Australië is het land van de eindeloze Outback, de enorm diverse natuur met regenwouden, witte stranden en honderden nationale parken. En natuurlijk bewoners als koala’s, kangoeroes, wallaby’s en walvissen. Al dit moois ontdek je misschien wel het allerbeste te voet. Maar welke wandelingen moet je kiezen in een land 190 keer zo groot als Nederland? Daarom hebben we er in dit artikel een aantal voor je op een rij gezet waarmee je de verschillende kanten van Australië leert kennen.

Kom je onderweg een koala tegen? Foto: Pixabay

1. Langs de kust ten zuiden van Sydney

Laten we beginnen met een gemakkelijke wandeling, die absoluut niet onderdoet aan langere wandelingen als het gaat om uitzichten, kliffen, baaien en stranden. De wandeling begint aan de hippe boulevard van Bondi Beach en loopt over het rotsachtige kustpad van Bondi naar Coogee. De wandeling is zo’n zes kilometer lang, maar trek er zeker genoeg tijd voor uit. De stranden die je passeert zijn namelijk populair onder surfers en ook als je zelf niet zo’n held bent op een plank is het geweldig om naar de kunsten op het water te kijken.

Je loopt ook over het strand van MacKenzie’s Beach, het kleinste strand en New South Wales. Let erop dat je alleen bij eb over het strand kunt lopen. Tot slot kom je nog langs de populairste duiklocaties van Sydney, Gordon’s Bay, voordat je wandeling eindigt in het levendige Coogee.

Bondi Beach langs de kust van Sydney. Foto: Pixabay

2. Prachtig uitzicht bij de Rim Walk in de Kings Canyon

Met de Rim Walk van zes kilometer lengte ontdek je de Kings Canyon in het Northern Territory. Je wandelt om de kloof heen en hebt een waanzinnig uitzicht op uitgestrekte rode landschap van de Outback.

De Garden of Eden, de kloof met palmbomen en de rotsformaties van de Lost City zijn hoogtepunten tijdens de wandeling.

De prachtige Kings Canyon in het Northern Territory

3. Twee wandelingen bij elkaar: Wallowa Hike en Stringybark Loop in het zuiden

We springen even naar het zuiden van het land. Op ongeveer een uurtje rijden vanaf Adelaide ligt het Kaiserstuhl Conservation Park. Dit is een klein natuurpark dat erg geliefd is bij wandelaars dol op natuur en wildlife.

Kangoeroes zie je hier veel en we tippen daarom zelfs twee wandelingen. De Wallowa Hike voert je langs ruige rotspartijen en mooie uitzichten, terwijl de Stringybark Loop een goede wandeltocht is voor de rijke flora en fauna.

De kans is groot dat je hier kangoeroes spot. Foto: Pixabay

4. Ontdek Adelaide over het North Terrace

Nu we toch in Adelaide zijn, noemen we ook de wandeling over het North Terrace. Je volgt dan een lang pad langs de hoogtepunten van de architectuur van Adelaide, zoals het oude treinstation en een aantal bekende musea.

Groen kom je er ook tegen, want je start bij de Adelaide Botanic Gardens en eindigt bij het park Narnungga.

Zonsondergang bij Henley Beach in Adelaide

5. Aboriginalcultuur tijdens een wandeling

Als je meer wilt leren over de Aboriginals en hun cultuur, dan moet je naar Halls Gap. Daar is de enige Aboriginalnederzetting van het gebied The Grampians te vinden. Je loopt langs heilige plaatsen en rotsschilderingen van de Aboriginals, maar ook langs watervallen en heel veel bijzondere flora en fauna.

Wandeling in het Kaiserstuhl Conservation Park

6. Huttentocht op Tasmanië

Hou je van een meerdaagse huttentocht? Dan hebben we een toptip voor je: het Cradle Mountain National Park. Dit spectaculaire natuurgebied ligt in het westen van Tasmanië en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je kunt deze tocht met een gids wandelen en je kunt kiezen uit een vierdaagse of zesdaagse tocht.

De beroemde Cradle Mountain. Foto: Pixabay

7. Vierdaagse wandeling Bay of Fires op Tasmanië

Een andere geweldige wandeling ligt ook op Tasmanië. Tasmanië is sowieso magnifiek als wandelbestemming en je mag dit gebied dan als natuurliefhebber niet overslaan. Bay of Fires ligt aan de rand van Mount William National Park en tijdens deze meerdaagse wandeling ben je vier dagen onderweg.

Meerdaagse wandeling Tasmanië. Foto: Pixabay

8. Maximaal 48 mensen per dag op Cape Hauy in het zuidoosten van Tasmanië

Nog een wandelroute op Tasmanië, en dan nog wel een extra bijzondere: de Cape Hauy-tocht. Deze tocht is onderdeel van de Three Capes Track, een meerdaagse tocht van 46 kilometer lang met 300 meter hoge kliffen. Cape Hauy zelf kost je ongeveer vier uur.

Let op: er worden slechts 48 mensen per dag toegelaten op dit pad. Uniek is het daarmee zeker.

Wandelen op Tasmanië

9. Bibbulmun Track is de ultieme wandelroute in Australië

Dan de laatste, maar absoluut niet de minste. Sterker nog: dit is een van de langste wandeltochten ter wereld! De totale afstand is maar liefst 963 kilometer en daarmee een flinke uitdaging.

De Bibbulmun Track bestaat sinds 1979 en is vernoemd naar de eerste bewoners van het gebied: de Aboriginalstam Bibbulmun. De tocht loopt grof gezien van Perth naar Albany aan de zuidkust. De ultieme ervaring voor langeafstandswandelaars!

Een lange of korte wandeling in Australië? Er is altijd genoeg te zien! Foto: Pixabay

Ga op reis naar Australië met TravelEssence

Iedereen die een droomvakantie wil boeken naar Australië, kan het beste informatie inwinnen bij TravelEssence. De ervaren reisspecialisten stellen op basis van jouw wensen een prachtreis samen. Wil je eerst meer lezen en inspiratie opdoen, kijk dan even op de website. Daar vind je ook allerlei voorbeeldreizen.

Lees hier alles over jouw droomvakantie naar Australië met TravelEssence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.