Water heeft op veel mensen een bijzondere uitwerking. Heerlijk rustgevend en je krijgt er ruimte van in je hoofd. Zoek jij dat ook? Dan zit je goed in Trentino! Want deze regio heeft bijna 300 meren. Groot en klein, op grote hoogte of juist in het dal, ze zijn allemaal uniek. Je kunt je vakantie daarom helemaal rond de meren organiseren.

Zeker in de herfst is dat een goed idee, want met het lager staande zonnetje reflecteren de imposante Dolomieten extra mooi in het water. Bovendien kleurt het najaar de bomen in felle kleuren. Het groen gaat over in geel, oranje en rood en de eerste bladeren beginnen te vallen.

Om het optimale uit jouw herfstvakantie naar Trentino te halen, hebben we vijf ideeën voor je op een rijtje gezet. Allemaal bij of rond de meren en geschikt als je met je partner op pad gaat, in je eentje of juist met het hele gezin.

Autumn in Levico lake © Trentino Marketing – M. Gartner

1. Ga wandelen rond de mooiste meren

Ben je outdoorliefhebber dan ben je vast ook een enthousiaste hiker. Geweldig, want er is geen betere manier om de omgeving in je op te nemen dan te voet. De prachtige blauwe meren in Trentino hebben allemaal ontelbare wandelroutes. Vaak als een rondwandeling rond het meer, maar ook tochten die verschillende meren met elkaar verbinden bijvoorbeeld.

Omdat het moeilijk kiezen is, hebben we vijf wandelingen rond de meren in de herfst voor je op een rijtje gezet.

Bekijk hier de vijf mooiste wandelingen rond de meren van Trentino in de herfst

Trekking Dolomiti di Brenta © Trentino Marketing – M. Gartner

2. Ga toch fietsen!

Ben je meer een fietser? Fietsroutes zijn er ook genoeg. Een bijzondere aanrader is die in Valsugana. Tachtig kilometer fietsen, eerst langs het Caldonazzomeer en dan langs de Brenta-rivier, door appelboomgaarden, langs akkers en door bergdorpjes.

Het is een cirkelroute route die ook langs het Levicomeer voert. Het eerste deel boven het meer van Levico ligt, en de route loopt verder onderlangs het Castello di Pergine. Tot slot fiets je langs het Caldonazzo meer weer terug.

Biking in Caldonazzo © Trentino Marketing – T. Prugnola

3. Kunst en natuur zijn een geweldige combinatie

Tijd voor iets heel anders! Wat dacht je van een unieke combinatie van kunst en natuur? Dat is de Arte Sella, een gigantische openluchttentoonstelling waar internationaal bekende kunstenaars werken hebben gemaakt van hout, bladeren, stenen en boomstammen.

En: zeker in de herfst is het een must-see. Want dan komen de kunstwerken door de prachtige najaarskleuren nog meer tot hun recht.

Bekijk Arte Sella in Valsugana © Trentino Marketing – M. Gartner

4. Romantische zielen zoeken het water op

Het meer van Toblino is – denken wij – het meest romantische meer van Trentino. Dat komt door het mooie kasteel in renaissancestijl dat aan de oevers ligt. Nog maar te zwijgen over de prachtige bossen op de achtergrond. Ook daarvoor geldt: die worden in de herfst alleen maar mooier. Trouwens, als je de dag wilt afsluiten met een romantisch diner: het kasteel heeft een restaurant!

Romantic Coredo lake Val di Non © Trentino Marketing – D. Lira

5. Geniet van wellness

Een vakantie is goed voor lichaam en geest. Dat geldt nog meer als je jezelf verwend met wellness. Dat kan in Trentino zeker. Zo zijn er een aantal thermen. Of ga voor een detox en ga volledig offline. In Trentino laad je je zintuigen weer volledig op in de natuur. Thermen en natuur combineren? Dat kan ook, want de meren van Caldonazzo en Levico in Valsugana vrij warm en kun je er meestal zwemmen van begin juni tot oktober.

aTerme © Trentino Marketing – R. Kiaulehn

Boek nu je vakantie naar Trentino

Benieuwd naar de meren van de regio Trentino? En dat ook nog eens combineren met de prachtige en imposante Dolomieten? Neem in de herfst nog een weekje vrij en ga! Accommodaties vind je hier en download ook direct even de app Mio Trentino. Daar vind je alle info die je nodig hebt en maak je de leukste plannen voor je trip naar Trentino. Veel plezier!

Lees hier alles over de meren van Trentino

Hoofdfoto: Toblino lake © Trentino Marketing – C. Kerber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.