Over het boek Op eigen kracht

In april 2016 schrijft Olivier zijn ontslagbrief en kondigt zijn vertrek aan. Hij wil op reis. Hij wil de wereld ontdekken. Met die beslissing zet hij zijn vriendin Zoë voor het blok, en dat blijkt precies te zijn wat ze nodig heeft. Haar toekomst ligt duidelijker voor haar dan ooit tevoren: een wereldreis met Olivier, of een topsportcarrière. Ze stopt als professioneel atleet. Ze kiest voor vrijheid, eigen atletische doelen en avontuur.

Twee geliefden – zes verschillende manieren van duurzaam reizen – vier jaar avontuur – ruim veertigduizend kilometer


Een onwaarschijnlijk avontuur zonder eindbestemming, zonder tijdslimiet en zonder ervaring. Zoë en Olivier vertrekken op wereldreis met twee oude fietsen. Of ze dat wel kunnen, weten ze niet. De reis zal het leren. Vier jaar later hebben ze 40.000 kilometer afgelegd. Op de fiets, met de kano, op ski’s, in een zeilboot, te voet en op skates. Langzaam, duurzaam en gezond. Helemaal op eigen kracht.

Tranen en triomfantelijke overwinningen

Ze reizen van ongekende gastvrijheid naar pure wildernis, van momenten vol tranen naar triomfantelijke overwinningen, van hevige ruzies naar intens geluk. Het boek is een levendige kroniek van wat er gebeurt als twee mensen hun comfortzone verlaten, op weg naar het onbekende. De beloning is een uitzonderlijke zelfontdekking én een nieuwe blik op de wereld.


‘Door langzaam te reizen kom je echt in contact met waar je bent en met de mensen die daar wonen,’ vertelt Zoë. In Op eigen kracht ontdek je hoe deze uitzonderlijke reis tot stand kwam, wat ze onderweg leerden, wat ze gaven en wat ze terugkregen. Op eigen kracht is een inspiratieverhaal om bij weg te dromen, vol praktische tips om jouw eigen dromen waar te maken.

Het boek Op eigen kracht is op 5 oktober 2021 gepresenteerd en kost € 39,95. Je kunt het bestellen via Bol.com (klik hier).

Foto uit het boek ‘Op eigen kracht ’door WeLeaf.

Wil jij Op eigen kracht winnen?

In samenwerking met Zoë en Olivier mag Mountainreporters een boek verloten onder de deelnemers aan onze win-actie. Om mee te doen hoef je alleen de onderstaande stappen te doorlopen.

De win-actie is afgelopen en gewonnen door Manuel Konijnendijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.