Hou jij er ook zo van om dagtochten te maken op de ski’s? Lekker het hele skigebied verkennen, zo min mogelijk dezelfde liften en pistes en onderweg af en toe een pauze bij de gezelligste hutten die je tegenkomt? Wij in ieder geval wel! We houden er daarom ook van als een skigebied een mooie skitocht of eigenlijk skironde voor ons uitzet. Het Oostenrijkse Hochkönig heeft zo’n skironde.

De Königstour in het skigebied Hochkönig doet z’n naam eer aan. De tocht kan in één adem genoemd worden met bijvoorbeeld de Sella Ronda of de Weisse Ring. De Königstour is genieten geblazen met 6 toppen, 35 aaneengesloten pistekilometers en 7.500 hoogtemeters. De uitzichten zijn adembenemend als je in de verte de Hochkönig of het Steinerne Meer ziet liggen. De hele tocht is gemarkeerd met gele en oranje pijlen, afhankelijk van de richting die je skiet.

Wat een winters sprookje! © Claudia Ziegler

Vergeet niet om onderweg foto’s te maken

Natuurlijk, je hebt waarschijnlijk je telefoon wel in je zak en maakt genoeg eigen foto’s. Toch blijft het altijd leuk om de stoppen bij de photopoints onderweg en daar een ouderwetse ‘selfie’ te maken met de camera die daar staat.

Er zijn onderweg drie punten waar dat kan. De camera’s staan op de hoogste punten van de tocht, namelijk Aberg Langeck, Gabühel/Hochmais en Kings Cab. Je activeert de camera door je skipas ervoor te houden. Je kunt ze dan online opzoeken en downloaden via Skiline.

Zelf foto’s maken mag ook! © Claudia Ziegler

Foto’s en route in de app en website van Skiline.cc

Gebruik je Skiline al? Daarmee zie je eenvoudig de hoogtemeters die je hebt geskied, de liften die je hebt genomen en de kilometers die je hebt afgelegd. Je hoeft alleen maar je skipasnummer op de website of in de app in te voeren en het werkt.

Je kunt er ook nog eens diverse batches behalen en de strijd aangaan met anderen. Bovendien download je er de foto’s die hebt gemaakt bij de photopoints.

Herkenbare foto van Hochkönig ©Hochkoenig Tourismus GmbH

Hou je van lekker eten? Doe de Culinaire Koningstours!

Naast skiën zijn lekker eten en drinken onderdeel van een perfecte wintervakantie als je het ons vraag. Daarom geniet je in de sneeuw in de regio Hochkönig van de culinaire Koningstours. Dit is een unieke combinatie van skiën en heerlijk eten, want je skiet niet alleen van hut naar hut, maar ook van gerecht naar gerecht.

Er zijn verschillende tours met verschillende thema’s: Heimatliebe, Gipfelgenuss en Almliebe. Vegetarisch of zelfs veganistisch is trouwens ook mogelijk. En je bepaalt zelf of je de tocht op één dag aflegt of die – en het menu – verdeelt over meerdere dagen.

Koningstour in Hochkönig © Claudia Ziegler

Met je skipas toegang tot alle pistes van Ski amadé

Wist je dat Hochkönig valt onder Ski amadé? Dat wordt ook wel het grootste skiparadijs van Oostenrijk genoemd, omdat je er met één en dezelfde skipas terecht kunt op 760 kilometer piste in vijf skigebieden. Daarmee heeft Ski amadé voor ieder wat wils én zoveel kilometer skiplezier dat je die echt niet in een weekje kunt bedwingen.

©Ski amadé

Lees meer over wintersport in Hochkönig

Nieuwsgierig geworden wat Hochkönig en Ski amadé je allemaal te bieden hebben deze winter? Check dan direct de website en je weet het.

Alles over Hochkönig en Ski amadé

Hoofdfoto: ©Hochkoenig Tourismus GmbH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.