Op zoek naar de perfecte schoen voor wandelingen door de bergen met af en toe een via ferrata? Met de Makra Light krijgt de Hanwag Makra er een lichtgewicht bij die hiervoor perfect is. Gemaakt van waterdichte GORE-TEX, teenbescherming en een innovatieve 2-zone-veterbinding, waarmee de Makra Light een schoen tussen de categorieën Trek en Rock wordt.

Perfect voor wandelingen in de bergen

Zo kreeg deze schoen het beste van twee werelden

Wat is nou echt een goede klettersteigschoen? Met deze vraag houden de ontwerpers van Hanwag zich voortdurend bezig. Schoenen waarmee je veilig over ijzeren pinnen, laddersporten of rotsranden kunt lopen en van een solide constructie om de constante belasting te weerstaan. Tegelijkertijd moeten bergschoenen zo gebouwd zijn dat de drager een goede ‘feeling’ met de ondergrond heeft.

Tot slot moet de schoen een comfortabele demping hebben en een goede afrolbeweging mogelijk maken. Alleen dan loop je fijn omhoog en weer naar beneden, en minstens net zo fijn op vlakke stukken. Als antwoord op al deze vragen ontstond de Makra Light.

De speciale speciale 2-zone-veterfixatie

Dit is uniek aan de halfhoge Makra Light

De halfhoge Makra Light is perfect voor iedereen die bergop graag een lage schoen heeft, maar niet zonder de stabiliteit van een halfhoog model willen of kunnen. De Makra Light heeft een speciale 2-zone-veterfixatie, waarmee de schacht eenvoudig en snel kan worden aangepast aan de eisen van het terrein.

Bovendien werd speciaal voor dit model een mechanische klemhaak ontwikkeld. Deze blokkeert de veter die na het fixeren zonder manuele tussenkomt – niet meer kan verschuiven. Zo heb je een strakke vetersluiting bij de enkel en kun je de bovenkant iets losser laten, waardoor je tijdens het klimmen optimale bewegingsvrijheid hebt. Bij het afdalen kun je dan juist de veter in z’n geheel weer strakker trekken. De Makra Light verdient z’n naam door de bijzonder lichte en goed dempende tussenzool.

Nog even de voordelen van de Makra Light op een rij

  • Mechanische klemhaken voor 2-zone-veterfixatie
  • Zeer goede kantenstabilteit in veeleisend en technisch terrein
  • Robuuste materiaalmix van Perwanger splitleer en TPU teenbescherming
  • Gripvaste Vibram ‘Makra’ loopzool met goede demping

Bekijk en bestel de Makra Light voor dames en heren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.