Ontdek Oostenrijk van een heel andere kant

Door Pauline van der Waal | Fan van Oostenrijk

Oostenrijk heeft ontelbare prachtige meren en rivieren. Natuurlijk is het heerlijk om daar op een warme zomerdag een duik in te nemen, maar wist je dat er nog veel meer te beleven valt? Zo kun je er duiken, een spannende canyoningtocht maken of een rustgevende yogasessie meemaken. We hebben de gaafste belevenissen op en in het water voor je op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet?

1. Wrakduiken in de Attersee, museum onder water

Misschien denk je bij diepzeeduiken daadwerkelijk aan een zee, maar je kunt ook duiken in Oostenrijkse meren. Een heel bijzondere daarvoor is de Attersee. Je kunt daar een badkuip en een Oostenrijkse auto uit de jaren dertig tegenkomen, maar ook prehistorische paalwoningen die tot het werelderfgoed van Unesco behoren. Of een gezonken duikboot uit de jaren ’90. Wat een rariteitenkabinet, daar wil je toch meer van weten?

Wil je meer weten over deze duik, of bekijken waar je overal nog meer je zuurstofflessen mee onder water kunt nemen, lees dan hier verder.

Duiken in de Attersee. Foto: Oberösterreich Tourismus Kapfer
Duiken in de Attersee. Foto: Oberösterreich Tourismus Kapfer

2. Zeilen en surfen, ook voor beginners

Ook zeilen en surfen is heel goed mogelijk op de vele Oostenrijkse meren. Anders dan op zee is het hier ook gemakkelijker leren voor beginnende watersporters. De wind is hier tenslotte vaak een stuk behapbaarder. Wil je weten waar je allemaal kunt zeilen, of waar het water het warmst, helderst of mooist is?

Meer informatie  daarover lees je op Austria.info

3. Kajakken of raften voor extra adrenaline

Kajakken is sowieso geweldig, maar op sommige plaatsen nog nét een beetje specialer. Bijvoorbeeld in een grot! Kristalhelder water, terwijl het pikkedonker om je heen is zodra je je hoofdlamp even uit doet. En je hoort niets anders dan je peddels in het water spetteren.

Of wat dacht je van raften? Je laat je meevoeren op de snelstromende en kolkende rivier, terwijl je als team moet zorgen dat je wel in de goede richting blijft varen. Spanning en spierpijn in je armen gegarandeerd!

Raften door het wilde water. Foto: Österreich Werbung Leo Himsl

4. Wildwaterzwemmen of canyoning, als je rafting saai vindt…

Is raften je nog niet gek genoeg? Doe dan aan wildwaterzwemmen, meestal canyoning genoemd. Tegen de stroom in zwemmen in onmogelijk, je kunt je alleen maar mee laten voeren. Nicolas Moser, een van de vier wildwaterzwemmers die in de documentaire ‘Seekers of the Element’ te zien zijn, neemt dit echt tot een next level. Zoek die docu mara eens op en je weet genoeg.

Lees meer over raften, kajakken en canyoning 

5. Ontspannen met yoga op een SUP-board

Liever iets kalmer? Dan is dit wel iets voor je. Yoga, een sport die inmiddels ongekend populair is en nog steeds aan fans wint. Ideaal is dat je vrijwel op elke plek die je kunt bedenken de downward facing dog kunt aannemen, dus ook op het water. Op veel plekken volg je dan ook een yogales op een SUP-plank. De perfecte mix van yoga, natuur, water en zomer.

Doordat op een plank je evenwicht nog belangrijker is dan op vaste grond, is SUP-yoga ontzettend goed voor je lijf. En verlies je een keer je evenwicht? Ook geen straf, want dan maak je gratis en voor niks een verfrissende duik in het water!

Zie je jezelf al yoga-en op een SUP? Foto: Zell am See Kaprun Tourismus – Heinz Seidl

6. Alleen maar stilte tijdens het winterkajakken door sneeuw en ijs

Tot slot nog een hele speciale. Wil je écht in alle rust kajakken? Dan is winterkajak iets voor jou! Geoefende kajakkers glijden geruisloos over een spiegelglad en verlaten meer, of op een ijskoude stroom tussen met sneeuw bedekte bossen. Je peddel verbrijzelt krakend een stuk ijs en de winterzon weerspiegelt in het wateroppervlak. Je bent één met de natuur, wat een belevenis!

Kajakken op de Weissensee in de winter. Foto: Oesterreich Werbung Harald Eisenberger
Kajakken op de Weissensee in de winter. Foto: Österreich Werbung Harald Eisenberger

Waterratten verzamelen!

Ben je ook verzot op water? Dan kan dit rijtje je waarschijnlijk wel bekoren. De mogelijkheden zijn eindeloos in Oostenrijk. Wil je alles lezen over deze activiteiten, of weten hoe je deze activiteiten organiseert? Kijk dan op de website van Austria.info.

Klik hier om naar de watersporten op Austria.info te gaan

Hoofdfoto: Österreich Werbung Harald Eisenberger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.