Oregon ligt aan de westkust van de Verenigde Staten, tussen de staten Washington en Californië en is een prachtige bestemming voor actieve reizigers en outdoorenthousiastelingen. Met zeven heel diverse regio’s biedt Oregon alles: van oceaanstranden tot berglandschappen, valleien, en de woestijn. Het is een plaats waar steden en kleine stadjes samengaan met de natuur, waardoor het een ideale locatie is voor liefhebbers van buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en watersporten. De natuurlijke schoonheid en gevarieerde landschappen maken van Oregon een must-visit bestemming voor iedereen die houdt van avontuur en de buitenlucht.

Zeker fietsers komen hier optimaal aan hun trekken. Speciaal voor hen zijn er de Oregon Scenic Bikeways. Dit is een reeks van fietsroutes die ontworpen zijn om fietsers de allerbeste ervaringen van het gebied te bieden. De routes zijn allemaal door lokale liefhebbers samengesteld en vervolgens officieel goedgekeurd. Bovendien zijn er opties voor zowel beginnende als gevorderde fietsers. Ze variëren in lengte en moeilijkheidsgraad en doorkruisen diverse landschappen, waaronder berglandschappen, valleien en agrarische gebieden. In totaal zijn het er 17. We hebben daarvan 5 pareltjes voor je uitgekozen die absoluut de moeite waard zijn.

Bekijk alle 17 Scenic Bikeways op de website van Travel Oregon.

Scenic Bikeways

1. Willamette Valley Scenic Bikeway

De Willamette Valley Scenic Bikeway is de allereerste officieel aangewezen Scenic Bikeway in de Verenigde Staten. De route heeft een lengte van 134 mijl (216 kilometer) en is een prachtige fietstocht door de rijke agrarische landschappen van Oregon. Deze gematigd uitdagende route volgt de Willamette-rivier en voert langs hopvelden, wijngaarden en historische plekken.

Hoogtepunten zijn onder andere het Ankeny National Wildlife Refuge, de klim bij Brownsville, en het eindpunt bij Armitage County Park. Bovendien kun je deze route perfect opdelen in een meerdaagse fietstocht met kortere ritten. Een must-ride voor fietsliefhebbers die de natuurlijke schoonheid en het landbouwerfgoed van Oregon willen ervaren!

Bekijk de beschrijving en de route van de Willamette Valley Scenic Bikeway

Willamette Valley Scenic Bikeway

2. Covered Bridges Scenic Bikeway

De Covered Bridges Scenic Bikeway is – de naam geeft het al een beetje weg – bekend om zijn historische overdekte bruggen. De route is een overzichtelijke 36 mijl (ongeveer 58 kilometer) lang, en is een familievriendelijke route die begint in het historische centrum van Cottage Grove en leidt naar een schilderachtig meer.

Deze route volgt grotendeels een vlak fietspad langs Dorena Lake. Deze tocht is daarom geschikt voor bijna elke fietser en biedt een mix van kleine stad charme, natuurlijke schoonheid en historische overdekte bruggen, waaronder de unieke Chambers Bridge.

Bekijk de beschrijving en de route van de Covered Bridges Scenic Bikeway

Covered Bridges Scenic Bikeway

3. McKenzie Pass Scenic Bikeway

In voor een uitdaging? De McKenzie Pass Scenic Bikeway is een 38 mijl (ongeveer 61 kilometer) lange route met een zeer hoge moeilijkheidsgraad, die je over de Cascades en door verschillende bosgebieden leidt naar een adembenemend vulkanisch landschap.

De route begint in Sisters en volgt de historische Oregon Route 242. De klim door dichte bossen en over een oude huifkarroute onthult indrukwekkende uitzichten, waaronder een blik op Mt. Washington en een uitgestrekt, eeuwenoud lavaveld. De route wordt gekenmerkt door steile klimmen en een lange afdaling naar Highway 126.

Bekijk de beschrijving en de route van de McKenzie Pass Scenic Bikeway

McKenzie Pass Scenic Bikeway

4. Old West Scenic Bikeway

De Old West Scenic Bikeway, met een lengte van 174 mijl (ongeveer 280 kilometer) en een uitdagend niveau, biedt een reis door ‘cowboyland’, langs historische erfgoedlocaties en fossiele vindplaatsen.

Deze route, die over relatief rustige wegen voert, start en eindigt bij het Kam Wah Chung State Heritage Site in John Day. Onderweg passeer je de John Day Fossil Beds, rijd je langs de John Day-rivier, en geniet je van het uitzicht op de Strawberry Mountain Wilderness. Zo reis je door de historische gebieden van Eastern Oregon en krijg je een uniek inzicht in het ‘oude westen’ van Amerika.

Bekijk de beschrijving en de route van de Old West Scenic Bikeway

Old West Scenic Bikeway

5. Cascade Siskiyou Scenic Bikeway

De Cascade Siskiyou Scenic Bikeway is 55 mijl lang (ongeveer 88 kilometer) en bijzonder uitdagend qua moeilijkheidsgraad. De route biedt een uitdagende tocht door de diverse ecosystemen en landschappen van Zuid-Oregon met prachtige uitzichten over de Bear Creek Valley vanuit Ashland.

De Cascade Siskiyou Scenic Bikeway omvat steile klimmen door diverse ecosystemen, van savannes tot dichte bossen. Het hoogtepunt is de Green Springs Summit op 4,551 voet, waar je kunt genieten van spectaculaire vergezichten.

Bekijk de beschrijving en de route van de Old West Scenic Bikeway

Cascade Siskiyou Scenic Bikeway

Meer over Oregon

Oregon is een paradijs voor fietsliefhebbers. Met gevarieerde landschappen, van ruige kustlijnen tot adembenemende bergpassen en historische routes biedt deze staat onvergetelijke ervaringen voor elke fietser. Of je nu zoekt naar een rustige rit door het platteland of een uitdagende beklimming, Oregon heeft het allemaal.

Bekijk snel de website van Oregon voor meer inspiratie voor jouw volgende (fiets)vakantie.

Ga naar de website van Travel Oregon

Hoofdfoto: Credit – traveloregon.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.