klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Mountainreporter Karin was in Parkstad-Limburg

Mountainreporter Karin reisde voor haar perstrip naar Parkstad-Limburg. Hoewel er geen bergen in zicht zijn, wordt Parkstad-Limburg gekenmerkt door een heuvellandschap. Parkstad-Limburg heeft een bijzondere geschiedenis en heeft zich in de laatste 15 jaar ontwikkeld van een zwarte stad naar een groene stad. Met name door deze ontwikkeling hebben ze hoogste toeristische onderscheiding ter wereld gekregen. Karin ging op onderzoek uit en ontdekte wat Parkstad-Limburg te bieden heeft en ontdekte ook dat een bezoek aan Parkstad-Limburg enorm leuk voor kinderen is.

“PARKSTAD-Limburg HEEFT DE HOOGSTE TOERISTISCHE ONDERSCHEIDING GEKREGEN”

Een kort stukje geschiedenis

Parkstad-Limburg is bijzonder. Eigenlijk weet je pas hoe bijzonder Parkstad-Limburg is wanneer je de geschiedenis van de regio kent. Een deel van Parkstad is de vroegere Oostelijke mijnstreek van Limburg. Na de mijnsluitingen in de jaren 60 en 70 ontstond er hoge werkloosheid en was er veel criminaliteit. Alles samen maakte dit tot een “zwarte” stad. In de afgelopen 15 jaar hebben de gemeentes Kerkrade, Heerlen, Landgraaf Nuth, Brunssum, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal samen Parkstad-Limburg gevormd en zich ontwikkeld. De transitie van een zwarte (mijnbouw) naar groene stad(natuur, aandacht voor de ontwikkeling van wandel en fietsroutes) heeft plaats gevonden en ook in de toekomst zijn er nog veel plannen.

Er zijn grote toeristische internationale attracties ontstaan. Karin wil Parkstad-Limburg in de spotlights zetten omdat er enorm veel te zien en te doen is zoals; het grootste indoor ski-dorp ter wereld-SnowWorld Landgraaf, de hoogste “wandeltrap” van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de meest innovatieve en moderne dierentuin van Europa-GaiaZoo, één van de grootste te bezoeken kastelen van Nederland, Schunck-glaspaleis Heerlen, museumplein, blotevoetenpark, thermenmuseum en familiepark Mondo Verde.

De top 5 activiteiten van Mountainreporter Karin

Ontdek de Street-Art van Heerlen met de Mural Street-Art route

Heerlen is de Mural-hoofdstad van Nederland. Door de hele stad zijn enorme muurschilderingen te vinden die geschilderd zijn door kunstenaars afkomstig uit de hele wereld. Achter elke Mural zit een verhaal met een boodschap. 75 procent van de kunstenaars heeft zich laten inspireren door de geschiedenis van Heerlen. Er zijn speciale Street Art routes om deze geweldige kunst te ontdekken. Naast grote muurschilderingen zijn er ook kleine miniatuur-Murals te zien. Zoals bijvoorbeeld het werk van de Spaanse Isaac Cordal en Pablo Delgado.

Heerlen
Street-Art Heerlen

Bezoek het blotevoetenpark in Brunssum

Wie denkt dat het blotevoetenpark alleen voor kinderen leuk is heeft het mis. In het blotevoetenpark van Brunssum kun je een wandeling van 4 km maken op je blote voeten! Het park is opgebouwd in verschillende thema’s. Naast dat er hindernissen zijn die over de vijver lopen zijn er ook evenwichtsbalken en modderbaden. Het is een verwennerij voor je voeten en dus erg gezond.

Verschillende ondergronden geven een natuurlijke voetreflexmassage. Kiezels, structuur van de boomschors, het fijne zand, kriebelend gras, stimuleren de drukpunten van de voet. Er ontstaat een Kneipp effect door afwisselende warme en koude ondergronden. Hoewel ik een soort van allergie voor blote voeten heb is dit park toch zeker een aanrader en je kan er leuke bedrijfsuitjes houden. Het blotevoetenpark kent verschillende arrangementen zoals bijvoorbeeld teambuilding en motivatietraining.

Brunssum
blotevoetenpad Brunssum

Kijk voor meer info, openingstijden en prijzen op: blotevoetenpark.nl

In het volgende artikel lees je de rest van mijn top 5.
Meer weten over Zuid-Limburg? Bezoek de website vvvzuidlimburg.nl

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer