Noord-Ierland is een prachtige bestemming vol met natuur, historie en cultuur. Het is een geweldige keuze als je op zoek bent naar unieke ervaringen en avontuur. Of je nu houdt van wandelen in de natuur, steden verkennen of op zoek bent naar culturele bezienswaardigheden, Noord-Ierland biedt het allemaal.

Noord-Ierland zit vol met verhalen en tradities en het land is trots is op haar erfgoed. Het is een echte aanrader als je op zoek bent naar een leuke autorondreis. We zetten daarom een aantal plekken op een rij die je niet over mag slaan tijdens je vakantie.

De prachtige kust van Noord-Ierland

De Causeway kustroute van Belfast naar Derry-Londonderry

Als er één route is die bij veel Ierland-gangers populair is, dan is het de 247 kilometer lange Causeway kustroute wel. Deze route loopt van Belfast naar Derry-Londonderry en is een prachtige tocht vol met natuur en historie. Waarschijnlijk start je je reis in Belfast en daarom is de kans groot dat je start of afsluit met de kustroute.

De weg volgt de Noord-Ierse kustlijn en geeft je de kans om het landschap van het land te ontdekken. Je komt langs een aantal spectaculaire natuurwonderen, waarover je hieronder meer leest.

Spectaculaire zonsondergang langs de Giant’s Causeway

Op de route: de Giant’s Causeway

De Giant’s Causeway is een wonderlijk natuurverschijnsel. Op het eerste gezicht lijkt het of de zuilen in de zee door mensenhanden zijn gemaakt. Maar niets is minder waar…

Het is een uniek gezicht en een must-visit voor iedereen die van natuur en geologie houdt. Het zal je niet verbazen dat het ook voor fotografen een populaire bestemming is. Het is daarmee een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Noord-Ierland.

De typisch gevormde zuilen van de Giants Causeway

Kliffenwandeling van Carrick-a-Rede

Carrick-a-Rede bestaat uit een prachtige kustlijn en een brug tussen het vasteland en een kleine rots. De brug, die 30 meter boven de golven hangt, biedt een uniek uitzicht op de kliffen en de Ierse Zee.

Carrick-a-Rede is een populaire bestemming voor wandelaars en avonturiers. Als je geen hoogtevrees hebt, tenminste! Vogelliefhebbers zitten hier ook goed, want er is genoeg te zien.

De brug die het vasteland verbindt met het eiland

Bezoek Dunluce Castle

Nog zo’n walhalla voor fotografen en andere liefhebbers van dramatische uitzichten: Dunluce Castle. Dunluce Castle neem je mee naar de middeleeuwen, toen het kasteel werd gebouwd. Zie je het al voor je hoe de kustlijn werd verdedigd? Tijdens een zware storm in de zeventiende eeuw stortte een gedeelte van het bouwwerk van de rots. Sindsdien is het kasteel verlaten.

Dit kasteel ligt direct aan de kust en met de zee en de kliffen eromheen maak je hier prachtige foto’s’. Juist als het wat minder mooi weer is, want dan geeft de grijze lucht nog een extra dramatisch effect.

Dunluce Castle direct aan de zee

Game of Thrones-fans opgelet!

Wist je dat Noord-Ierland letterlijk het toneel was van Game of Thrones? Eén van de locaties waar de serie werd opgenomen is de Dark Hedges. Deze bomen van meer dan 250 jaar oud creëren een magische sfeer.

Hou je van natuur en prachtige landschappen? Dan moet je hier zeker een tijdje rondwandelen. En ook hier: vergeet je fotocamera niet!

The Dark Hedges zijn sprookjesachtig te noemen

Een bezoek aan Belfast

Wij houden het allermeest van de natuur en een actieve outdoorvakantie, maar toch maken we graag een stop in Belfast. Op zoek naar geschiedenis, cultuur en vermaak zit je hier goed.

Belfast biedt een unieke mix van historische bezienswaardigheden. Zo heb je er het Titanic Museum, maar natuurlijk ook authentieke pubs of juist moderne restaurants.

Zoek in Belfast een gezellige pub op en warm je bij de open haard

En de historie van Derry-Londonderry

De andere stad die je moet bezoeken als je de kustroute rijdt is natuurlijk Derry-Londonderry. Ook hier vind je gezellige pubs, interessante musea en de beste muziek en dans.

Wat absoluut uniek is aan de stad zijn de zeventiende-eeuwse stadsmuren. Ze zijn zo’n 1.6 kilometer lang en zes meter hoog en staan na al die jaren nog fier overeind. Daarmee is het de enige volledig ommuurde stad van het land en een van de mooiste van Europa.

Een bezoek aan Derry-Londonderry mag niet ontbreken.

Boek jouw autorondreis door Noord-Ierland bij BBI Travel

En, heb je zin gekregen in een reis naar Noord-Ierland? Bekijk dan eens deze negendaagse autorondreis van BBI Travel. Daarin zitten alle must-visits, en meer. Je verblijft in gezellige Bed&Breakfasts of hotels waar je telkens twee achtereenvolgende nachten blijft. Je ziet daarmee ontzettend veel, maar blijft het ook een ontspannen vakantie. Bekijk het dag-tot-dag-programma maar.

Je reist naar Noord-Ierland met je eigen auto door de ferry te nemen via het Verenigd Koninkrijk. Vliegen en een auto huren kan natuurlijk ook. Oh ja, tot slot nog een tip! In Noord-Ierland rij je links. Niet vergeten!

Bekijk de negendaagse autorondreis door Noordwest Ierland van BBI Travel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.