Zomer 2021 | Oneindige natuur in Nationalpark Hohe Tauern

Door Pauline van der Waal | Nationalpark Hohe Tauern

Ken je het Nationalpark Hohe Tauern in het SalzburgerLand al? Als je natuurliefhebber bent, kunnen we ons niet voorstellen van niet! Want Hohe Tauern is het grootste beschermde gebied van de Alpen en je kunt je hier dagenlang verbazen over alle natuurlijke schatten. Hohe Tauern heeft een geweldig fascinerende landschap, met prachtige uitzichten, gletsjers en watervallen, maar ook authentieke bergdorpjes die je kunt bezoeken.

Ga op zomervakantie in de vakantieregio Nationalpark Hohe Tauern in het SalzburgerLand om heerlijk te wandelen en fietsen. En ook voor fijnproevers is het hier fantastisch. Zo mooi is het leven in het SalzburgerLand! Hoe je deze regio optimaal beleeft? Lees snel verder voor onze tips.


Lees snel verder op de website van Nationalpark Hohe Tauern


Maak een wandeling met een National Park Ranger

Nationalpark Hohe Tauern is met een oppervlakte van 1.856 km2 één van de grootste natuurgebieden van Europa. Bovendien is het het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen. Dit hooggebergtelandschap heeft op de ruim 1.800km2 die het park groot is, maar liefst 266 “drieduizenders” en natuurlijk de hoogste berg van Oostenrijk: de Großglockner (3.798m). Maar ook bijna 350 gletsjers, 550 bergmeren en de hoogste watervallen van Centraal Europa; de Krimmlerwatervallen.

In het grote natuurpark komen zo’n 10.000 verschillende diersoorten en 1.500 verschillende plantensoorten voor. Die kun je onmogelijk allemaal zelf ontdekken, dus samen met een ranger op pad is een dikke aanrader. Ga op ‘Nature Watch’ en spot de Big Five van het park: steenarend, gems, steenbok, baardgier en marmot.

Foto: Daniel Kogler

Op excursie over de Grossglockner Hochalpenstraße

De Grossglockner Hochalpenstrasse is waanzinnig populair, het is zelfs één van de drie meest gemaakte excursies in Oostenrijk! En dat is niet voor niets, want het is één van de mooiste panoramawegen ter wereld. Dit uitstapje is ook voor gezinnen met kinderen geweldig.

De weg is 48 kilometer lang en brengt je naar het hart van het Nationaal Park Hohe Tauern. Onderweg spot je vast marmotten en kunt helemaal tot aan de gletsjer doorrijden. Natuurlijk kun je ook buiten de auto op avontuur, bijvoorbeeld de wandeling over de Lärchen-Wiesen, één van de zeven themawandelingen.

Kleine (en grote!) reizigers vinden het ook geweldig om midden in de zomer sneeuwballen te kunnen gooien. En dat kan hier, bij de Hochtor op 2.504 meter.

Foto: Daniel Kogler

Mountainbiketocht Nationaal Park Hohe Tauern

Voor vakantiegangers die de omgeving liever op twee wielen verkennen, zijn de mogelijkheden ook eindeloos. Je vindt meer dan 1.000 km en 40.000 hoogtemeters aan MTB-routes in het Nationalpark Hohe Tauern.

Maar ook zijn er genoeg mogelijkheden voor een relaxte fietstocht voor gezinnen. Maak sowieso regelmatig een stop in één van de authentieke hutten onderweg. Gezelligheid gegarandeerd. Langeafstandsfietsers gaan voor de Tauern-fietsroute, die van Krimml helemaal naar Passau loopt.

Foto: Daniel Kogler

Veel voordeel met de Nationalpark Sommercard

In het SalzburgerLand is altijd wat te beleven. Je bent hier heerlijk buiten in de natuur, en even helemaal weg van het leven van alledag. Wandelen, fietsen en ontspannen. Meer hoef je niet in het SalzburgerLand.

Je kunt gebruik maken van de Nationalpark Sommercard, die geldig is van 1 mei tot 31 oktober 2021. Met deze kaart maak je kennis met alle facetten van het Nationalpark. Wat dacht je van gratis toegang tot ruim 60 verschillende attracties zoals musea, bezienswaardigheden, sport- en recreatievoorzieningen en een tocht over de Gerlos Alpenstraße en de Großglockner Hochalpenstraße. Daar bovenop kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de regio, de gondels en de ‘wandeltaxi‘.

Je krijgt de kaart automatisch wanneer je verblijft bijeen van de ruim 230 aangesloten accommodaties in de vakantieregio Nationalpark Hohe Tauern.


Alle informatie lees je op de site van Nationalpark Hohe Tauern


Foto: NPHT Tobias Kaser

Foto: Nationalpark Hohe Tauern

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.