Hurtigruten is de 130 jaar oude Noorse Kustexpres, een veer- en transportdienst langs de kust van Noorwegen. Vroeger was het schip de enige mogelijkheid om afgelegen plaatsen en dorpen te bereiken en zorgde daarmee voor de bevoorrading, het bezorgen van de post, en het enige openbaar vervoer dat er was.

Ook tegenwoordig vervoert Hurtigruten nog mensen, voorraad en pakketjes, maar is ook een unieke manier om de prachtige natuur van Noorwegen te beleven. En hoe bijzonder: vanaf 2024 meert Hurtigruten aan in IJmuiden, waarvandaan je vertrekt voor een vijftiendaagse Noorderlicht Expeditie Cruise naar Noorwegen.

Boek de vijftiendaagse Noorderlicht Expeditie Cruise naar Noorwegen vanuit IJmuiden voor 31 oktober 2023 met 10% korting!

Door de Hjorundfjord, in Noorwegen. Foto: Kay Fochtmann

Ga mee richting de Noorse winter en zie het noorderlicht

Noorwegen is fantastisch! De natuur met de gletsjers, fjorden, sneeuw, ijs en de wilde dieren: het is allemaal prachtig in de winter. Je ontdekt al deze pracht nu vanuit eigen land, want je vertrekt met het Hurtigruten-schip vanuit de haven van IJmuiden.

De Noorderlicht Expeditie Cruise is een prachtige zeereis vanuit Nederland naar Noorwegen (helemaal naar de Noordkaap!) en weer terug. Je ziet het allermooiste van de Noorse kustlijn en met een beetje geluk één of meerdere keren het magische noorderlicht. Je meert aan in levendige steden en authentieke vissersdorpjes en verblijft gedurende de reis in je eigen comfortabele hut aan boord.

Het prachtige noorderlicht Foto: Tommy Simonsen

Hoogtepunten van de Noorderlicht Expeditie Cruise

De reis naar Noorwegen gaat hoe dan ook een geweldige trip worden met unieke belevenissen. Allereerst is natuurlijk het vertrek vanuit Nederland bijzonder. Je stapt op in IJmuiden en vaart langs de Nederlandse kust naar Den Helder en daarna verder richting het noorden.

Onderweg verveel je je geen moment. Je maakt kennis met het expeditieteam die hun ervaringen van jarenlange expedities met je delen. Wil je liever even relaxen? Dan ontspan je in je eigen hut, of op het dek in de Panorama Lounge of jacuzzi en wie weet word je verrast door het noorderlicht.

Je doet Stavanger aan, een levendige stad in een prachtige omgeving. Maar ook Kalvåg, waar verder nooit een ander expeditieschip aanmeert, wat het plaatsje bijzonder authentiek maakt. En Tromsø, de hoofdstad van het Noordpoolgebied.

Poolcirkel, Lofoten, Noordkaap en meer

Je passeert de Poolcirkel en ziet de beroemde bergketen de Zeven Zusters en de Torghatten. En wat dacht je van de Lofoten? Volgens velen is dat één van de meest spectaculaire plekken in heel Noorwegen. Natuurlijk mag de Noordkaap ook niet ontbreken.

En dan ben je nog maar halverwege je reis! Zo staat ook Senja op het programma, één van de ruigste eilanden van Noorwegen en de Sognefjord, de langste en diepste fjord van het land. Voordat je na ruim twee weken weer aanmeert in IJmuiden, heb je ook Bergen nog gezien. En hopelijk meerdere keren het noorderlicht. Het was een reis om nooit te vergeten.

De route van de expeditiecruise

Vertrekdata in 2024

Deze cruise is nu al te boeken voor 2024. Wees er op tijd bij, want we zien in de reacties op onze social media dat er enorm veel interesse is.

De reis kent de volgende vertrekdata:

6 en 20 januari 2024

3 en 17 februari 2024

2, 16 en 30 maart 2024

De Noordkaap. Foto: Andrea Klaussner

Boek de Noorderlicht Expeditie Cruise vanaf IJmuiden 2024

Je boekt deze fenomenale reis bij Norske Noorwegen Reizen, exclusief vertegenwoordiger van Hurtigruten sinds 1991. Op de website lees je het dag-tot-dag programma van deze vijftiendaagse reis. Ook zie je daar de prijzen per de verschillende vertrekdata en accommodaties aan boord.

Wie tot en met 31 oktober 2023 boekt, profiteert exclusief bij Norske van 10% extra korting! Bovendien biedt Hurtigruten de zogenaamde Noorderlichtgarantie.

Lees alles over deze reis en boek via Noorderlicht Expeditie Cruise vanaf IJmuiden 2024 | Norske

Hoofdfoto: Tor Arne Aasen Samferdselsfoto

4 Reactie op “Vanaf 2024 vertrekt de Hurtigruten Noorderlicht Expeditie Cruise vanuit Nederland. BOEK NU met korting!”

 • Leo Eerten
  23 februari 2023 at 19:11

  Graag ontvang ik meer informatie over deze reis naar noorderlicht.
  Wel bijzonder dat ik daarover verder niks kan lezen op de site.

 • A de Raaf
  21 februari 2023 at 19:54

  Hoi
  Wilt u mij wat meer informatie sturen over deze reis. Ook wat het gaat kosten.
  Dit jaar ga ik voor de derde keer met de Vesteralen mee. Van Kikenes naar Bergen.
  Een winterreis lijkt me weer heel anders.
  Maar het is dan toch lang donker.
  Groeten Ali de Raaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.