Rab en Lowe Alpine scoren ‘goed’ bij de Fair Wear Foundation

Door: Pauline van der Waal | Fan van Rab en Lowe Alpine

Je wilt mooie en duurzame kleding. Maar ook dat die eerlijk geproduceerd wordt en geen negatieve impact heeft op mens, natuur en milieu.

Outdoormerken Rab en Lowe Alpine scoren goed op al deze punten. Daarom werden ze afgelopen jaar lid van de Fair Wear Foundation. Zo weet je zeker dat je niet alleen jij, maar ook anderen door jouw kleding kunnen genieten van het moois dat de wereld te bieden heeft!

Foto: Rab Lowe Alpine

De Fair Wear Foundation: eerlijke arbeidsomstandigheden voor iedereen

Fair Wear wil een ‘nieuw normaal’ in de kledingindustrie. Met eerlijke arbeidsomstandigheden voor de mensen die onze kleding maken. Fair Wear Member Brands zetten zich in voor het recht van kledingarbeiders op veilig, waardig en goed betaald werk en om de kledingproductie voor iedereen eerlijk te maken.

Een doelstelling die Equip (de overkoepelende naam van Rab en Lowe Alpine) sterk onderschrijft. Matt Gowar, CEO van Equip, legt uit: “2020 was een moeilijk jaar voor ons allemaal, ook voor de outdoorsector. Daarom zijn we trots op het feit dat we nauw hebben samengewerkt met onze productiepartners om de impact die Covid-19 had op hun bedrijf, en vooral op hun werknemers, tot een minimum te beperken.”

Tijdens al je outdooravonturen kun je rekenen op je gear van Rab en Lowe Alpine

Fair Wear Brand Performance Check voor Rab en Lowe Alpine

Met de Fair Wear Brand Performance Check worden Fair Wear-leden (zoals ook Rab en Lowe Alpine) beoordeeld, onder meer op de arbeidsomstandigheden in hun toeleveringsketen en op transparante en verantwoorde relaties met haar productiepartners. Elk jaar beoordeelt Fair Wear de merken en maakt de resultaten openbaar.

Fair wear is de norm

In 2021 werd Equip (en daarmee labels Rab en Lowe Alpine) beoordeeld met een ‘Goed’. En het bijzondere is: Equip kon de eerste Brand Performance Check razendsnel succesvol afronden, vooral door de lange en goede relaties met leveranciers.

Deze score betekent dat Equip nu voor Rab en Lowe Alpine de kledinglabels van Fair Wear mag gebruiken. Consumenten weten zeker dat ze met zo’n keurmerk kiezen voor een leverancier die de hoogste normen hanteert op het gebied van mensenrechten en veilige, verantwoorde productie.

Productie van backpacks bij een van de fabrikanten van Equip
Productie van backpacks bij een van de fabrikanten van Equip

Over Rab en Lowe Alpine

Rab en Lowe Alpine vallen onder Equip en zijn hoogwaardige outdoormerken. Bij Rab en Lowe Alpine koop je duurzame kleding voor dames en heren, maar ook tenten, slaapzakken en rugzakken. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Naast de Fair Wear Foundation heeft Rab meerdere keurmerken, zoals bijvoorbeeld voor het gebruik dons dat zo diervriendelijk mogelijk wordt geproduceerd. Zo blijft de impact op mens en dier tot een minimum beperkt.

Wil je meer weten over de geweldige producten voor je outdooravonturen, of over de duurzame initiatieven van deze merken? Kijk dan op de site!

Ga naar de website van Rab of Lowe Alpine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.