De European Outdoor Film Tour (EOFT) 2023 heeft dit jaar een bijzonder gezicht: Sophie Planque. Zij is een Franse fotojournaliste die met haar partner Jérémy Vaugeois het Amerikaanse continent doorkruiste, van Alaska tot Tierra del Fuego. Ze reisden door een indrukwekkende diversiteit aan klimaatzones waaronder de tundra, taiga, jungle en woestijn. Tijdens hun tweeënhalf jaar durende reis waren niet alleen de adembenemende landschappen hoogtepunt na hoogtepunt, maar ook de betekenisvolle ontmoetingen met de meest uiteenlopende mensen onderweg.

Lees in dit artikel meer over Sophie, haar reis en de EOFT. Onderaan lees je wanneer haar film wordt vertoond, samen met de andere vijf korte films. Er zijn meerdere speeldata in zowel Nederland als België.

The Great Traverse ® Jeremy Vaugeois

Sophie Planque: op avontuur door de Amerika’s

Sophie Planque, een Franse fotojournaliste, staat bekend om haar ongeëvenaarde avonturiersgeest. Samen met haar partner, Jérémy Vaugeois, heeft ze diverse geografieën doorkruist, van Europa tot de uitgestrekte landschappen van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Hun recente fietstocht van Alaska naar Tierra del Fuego stelt echter alles wat ze eerder hebben gedaan in de schaduw.

De film: ‘The Great Traverse’

Hoewel de reis primair bedoeld was als een persoonlijk avontuur, evolueerde het al snel naar het documenteren van hun ervaringen, oorspronkelijk bedoeld om te delen met Franse scholieren. Onderweg kwam Sophie’s rol als journalist naar boven toen ze besefte hoe universeel hun verhaal kon zijn. De film ‘The Great Traverse’ is het resultaat.

Benieuwd? Neem hier een voorproefje van haar film “The Great Traverse”!

Eén avond, zes films: EOFT 2023

Naast “The Great Traverse” worden er nog vijf andere indrukwekkende films vertoond op EOFT 2023. Deze films variëren van snowboardprestaties in “Shifting” tot een groep jonge kunstenaars die op vintage Russische motoren van Halle naar New York reizen in “972 Breakdowns”. Elke film belooft een unieke kijk te geven op de wereld van avontuur en de menselijke geest.

Koop je kaartjes of win ze bij Mountainreporters

Wil je deel uitmaken van dit unieke filmfestival? Koop je tickets direct online of probeer ze te winnen bij Mountainreporters. Dit is een kans om jezelf onder te dompelen in verhalen van moed, doorzettingsvermogen en menselijke connecties. Mis het niet!

Bekijk alle films en koop je tickets voor het EOFT 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.