Als je vaak outdoor, in de bergen, bij de zee of juist op uitgestrekte vlaktes bent, dan weet je hoe belangrijk goede kleding en spullen zijn. Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht.

Ben je op zoek naar goede slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere outdoorartikelen? Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Of om met henzelf te spreken: we invent gear that enables freedom and self-reliance in any environment. In Nederland is Sea to Summit te koop bij Twinseasons.

Het ultieme gevoel van vrijheid. Foto: Manfred Stromberg

Background story: het verhaal achter Sea to Summit

Een bedrijf dat letterlijk is ontstaan op een zolderkamer, daar houden we van! Zo is het ook bij het van oorsprong Australische Sea to Summit, want Roland Tyson begon in 1983 op 17-jarige leeftijd op z’n jongenskamer met het maken van outdoorkleding en -gear op een oude industriële naaimachine. Hij was toen al gek van de natuur en outdooravonturen en had een passie om bijbehorende spullen te ontwerpen.

Al snel ontwierp hij ook voor andere Australische avonturiers en in 1991 deed hij dat voor een bijzondere expeditie: een tocht van ruim 1100 kilometer van zeeniveau naar de Mt. Everest op 8.848 meter hoogte. Toen bedacht Tyson ook meteen de pakkende naam ‘Sea to Summit’!

Nog altijd is zijn drive om de beste, lichtste en meest duurzame gear te ontwerpen. Sinds 1993 doet hij dat samen met Penny Sanderson. Jaarlijks reizen ze een paar maanden, waar ze vooral doen aan klimmen, zeilen, trekking, overlanding en fietsen. Perfect om hun eigen producten uit te testen. Dit is de basis van Sea to Summit, dat inmiddels is uitgegroeid tot een succesvol wereldwijd merk. Lees meer!

Check vooral het heerlijke filmpje van Roland en Penny voor meer info.

De allerbeste producten om jouw trip onvergetelijk te maken

Weten wat Sea to Summit precies maakt? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

  • Tenten, tentaccessoires en tarps/shelters
  • Tassen zoals dry bags en compression sacks
  • Slaapzakken, slaapmatjes, liners en hangmatten
  • Keukengerei, potten & pannen en andere zaken om te eten tijdens het kamperen
  • Allerlei handige accessoires, van sneldrogende handdoeken tot packing cubes, toilettassen, insectenwerende spullen en bescherming tegen de regen

Een overzicht van alles wat je (nog niet wist dat je) nodig hebt, zie je hier.

Van Europa tot Australië, Sea to Summit levert de juiste gear. Foto: Denni van Huis

Duurzaamheid is belangrijk als je van de natuur wilt blijven genieten

Als je houdt van het buitenleven, dan wil je daar iets voor terugdoen. Sea to Summit werkt daarom hard om hun ecologische en sociale impact te verbeteren. Dat doet het merk bijvoorbeeld door het verkleinen van de hun ecologische voetafdruk. Ze streven ernaar de milieu-impact van producten te verminderen door het gebruik van gerecyclede materialen, PFC-vrije waterafstotende behandelingen te doen en door de certificering volgens de Responsible Down Standard (RDS). Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van recyclebare verpakkingen.

Maar ook de zorg voor mensen is belangrijk en dus goede arbeidsomstandigheden voor iedereen in de productieketen. Tot slot ondersteunt Sea to Summit een aantal non-profitorganisaties die een positieve invloed hebben op mensen en de planeet.

Alle soorten tenten voor elk avontuur. Foto: Camilla Rutherford

Sea to Summit te koop bij Twinseasons

Wintersport- en Outdoor-specialist Twinseasons in Groningen verkoopt alles wat je nodig hebt voor een actieve vakantie of wintersport. De ervaren medewerkers kunnen je adviseren bij al je vragen en outdooruitdagingen. Zij verkopen de beste outdoormerken, waaronder Sea to Summit. Natuurlijk in de winkel, maar vanzelfsprekend kun je ook online bestellen via de website.

Meer weten en de hele collectie van Sea to Summit bekijken?

Check ook de website van Twinseasons.

Hoofdfoto: Hugh Newall

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.