Nieuw-Zeeland is een unieke bestemming als het gaat om de ongerepte natuur, oneindige kustlijn, de fjorden, bergen en regenwouden. Niet voor niets noemen velen Nieuw-Zeeland het mooiste land ter wereld.

Wij kunnen je alleen maar aanraden om een reis te maken naar dit prachtige land en helpen je met wat extra inspiratie. Deze keer is dat het Nationale Park Aoraki/Mount Cook, met de hoogste berg van Nieuw-Zeeland!

Prachtige Lupines voor Mount Cook

Die dubbele naam… Hoezo?

Mount Cook kun je waarschijnlijk wel thuisbrengen. Deze berg is met zijn 3.764 meter de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. De naam Cook komt van de ontdekkingsreiziger James Cook. Aoraki is de naam die de Maori aan de voor hen heilige berg hebben gegeven.

Aoraki is een mythische figuur en een zoon van god in de cultuur van de Maori. Volgens de legende maakten Aoraki en zijn drie broers een reis naar de aarde. Tot hun ongeluk sloeg hun kano om en bevroren de broers door de ijskoude zuidenwind. De kano werd het Zuidereiland (Te Waka o Aoraki), Aoraki en zijn broers vormden de toppen van de Zuidelijke Alpen.

Maori-man

Voorbereiding op Mt Everest!

Mount Cook is een belangrijke berg voor bergbeklimmers. Zo trainde sir Edmund Hillary er z’n skills en deed hij ervaring op voordat hij aan zijn klim van de Mount Everest begon! Het is nog steeds een uitdagende berg voor klimmers van over de hele wereld, al kun je tegenwoordig ook met een helikopter boven op de berg komen.

Vergeet je camera niet!

Wandelen is geweldig in het Nationale Park

Om de prachtige omgeving en overweldigende natuur op je in te laten werken, kun je het beste gaan hiken. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet, waarvan er een aantal starten bij Aoraki/Mount Cook Village. Om in te komen doe je bijvoorbeeld de Blue Lakes and Tasman Glacier View Walk van een uurtje.

Zoek je wat meer uitdaging en wil je genieten van de spectaculaire omgeving, de verschillende plantensoorten en de vogels, dan doe je de wandeling door de Hooker Valley over drie hangbruggen naar de Hooker-gletsjer. Je bent dan vier tot vijf uur onderweg.

Meerdaagse wandelingen zijn hier ook heel goed mogelijk. Je slaapt dan in een van de negentien alpenhutten in het gebied. Dit kun je gemakkelijk zelf boeken, maar doe dat wel vooraf.

Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees…

Bezoek de gletsjer en pak de ski’s

Heb je al eens in een helikopter gevlogen? Dit is je kans, en dan nog wel op deze bijzondere locatie! Je kunt namelijk een helikoptervlucht maken en landen op de gletsjer. Hoe indrukwekkend is dat?

Ook bijzonder: heli-skiën! Skiliften zijn hier niet, dus moet je op een andere manier bovenop de berg komen. Gemiddelde skiërs kunnen het beste terecht op de Tasman-gletsjer, waar je van half juli tot half oktober kunt skiën. De piste is alleen per vliegtuig of helikopter bereikbaar en de afdaling is 10 tot 15 kilometer lang. Ervaren skiërs kunnen ook naar de Murchison, Darwin en Bonney-gletsjers, waar je landt tussen de spectaculaire ijsformaties.

Land met de helikopter op de gletsjer

Zeiden we al dat klimmen hier geweldig is?

Als je van (rots)klimmen houdt, dan heb je hier oneindige mogelijkheden. De ultieme uitdaging blijft een beklimming van Aoraki/Mount Cook, maar er zijn nog veel meer andere pieken die je op je lijstje kunt zetten. Dit zijn bijvoorbeeld Tasman, Malte Brun, Elie de Beaumont, Sefton en La Perouse. Dit zit niet in de reis inbegrepen, maar kun je zelf organiseren.

De zonsondergang zorgt voor een bijzonder kleurenpalet

Waar verblijf je?

Mount Cook Village is een goed startpunt om het gebied te ontdekken. Sowieso is het geen straf om naar het Aoraki/Mount Cook National Park te reizen, want de Highway 80 voert je langs Lake Pukaki, een schilderachtige route door een adembenemend mooi gebied met uitzicht op de bergen in de verte.

In Mount Cook Village vind je historische hotel The Hermitage uit 1884, al werd het inmiddels al twee keer door brand verwoest en opnieuw opgebouwd. Het uitzicht vanuit het hotel op Aoraki/Mt Cook is fenomenaal. Er zijn nog een handjevol andere hotels, maar we raden je dan eerder aan om in het nabijgelegen Twizel en Lake Tekapo te verblijven.

Vaar met de jetboat richting de onderkant van de gletsjer

Inspiratie voor je reis naar Nieuw-Zeeland met TravelEssence

Staat Nieuw-Zeeland hoog op je wishlist voor een prachtige vakantie? Snappen we, want de flora en fauna zijn werkelijk uniek. Nieuw-Zeeland ligt behoorlijk afgelegen en de planten en dieren hebben zich hier dus ontwikkeld helemaal los van de rest van de wereld.

De reisadviseurs van TravelEssence kunnen je helpen je droomreis naar Nieuw-Zeeland samen te stellen. Zij hebben er allemaal gewoond, gewerkt, of komen er zelfs vandaan. Daarom krijg je het beste en persoonlijk advies.

Natuurlijk lees je op de website meer over Nieuw-Zeeland als vakantiebestemming en staan er ook flink wat voorbeeldreizen op ter inspiratie. Waar wacht je nog op?

Bekijk de voorbeeldreizen naar Nieuw-Zeeland met TravelEssence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.