In Gastein in Oostenrijk is water een belangrijk thema. Dat zie je al aan de dorpen met namen Bad Gastein en Bad Hofgastein. Mensen worden al eeuwenlang aangetrokken door de helende werking van het thermale water.

Maar dat niet alleen, ook de Gasteiner Ache, de bergmeren en natuurlijk de waterval hebben een enorme aantrekkingskracht op vakantiegangers. Kom ook naar Gastein en dompel je (letterlijk!) onder in het water.

Duik in het natuurlijke en verfrissende water van Gastein

Gastein is een perfecte plek voor een zwemvakantie in de bergen. Wil je echt lekker afkoelen, dan duik je tijdens een wandeling in een fris bergmeer. Anderen springen in de verschillende zwemmeren of de thermale baden. Of je nou van ijskoud of lekker warm houdt, voor iedereen is er wat wils.

De meertjes met thermaal water in de Alpentherme (c) Alpentherme Gastein, Wolkersdorfer

Zweef aan een zipline boven de waterval middenin Bad Gastein

Heel bijzonder: midden in het dorp Bad Gastein klettert een enorme waterval naar beneden! Via wandelpaadjes kun je de waterval van alle kanten goed bekijken. Of geniet van een drankje bij Kraftwerk, de oude waterkrachtcentrale onderaan de waterval, die is omgebouwd tot café.

Wil je de waterval op een bijzondere manier beleven? Dan is Flying Waters echt iets voor jou! Vanaf het platform een stuk boven de waterval klik je je vast aan de zipline en vlieg je (veilig in een harnas) zo vrij al een vogel over het wilde water onder je. Je gaat hard, maar vergeet niet om ook naast je kijken, niet alleen onder je. Dan zie je namelijk de imposante Belle Epoque gebouwen van Bad Gastein en op de achtergrond het dal en de bergen van Hohe Tauern.

Flying Waters Zipline in Bad Gastein (c) Max Steinbauer Photography

Het thermale en geneeskrachtige water van Gastein

Het thermale water van Gastein komt met temperaturen tot wel 46 graden aan de oppervlakte. Voel de magie van het water met een natuurlijk mineraalgehalte, dat is verrijkt met het edelgas radon. Het warme bronwater stroomt hier al eeuwenlang en wordt ook gebruikt in de thermen van Gastein.

Het thermale water activeert het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Radon brengt het immuunsysteem van je lichaam in evenwicht en kan werken als pijnverlichting. Al eeuwenlang maken mensen met chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat pelgrimstochten naar Gastein om te profiteren van de effecten van het thermale water. Bovendien combineer je hiermee het nuttige met het aangename. Want in de hotels in Gastein kun je tegelijkertijd kuren en vakantie vieren. Dat is nog eens win-win!

Naar de thermen voor optimale ontspanning

Genieten van zwembad en sauna? Ga dan naar de Alpentherme in Bad Hofgastein of de Felsentherme in Bad Gastein. In het hart van Bad Hofgastein ligt de Alpentherme van maar liefst 36.000 m². Een waar wellnessparadijs voor lichaam, geest en ziel. Door de verschillende thermale zones is de Alpentherme perfect voor rustzoekers, actieve gasten maar ook voor de kids met vele verschillende glijbanen, een multimedia-dom en een buitenbad voor de allerkleinsten.

De Felsentherme in Bad Gastein is uniek. Je bent omgeven door natuurlijke rotswanden terwijl je je onderdompelt in het warme thermale water. Geniet van je rust en ontspanning en voel je fijn. De Felsentherme ligt in het hart van Bad Gastein, midden tussen de prachtige bergen, op een hoogte van 1.100 meter.

De Felsentherme in Bad Gastein (c) Felsentherme, Gerhard Michel

Zonnebad Gastein heerlijk voor kinderen en hun ouders

Kleine waterratjes en hun ouders gaan naar het zwembadcomplex in het zonnigste deel van Dorfgastein. Lekker warm water, verschillende baden, een gigantische waterglijbaan, grote speelweide, solarium, sauna en nog veel meer zorgen voor zwemplezier voor iedereen.

In tegenstelling tot de Felsentherme in Badgastein en de Alpentherme in Bad Hofgastein zijn de twee baden van het zwembad niet gevuld met thermaal water, maar met verwarmd, zuiver bronwater.

Solarbard in Dorfgastein is heerlijk voor kinderen (c) Gasteinertal Tourismus GmbH

Bosbaden in Gastein zijn een natuurbelevenis

‘Boswellness’ is goed voor lichaam en geest. De ontspannen en mystieke beleving van het bos zijn bijzonder en je dompelt je daar (dit keer figuurlijk!) helemaal in onder. Geniet van de geuren om je heen van bladeren en mos, hoor hoe de wind door de bladeren ruist en laat je betoveren door de groene omgeving.

Haal bij het VVV in Bad Hofgastein de gratis brochure met verschillende oefeningen die bedoeld zijn om geïnteresseerde wandelaars te laten zien hoe ze de levensenergie van het bos kunnen aanboren.

De Wassserfallweg bij Bad Hofgastein (C) KTVB Bad Hofgastein; Marktl Photography

Op vakantie naar Gastein

Prachtige groene alpenweiden, indrukwekkende bergpanorama’s en ontelbare wandelmogelijkheden en het bruisende water zijn slechts een paar redenen om een mooie zomervakantie te plannen in Gastein.

Wil je meer lezen over deze heerlijke bestemming of direct je vakantie boeken, ga dan naar de website.

Meer over Gastein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.