Nederland, fietsland! En zijn wij Nederlanders ergens anders op de wereld, dan pakken we ook maar al te graag de fiets. Een bestemming waar je waanzinnig kunt fietsen is Nieuw-Zeeland.

Op de fiets ontdek je het land in een wat lager tempo en dat betekent dat je veel meer ziet. Het landschap is prachtig en je rijdt meestal over goede en lekker rustige wegen. Wij kunnen daarom fietsen in Nieuw-Zeeland van harte aanbevelen en hebben vijf fietsroutes voor je verzameld.

Ga fietsen door het mooie landschap van Nieuw-Zeeland

Must do: de Otago Central Rail Trail over een oude spoorlijn

De Otago Central Rail Trail is een 150 kilometer lange fietsroute die loopt door het binnenland van de regio Otago. De route volgt het oude spoorlijnpad van de Otago Central-spoorlijn, want treinen rijden hier niet meer. Je start in Dunedin en eindigt in Central Otago.

Onderweg rij je door de prachtige natuur en kleine historische stadjes onderweg. De route is geschikt voor fietsers van alle niveaus, al biedt het best wat uitdagingen met steile hellingen. Je wordt dan altijd beloond met spectaculaire uitzichten. Er zijn geen vaste etappes, je kan zelf kijken in hoeveel dagen je de route aflegt. Sommige mensen doen dat in een dag, anderen nemen lekker de tijd om rond te kijken en maken er een vijfdaagse tocht van.

Fietsen op de Otago Central Rail Tail. Foto: Cat Burston This file is licensed under the Creative Commons Attribution 2.0 Generic license.

Ga fietsen rond Lake Taupo

Lake Taupo is het grootste meer van Nieuw-Zeeland. En wat is er leuker om de omgeving op een actieve manier te leren kennen? Rondom het meer loopt the Great Lake Trail. die weer uit verschillende routes bestaat. Je fietst bij elke route door een mooie omgeving met bergen en bossen en natuurlijk het meer. Wil je even niet fietsen? Dan ga je wandelen, zwemmen of vissen. Of ontdek de Maori-cultuur die hier rijkelijk aanwezig is.

Als je een mountainbiker bent, is de K2K-route een aanrader. Je fietst dan naar de noordwestelijke oever van het meer. Als je de tocht van west naar oost fietst, is dat een stuk makkelijker: je hebt dan namelijk meer hoogtemeters naar beneden dan naar boven. Of je moet juist houden van een uitdaging natuurlijk.

Ontdek de omgeving van Lake Taupo

Ontdek de wijngaarden van Marlborough op de fiets

Wijnliefhebbers opgelet! Marlborough is bekend om haar prachtige wijngaarden en de heerlijke wijn die hier vandaan komt. Op de fiets rij je langs de wijngaarden en zie je de ranken zo ver het oog rijkt. De meeste van de tochten lopen door de glooiende heuvels en zijn daardoor bijzonder geschikt voor een ontspannen fietstochtje. Natuurlijk stop je onderweg bij de wijnhuizen om de lokale wijnen te proeven.

Je kan ervoor kiezen om samen met een gids op pad te gaan. Je weet dan zeker dat je de leukste routes fietst en natuurlijk de lekkerste wijnen uitprobeert. Maar eigenlijk kan dat laatste niet missen. Wil je dus liever zelf je tocht uitstippelen? Gewoon doen!

Wijn, wijn en nog eens wijn

Fietsen door de natuur van Wanaka

Lake Taupo is mooi, maar vlak Lake Wanaka ook niet uit. Het meer zelf is prachtig, net als de omgeving met de omringende bergen en de schilderachtige dorpjes. Deze populaire bestemming voor fietsers biedt veel mooie routes door de natuur, ook langs de Clutha River, de langste rivier op het Zuidereiland.

Er zijn veel verschillende soorten fietsroutes, waaronder uitdagende routes door de bergen, rustige tochten langs het meer en avontuurlijke mountainbiketochten. Wil je echt iets unieks? Fietsen hier is zelfs te combineren met een helikoptervlucht! Je wordt dan afgezet in de bergen, waarna je verder gaat op de mountainbike., die u in de bergen afzet, waarna u verder kunt gaan mountainbiken.

Prachtige natuur op het Zuidereiland

Tot slot: de West Coast Wilderness Trail

De West Coast Wilderness Trail is een populaire fietsroute in Nieuw-Zeeland, langs de westkust van het Zuidereiland. Fietsers genieten op deze route van de ongerepte natuur van de regio, inclusief de indrukwekkende bergen, de wilde westkust en de prachtige rivieren.

De totale route is ongeveer 134 kilometer lang en biedt veel verschillende uitdagingen en avonturen, zoals steile hellingen, technische afdalingen en adembenemende uitzichten. En wat dacht je van de rijke cultuur en geschiedenis van de regio, inclusief de goudkoopjesstadjes en de Maori-cultuur?

Veel fietsplezier!

Zie je jezelf al fietsen met deze achtergrond?

Ga fietsen in Nieuw-Zeeland met TravelEssence

Is fietsen in Nieuw-Zeeland iets voor jou? De beste tijd om dat te doen op het Noordereiland is van eind oktober tot begin april. Op het Zuidereiland is dit in december, januari of februari. Februari en maart kennen doorgaans het meest stabiele fietsweer. De herfst en de winter is ook een goede optie. De herfstkleuren zijn bijvoorbeeld prachtig en het is een stuk rustiger. Natuurlijk ben je wel afhankelijk van het weer.

Wil je echt goed advies bij het plannen van je reis? Kijk dan op de website van TravelEssence. Ze hebben ontzettend veel informatie, foto’s en video’s op hun website staan, en natuurlijk een groot aantal te gekke voorbeeldreizen. Wil je iets bijzonders of echt maatwerk? Ook dan helpen de experts van TravelEssence je graag en goed.

Bekijk alle informatie over Nieuw-Zeeland op de website van TravelEssence

Alle foto’s: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.