De Hurtigruten-postboten in Noorwegen zijn een bijzonder fenomeen. Ze vormen sinds 1893 een belangrijke verbinding tussen kleine charmante vissersdorpen en grotere havensteden. Oorspronkelijk brachten ze post, vracht en passagiers van A naar B, maar inmiddels is het voor reizigers ook een perfecte manier geworden om het prachtige Noorwegen te ontdekken.

Een gehele rondreis met de Hurtigruten duurt twaalf dagen en er vertrekt meerdere keren per week een schip vanuit Bergen langs de kust naar Kirkenes (vlakbij de Russische grens) en weer terug naar Bergen. Overigens betekent dat niet dat je twee keer hetzelfde ziet. Wat Hurtigruten op de heenweg overdag aandoet, doet ze terug ’s nachts aan.

De omgeving is ronduit adembenemend en omdat de schepen redelijk klein en erg wendbaar zijn beleef je de kust en de fjorden van heel dichtbij. Norske Noorwegen Reizen heeft nu een super aanbieding om Hurtigruten zelf te ontdekken. Boek tot en met 21 februari 2022 je reis voor één van de geselecteerde vertrekdata in april 2022 en de tweede persoon reist helemaal gratis mee!

Lees in dit artikel alles over deze bijzondere twaalfdaagse reis. Bovendien hebben we de vijf allermooiste havens die je onderweg aandoet voor je op een rij gezet.

Direct naar de reis en boeken? Ga dan naar Hurtigruten Valentijn Hele Rondreis | Norske

Hurtigruten bezoekt de Hjørundfjord in het najaar, credits Knut Hustad Hurtigruten

Met Hurtigruten naar het ruige Noorse landschap

De ongerepte Noorse kust kent geen gelijke. De natuur is prachtig en het afwisselende landschap trekt vele avonturiers die op zoek zijn naar een fascinerende omgeving en Arctische wildernis. Met Hurtigruten kom je in het hart van Noorwegen.

In welk seizoen je ook gaat, de Noorse fjordenkust is altijd bijzonder. Bovendien is er een interessant boordprogramma, kun je optionele excursies doen en geniet je onderweg van de verse lokale keuken. Waar wacht je nog op?

Blauw, blauwer, blauwst tijdens een mooie zomerdag. Credits: Hurtigruten

Valentijnsaanbieding: 2e persoon GRATIS!

Dit is de aanbieding van Norske Noorwegen Reizen

Samen met je geliefde op reis, wie wil dat nou niet? Een reis met Hurtigruten is op zich al een bijzondere reis vol unieke belevenissen, maar samen is de reis extra speciaal. Elke dag een mooie zonsondergang beleven buiten op het dek of samen mee op één van de vele optionele excursies.

Boek deze Hurtigruten aanbieding exclusief bij Norske Noorwegen Reizen in de periode vanaf 7 februari t/m 21 februari 2022 voor de geselecteerde dagen in april 2022 en de 2e persoon in dezelfde hut reist GRATIS! 

Alle informatie en voorwaarden lees je hier: Hurtigruten Valentijn Hele Rondreis | Norske

Lokale vissers brengen de vangst van de dag aan boord van Hurtigruten, credits Agurtxane Concellon

Hurtigruten op weg naar een schonere toekomst

Ook niet onbelangrijk: Hurtigruten werkt sinds 2018 flink aan een schonere vloot. Al het plastic aan boord is inmiddels vervangen door duurzamer materiaal. Het doel is om ’s werelds eerste plastic-vrije rederij te worden.

Ook heeft Hurtigruten hetgrootste vlootvernieuwingsprogramma ooit aangekondigd. Bijna alle schepen die langs de Noorse kustlijn varen, zullen om de beurt worden omgebouwd en gereed gemaakt voor het varen op LNG (vloeibaar aardgas) gecombineerd met batterijen. Het gebruik van LNG als alternatieve scheepsbrandstof werkt mee aan meer duurzaamheid in de kustvaart.

Hurtigruten bij zonsondergang in de Noorse fjorden credits Hurtigruten

Alle hoogtepunten van een Hurtigruten rondreis op een rij

  • Hurtigruten biedt een kijkje in het authentieke alledaagse leven in Noorwegen, waarbij je geniet van natuur, cultuur en tradities.
  • Bezoek 34 grote en kleine havenplaatsen, waarvan zelfs 22 boven de Poolcirkel zijn gelegen.
  • Vaar door meer dan 100 fjorden, en bekijk ze met eigen ogen.
  • Geniet van de schoonheid van Noorwegen tijdens 70 excursiemogelijkheden verdeeld over 4 jaargetijden.
  • Meerdere afvaarten per week, gedurende het gehele jaar.
  • Vertrouw op ruim 125 jaar lange navigatie-ervaring van Hurtigruten in de Noorse wateren
De Noordkaap kan tijdens een optionele excursie bezocht worden credits Hurtigruten

Pareltjes langs het Noorse water, 5 mooie Hurtigruten havens

Syv fjell: stad tussen de zeven bergen

Bergen is de culturele toegangspoort tot de fjorden, omringd door zeven bergen. Je wandelt hier prachtig langs de kleurrijke kades van Bryggen uit de veertiende eeuw. Pak de kabelbaan naar de top van de berg Fløyen en geniet van het panorama over de stad, fjorden, eilanden en de Noordzee. En is het tijd voor lunch? Ga dan naar de beroemde vismarkt voor een verse vis!

Art Nouveau in Ålesund

Ålesund is een bijzondere stad. Een grote brand vernietigende in 1904 een groot gedeelte van de stad, die vervolgens in Art Nouveau-stijl weer werd opgebouwd. Daardoor is het een bijzonder charmante stad om doorheen te dwalen.

Het is een pittige klim van 400 treden naar de top van de berg Aksla, langs de standbeelden van Kaiser Wilhelm en Viking Gange-Rolv, wat de voorvader van Willem de Veroveraar zou zijn.

Breng tot slot een bezoek aan het bijzonder gebouwde Noorse Aquarium te Ålesund waar je allerlei vissoorten, octopussen, zeehonden en pinguïns kunt bekijken.

Uitzicht vanaf het dek, foto: Agurtxane Concellon

Terug in de tijd in Brønnøysund

Boek een optionele excursie naar Torghatten, een bijzonder fenomeen in Brønnøysund. De Torghatten is een berg met een gigantische natuurlijke tunnel in het midden. Ander hoogtepunt zijn de Vega-eilanden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Even voorbij Brønnøysund zie je het Zeven Zusters-gebergte. Volgens de legende werden zeven mooie trollenzusters overvallen door de zonsopgang en in steen veranderd, waardoor de zeven pieken ontstonden.

Idyllisch vissersplaatsje Reine

Reine is onderdeel van bekende eilandengroep de Lofoten. De omgeving is hier ongekend, het idyllische landschap behoort tot de meest gefotografeerde in Noorwegen.

De kustlijn is bijzonder, met bergtoppen die uit de zee omhoog rijzen en de rode en witte vissershutten die zeevaarders verwelkomen. In het oude vissersdorp Å staan het Noorse Vissersdorpmuseum en het Lofoten Stokvismuseum, zeker een bezoek waard als je meer wikt weten over deze omgeving.

Vestigingsplaats van de Hurtigruten: Vesterålen

Vesterålen is de bakermat van Hurtigruten. Op deze prachtige groene eilandengroep waar je walvissen, zeevogels en zeehonden spot, werd in Hurtigruten in 1893 in de haven van Stokmarknes gevestigd. bezoek het museum en leer alles over deze bootverbinding die al; ruim 125 jaar bestaat.

Direct naar de reis en boeken? Ga dan naar Hurtigruten Valentijn Hele Rondreis | Norske

Maak gebruik van de valentijnsaanbieding

Hoofdfoto: credits Agurtxane Concellon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.