Neurenberg voor sportieve buitenliefhebbers

Door: Pauline van der Waal | Neurenberg

Niet alleen voor sportieve buitenliefhebbers, maar ook voor gezinnen met kinderen is de stad Neurenberg en omgeving ideaal voor korte uitstapjes of een langer verblijf. Er is in het Duitse Beieren namelijk ongelofelijk veel te doen. En dat is zeker niet (alleen) de stad bezoeken om de rijke geschiedenis en interessante gebouwen. Lees snel verder waarom je binnenkort een tripje naar de omgeving van Neurenberg moet plannen!

Geniet van de zomer in Neurenberg. Foto: Florian Trykowski

Bekijk eerst de stad en het groen daar dichtbij

Neurenberg is de op een na grootste stad van Beieren en is vooral bekend om zijn prachtige middeleeuwse oude binnenstad en de vele musea. Maar je kunt hier ook heerlijk eten en drinken. Probeer zeker de Neurenberger Rostbratwurst en de peperkoek, en natuurlijk een lokaal biertje. Midden in de stad wordt het rode bier waar Neurenberg om bekend staat al sinds de middeleeuwen gebrouwen.

Vanuit de oude stad is de Wöhrder See maar een paar minuten lopen, een populair recreatiegebied in het midden van de stad. Huur een SUP of een waterfiets en sluit je dag af aan het strand. Of huur een fiets, rij langs de Pegnitz in de richting van Fürth en stop onderweg voor een picknick langs de rivier.

Op je gemak peddelen op de Altmühlsee

Op pad met het hele gezin

Voor gezinnen is de combinatie van stad en natuur van Neurenberg ideaal. Dwaal door de stad voordat je naar de prachtig gelegen Tiergarten gaat – een van de mooiste dierenparken van Europa, omringd door oude bomen en vijvers. Of ga een dagje naar het Playmobil funpark! Lol gegarandeerd voor de hele familie.

Met het gezin op pad in Neurenberg. Foto: Florian Trykowski

Stap op de fiets en ontdek de omgeving in je eigen tempo

Neurenberg is het perfecte startpunt voor fietsers die lekker kilometers willen maken. Maak eerst een stadswandeling en spring ’s middags op de fiets. Het is aan jou of je het drankje in een van de vele biertuinen van de stad vooraf, tijdens of toch maar aan het einde van je fietstocht plant.

Het Vijfrivierenfietspad is een aanrader, of kies voor het fietspad langs de Burgenstrasse. En dan zijn dit pas twee van de zes fietspaden die uitnodigend op je liggen te wachten vlakbij de stad. Maak lekker je kilometers en geniet.

Beklim de Würgauer Turm

Hoogtemeters maken en op zoek naar adrenaline

Voor wandel- en klimliefhebbers bieden het prachtige Fränkische Schweiz of het nabijgelegen Nürnberger Land tal van mogelijkheden. Zo kun je je wagen aan de Würgauer Turm, of te voet verder de bossen in trekken.

Waterliefhebbers kunnen het beste naar het nabijgelegen Frankische merengebied ten zuiden van Neurenberg. Je kunt er van alles doen, zoals zwemmen, zeilen, wakeboarden of SUP-pen. Zo haal je het optimale uit je verblijf in Neurenberg.

Wil je meer informatie? Kijk op de website van Neurenberg!

Zomer in Neurenberg. Foto: Florian Trykowski

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.