meerdaagse yoga-workshops, muzikale cursussen en concerten, als ook diverse ceremonies aangeboden. De yogafestivals zijn inmiddels uitgegroeid tot de grootste yoga-evenementen in Europa.

Later dit jaar is er nog meer yoga. Van 26 augustus tot 1 september vindt in Bad Hofgastein het yunion Yoga Festival plaats en in oktober is het weer tijd voor de Yogaherfst.

Yoga tegen een bijzondere achtergrond. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH – Marktl Photography

Yogalente begint met een vollemaanritueel

De Yogalente in Gastein trapt dit jaar af met het bijzondere vollemaanritueel ‘The Future is Now’. Fia Sonora leidt de deelnemers op 25 mei vanaf 20:30 uur door een avond gevuld met lichte flexibiliteitsoefeningen, met daarbij een unieke thee- en rookceremonie. Dit ritueel is perfect om jouw Yogalente te starten en je intentie te zetten.

In de yogahotels vinden ook yogalessen plaats. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH – Marktl Photography

Andere hoogtepunten die je niet mag missen

Naast de heerlijke yoga- en meditatielessen noemen we graag nog een aantal hoogtepunten. Het jubileumconcert van Nessi Gomes op 31 mei om 20:30 uur benoemden we al, maar je kunt ook als voorbereiding op het concert om 12:00 uur meedoen met de workshop “Vocal Odyssey”. Daarin krijg je de kans om je eigen stem te vinden met, samen met de artieste.

Bekijk ook de workshops van Marcel Clementi op 1 en 2 juni 2024 in het congrescentrum KTVB in Bad Hofgastein. Marcel is bekend als YouTuber en podcaster en streeft ernaar mensen naar een bewuster leven te leiden. Hij geeft vier verschillende workshops, die variëren van Power Yoga tot Yin Yoga en focussen op zelfreflectie. Hij leert je ook meer over zijn ochtendroutine voor meer gezondheid in het dagelijks leven.

Krachtplaatsen in de bergen nodigen uit tot bezinning. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH – Marktl Photography

Keuze uit meer dan 300 lessen en activiteiten

Tijdens het festival geniet je van yogastijlen zoals Hatha Yoga, Vinyasa Flow, Yin Yoga en nog veel meer. Al met al zijn er teveel hoogtepunten om op te noemen. Het voordeel daarvan is dat je eigenlijk niet verkeerd kunt kiezen! Wat dacht je bijvoorbeeld van Yoga in de Natuur met Christine Swoboda op 24 mei om 10:00 uur bij het yogaplatform bij de waterval in Bad Gastein? Of de Inversie-Workshop met Natali Hann waarbij je je in de buitenlucht richt op de hoofdstand, handstand en andere inversiehoudingen.

Natuurlijk is er ook weer Yoga op de Berg op de krachtplaats bij Fulseck met Verena Lainer, een combinatie van yoga en natuur die energie en balans bevordert. In het dal volg je Yoga in harmonie met de krachten van de natuur met Petra Janata, een les die focust op de verbinding met de natuurlijke elementen en helpt de eigen innerlijke natuur te verkennen.

Naast de Yogalente en de Yogaherfst is er ook het yunion Yoga Festival. Foto: Miga and Mike

Meer informatie en boeken Yogalente

Duik deze lente in de ultieme yoga-ervaring in Gastein, dé yoga hotspot van Europa! Van 24 mei tot 2 juni biedt Gastein meer dan 300 yogasessies aan, onder leiding van topdocenten uit de hele wereld. Of je nu beginner bent of gevorderd, het programma past bij elk niveau.

Maak je yogavakantie compleet door te kiezen voor sessies in adembenemende natuur of ga naar exclusieve workshops op bijzondere locaties. Verblijf in een Yoga Premium Partner-accommodatie om je ervaring compleet te maken, met speciale kortingen en in-house sessies. Boek nu jouw yoga retreat en transformeer je lente met balans, kracht en sereniteit.

Alle praktische informatie over inschrijven en kosten, accommodaties, vervoer en toegankelijkheid en meer lees je op de website van Gastein.

Lees alle informatie en vooral ook inspiratie over de Yogalente en boek direct via het rooster

Kom ook naar de Yogalente in Gastein! Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH – Marktl Photography

Hoofdfoto: Gasteinertal Tourismus GmbH – Marktl Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.