Bereid je voor op een cinematografisch avontuur als geen ander! De European Outdoor Film Tour, ook wel bekend als EOFT, is niet zomaar een filmfestival. Het is het grootste outdoor filmfestival van Europa, dat sinds 2001 elk herfst- en winterseizoen door tal van Europese landen toert met de crème de la crème van outdoor- en avonturenfilms.

En we hebben het hier niet over doorsnee avonturen; de EOFT dompelt je onder in een twee uur durend programma over echte durfals en doorzetters. Of het nu gaat om bergbeklimmen, kajakken, paragliden, snowboarden of een van de vele andere extreme sporten, elke film biedt een duizelingwekkende combinatie van adembenemende sporten en fascinerende personages. Bekijk onderstaande trailer maar en je bent verkocht!

Bekijk de trailer

Ook EOFT 2023 is weer vol met ongekende avonturen

2023 belooft een bijzonder jaar te worden voor de EOFT. Met avontuur, outdoor sporten en krachtige emoties wordt de lat wederom hoger gelegd. Maak kennis met Sophie Planque, een fotojournaliste die van Alaska naar Tierra del Fuego fietst, ons trakterend op een visueel krachtig epos. Of ontdek het avontuur van een groep kunststudenten in ‘972 Breakdowns’, die met hun Ural-motoren van Rusland via Kazachstan en Mongolië helemaal naar New York reizen.

Hun reis transformeert gaandeweg tot wat wellicht een nieuwe kunstvorm is: The Breakdown Theater. In ‘Triple Edge’ krijgen we adembenemend alpiene klimmen te zien, en in de mountainbikefilm ‘The Nine Wheels’ strijdt een Zwitserse familie tegen het lot, waarbij ze laten zien dat samen zijn hoop biedt en beperkingen overstijgt.

Na de Duitse première op 11 oktober 2023 in München is het programma te zien op meer dan 350 evenementen in negen landen. Elke EOFT-ervaring duurt zo’n tweeënhalf tot drie uur, een avondvullend avontuur. Mis het niet, en laat je inspireren.

Speeldata European Outdoor Film Tour (EOFT) en tickets

De EOFT is te zien op verschillende plekken in Nederland en België. Hieronder vind je het gehele programma.

Let op: je maakt bij Mountainreporters kans op gratis kaartjes! Doe tot 15 oktober mee met de winactie.

Koop hier je tickets voor het EOFT en lees meer over het festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.