Plannen aan het maken voor een bijzondere reis deze winter? Denk dan eens aan Noord-Noorwegen. Je stapt in het vliegtuig en binnen vier uur sta je al op Noord-Noorweegse bodem in Tromsø. Je avontuur begint hier echt! Noord-Noorwegen in de winter is prachtig en geeft je enorm veel vrijheid om van alles te beleven en te doen. We hebben onze beste tips voor je op een rij gezet én een paar mooie reizen naar Noord-Noorwegen met Voigt Travel.

Dit zijn de mooiste plekken van Noord-Noorwegen

Veel reizigers kennen de Lofoten wel. Wij brengen je liever naar Senja, Vesterålen, Malangen en de Lyngen Alpen: het onontdekte Noord-Noorwegen. Senja is echt een pareltje en heel veel highlights waarvoor je naar Noorwegen komt, maar velen weten deze plek nog niet te vinden. Juist dat is de kracht van dit eiland. Diepe fjorden, hoge bergen en prachtige baaien wachten op je. Je kunt hier ook de nationale autoroute Senja National Tourist Route rijden.

Je kunt Senja uitstekend combineren met Malangen als je een huurauto hebt, zoals met een fly & drive. Twee droombestemmingen in een klap. Je hebt hier veel te ontdekken en het is heerlijk om de bergen in te gaan voor een stevige hike. Het uitzicht is het helemaal waard.

Iets zuidelijker vind je Vesterålen, een groep eilanden die voor mens en dier een paradijs is. De kust van Noord-Noorwegen heeft een prachtige kustlijn en hier zie je daar veel van. De hoogste bergen hier zijn 1.200 meter hoog: er is dus genoeg te ondernemen als je graag actief op pad wilt. Vesterålen is ook uitstekend om walvissen te spotten: de ligging is hier perfect voor. Walvissen zoeken hier massaal hun heil, dus hou je ogen open wanneer je het water op gaat.

Walvissen spotten. Foto: Marten-Bril – www.visitvesteralen.com

Dit moet je doen in Noord-Noorwegen

Een ding is zeker: vervelen hoef je je hier nooit. Tromsø is een schilderachtig dorpje waar het ook in de avonduren vaak gezellig is. Schuif aan bij de lokale bierbrouwerij en klets lekker met de locals. Het stadje heeft ook diverse musea en goede restaurants.

Buiten de stad is natuurlijk ook veel te ondernemen. Wij kunnen de walvissafari het meest aanraden: dat is een waanzinnig beleving! Als je dan eigenlijk die rug of staart ziet… Een bijzondere gewaarwording. Wil je liever actiever eropuit? Je kunt hier ook de ‘klassieke’ Lapland-ervaring beleven, met een huskysafari of op een sneeuwscooter.

In Noord-Noorwegen wonen ook nog de Sami, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Maak kennis met ze, kom meer te weten over hun leefstijl en geef de rendieren een aai over hun bol.

Ga op huskysafari. Foto: Fredrik Solli Wandem

Het noorderlicht spotten in Noord-Noorwegen

Een van de meest iconische ervaringen in Noord-Noorwegen is wel het noorderlicht. De dansende lichten in de nachtelijke hemel vervelen nooit en zijn elke keer opnieuw enorm bijzonder.

Met Voigt Travel kun je deelnemen aan een noorderlichtjacht, waarbij een gids je naar de beste plekken brengt. Vergeet ook niet de Noorderlichtapp te downloaden, dan weet je altijd wanneer je naar buiten moet.

Heb jij het geluk om het noorderlicht te spotten?

Hoe lang moet je naar Noord-Noorwegen?

Wat ons betreft kun je natuurlijk eindeloos in Noord-Noorwegen verblijven, omdat er zoveel te ontdekken valt. Maar gelukkig zijn er verschillende opties en kun je kiezen wat bij jou past.

Het scheelt al dat je met een rechtstreekse vlucht binnen vier uur in Noord-Noorwegen bent; weinig reistijd is altijd een voordeel. Daarnaast vlieg je met Voigt Travel op vrijdag of maandag en kun je dus het weekend meepakken. Dat kan vakantiedagen schelen.

Genieten in de sneeuw. Foto: Kristin Folsland Olsen – www.nordnorge.com

Boek je reis naar Noord-Noorwegen met Voigt Travel

En, wat spreekt jou het meeste aan? De meeste reizen naar Noord-Noorwegen met een huurauto zijn rond de acht dagen en dat is een mooi tijdsbestek. Of kies je liever voor een shortbreak van vier of vijf dagen?  Ook dat is al voldoende tijd om de highlights van Noord-Noorwegen te ontdekken, maar wees gewaarschuwd: je wilt zeker nog een keer terug!

Lees alles over een vakantie in Noord-Noorwegen met Voigt Travel

Huskygespann in der Polarnacht, Norwegen, Bezirk Troms, Grönländer

Hoofdfoto: Frode Sandbeck – www.nordnorge.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.