Al sinds 2001 toert de European Outdoor Film Tour (EOFT) door Europa, en het is niet zomaar een rondje cinema. Het is het grootste outdoor filmfestival van het continent, waarbij je je twee uur lang waant in de meest extreme en adembenemende avonturen. Van bergbeklimmen tot paragliden: EOFT toont alleen de absolute top van avontuurlijke films.

Dit jaar strijkt de EOFT in oktober en begin november neer in Nederland en België. Dit zijn de zes (korte) films die op het festival worden getoond, samen goed goed een avondvullend programma.

Bekijk de trailer met korte fragmenten uit elke film

Film 1 – The Great Traverse

Reis mee met Sophie Planque en Jérémy Vaugeois op hun epische fietsavontuur waarin ze de majestueuze landschappen van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika doorkruisen. Gedurende deze tweeënhalf jaar durende odyssee leggen ze niet alleen immense afstanden af, maar leggen ze ook boeiende verhalen en foto’s vast van de diverse culturen en mensen op hun pad. Deze reis is niet alleen een ontdekking van de wereld, maar ook een ontdekking van zichzelf.

Lengte: 31 min

Film 2 – Triple Edge

Hoog in de lucht, tegen de steile hellingen van de Salbitschijen, testen de doorgewinterde alpinisten Michi Wohlleben en Lukas Hinterberger hun vaardigheden en moed. Ze beklimmen voor het eerst de drie uitdagende toppen in de winter, wat een spannend avontuur op bijna 3.000 meter hoogte belooft.

Lengte: 15 min

Triple Edge. Foto: ALPSOLUTpictures

Film 3 – 972 Breakdowns

Wat krijg je als een groep pas afgestudeerde kunstenaars besluit de wereld te verkennen op oude en onbetrouwbare Russische motorfietsen? Een spannend avontuur vol ups en downs, dwars door intrigerende landschappen en culturen, van Halle naar New York! Hun reis kent vele uitdagingen, vooral wanneer hun oude motoren kuren vertonen.

Lengte: 37 min

Film 4 – The Nine Wheels

De jonge mountainbikebroers Emric en Raoul Schneeberger leven op wielen en verkennen de beste bike-parken van Europa. Maar achter hun avontuurlijke leven schuilt een dieper verhaal, als ze samen met hun ouders de strijd aangaan tegen de ziekte van hun moeder. Ze kiezen ze ervoor om in het moment te leven en het beste uit elke dag te halen en dat is een fantastische inspiratie voor ons allemaal.

Lengte: 20 min

The Nine Wheels. Foto: Juan Pablo Rasore

Film 5 – Summits in the Sky

Waag je in de hemelse hoogten van de Karakorum met het team rondom paraglider Antoine Girard. Ze navigeren tussen de torenhoge pieken, op zoek naar nieuwe records ondanks de uitdagingen van het zuurstofarme hoogtegebied. Een avontuur dat de grenzen van moed en doorzettingsvermogen test. En bijzonder mooie beelden oplever!

Lengte: 11 min

Film 6 – Shifting

In de koude, besneeuwde hellingen van Chamonix en de Noorse Lyngenalpen schittert de snowboarder Camille Armand met zijn verbluffende stunts en behendigheid. Hij staat bekend om zijn unieke stijl, en op het grote scherm komt zijn passie en talent echt tot leven.

Lengte: 7 min

Shifting. Foto: Soren Rickards

Meer informatie en tickets voor de European Outdoor Film Tour (EOFT)

Het European Outdoor Film Tour (EOFT) is zonder twijfel een must voor iedere outdoorliefhebber. Of je nu woont in Nederland of België, er zijn meerdere locaties waar je deze inspirerende films kunt bekijken.

Voor specifieke data, tijden en locaties kun je terecht op de officiële website, waar je ook nog meer informatie vindt over dit unieke filmfestival. Je kunt daar ook direct je tickets kopen om zeker te zijn van een plekje. Wacht dus niet langer en bezoek de website voor een avontuurlijke ervaring die je niet wilt missen.

Bekijk meer en koop je kaartjes voor EOFT

Hoofdfoto: Sophie Planque


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.