De liften zijn nog open tot 2 november

Door: Pauline van der Waal | Fan van Gastein

Het dal van het Oostenrijkse Gastein is meer dan 40 kilometer lang. In het dal liggen drie dorpen: Bad Gastein, Dorfgastein en Bad Hofgastein. Alle drie anders, alle drie uniek, maar allemaal even charmant en een geweldige plek voor een heerlijke vakantie. Het dal ligt in de uitlopers van de Hohe Tauern, waar je heerlijk kunt wandelen. Natuurlijk in de zomer, in de winter, maar zéker ook in de herfst! Je kunt er terecht op honderden kilometers aan wandelpaden. 

Op pad met de hele familie in de herfst. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl
Op pad met de hele familie in de herfst. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl

Laad je op voor de winter

Geniet je ultiem van de vrije natuur en ben je dol op de bergen? Ga dan naar Gastein, want daar doe je nieuwe energie op. Ontspan en vergeet de dagelijkse drukte als je door het natuurschoon wandelt. Maak lekker wat hoogtemeters, of ga juist voor een relaxte wandeling naar één van de bergmeren. Of kies één van de acht themawandelingen die je vindt in Gastein. Na een heerlijke dag buiten ga je naar de Alpentherme Bad Hofgastein of Felsentherme Bad Gastein om bij te komen. Natuurlijk sluit je de dag af met een lekker diner in een gezellig restaurant.

Opwarmen kan ook in de herfst. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl (6)
Opwarmen kan ook in de herfst. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl (6)

Geniet van de rust van de herfst

In het najaar is het heerlijk rustig in Gastein. Je hebt de bergen bijna voor jezelf! Toch is er nog genoeg te beleven, want de liften zijn nog open tot 2 november. Ook kun je nog steeds terecht bij verschillende bergrestaurants, zoals bijvoorbeeld het Valeriehaus in Sportgastein en restaurant Gipfelstadl op de Fulseck in Dorfgastein. En is het mooie lange seizoen dan eindelijk echt ten einde, dan duurt het niet lang meer voor de sneeuw valt en de winter zijn intrede doet!

Yoga in Sportgastein. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl Photography- (30)
Yoga in Sportgastein. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl Photography

Yogaherfst in Gastein

Om helemaal op te laden kies je voor yoga in de bergen. De rust, de natuur en natuurlijk de frisse berglucht maken dat je er weer helemaal tegenaan kunt. Daarom organiseert Gastein jaarlijks de Yogaherbst, dit jaar nog tot 26 oktober. Komt dat net even te snel voor je? Geen probleem, want ook in het voorjaar worden er in Gastein speciale yogaweken georganiseerd. De data zijn al bekend, dus zet 26 mei tot 5 juni maar vast in je agenda. Ook in het najaar van 2022 komt er weer een event. Kijk voor alle informatie over yoga in Gastein op de website. Daar vind je ook de data voor de speciale yoga-events.

Meer weten over Gastein? Kijk dan op Gastein.com

Hoofdfoto: Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.