Zomer 2021 | Wandelen met zicht op de Großglockner

Door Pauline van der Waal | Grossarltal

Het SalzburgerLand in Oostenrijk is bijzonder geliefd bij Nederlandse vakantiegangers. En dat is natuurlijk niet voor niets, want in het SalzburgerLand is altijd wat te beleven. Het Salzburger Grossarltal bijvoorbeeld, een dal van ongeveer 30 kilometer lang dat uitmondt in het Hohe Tauern National Park.

In dit ‘Tal der Almen’ (dal van de alpenweides) kun je heerlijk wandelen, mountainbiken, e-biken, via ferrata’s beklimmen, of natuurlijk juist heerlijk ontspannen. We geven je drie redenen waarom je deze zomer geweldig vakantie kunt vieren in het Grossarltal.

Lees snel verder op de website van Grossarltal

1. De wandelmogelijkheden zijn geweldig

In het Nationalpark Hohe Tauern vind je een walhalla voor de wandelaar: klaterende watervallen, metershoge rotswanden, felblauwe bergmeren, donkere oerbossen en met bloemen bezaaide alpenweiden. Op de achtergrond torent de Großglockner met z’n besneeuwde toppen altijd boven je uit. Met 3.798 is dit de hoogste berg van Oostenrijk.

Wandelen in de regio kun je zo actief of juist relaxt maken als je wilt. Bovendien zijn er veel gezellige berghutten onderweg waar je pauze kunt nemen. Bijna altijd worden de almen al jaren- zo niet generaties lang door een familie gerund en worden bezoekers in de watten gelegd met de heerlijkste lokale specialiteiten.

Foto: Grossarltal
Foto: Grossarltal

2. Je kunt er fantastisch fietsen

Fanatieke fietsers worden in het Grossarltal niet teleurgesteld. Zo is er een 160 kilometer lang MTB-routenetwerk, met een hoogteverschil van rond de 14.000 meter. Maar ben je wat minder sportief en hou je toch enorm van fietsen, dan huur je gewoon een e-bike.

Bovendien kun je bijna de helft van de almen ook op de fiets goed bereiken. Dat betekent een pauze met een Brettljause op het terras. Zo heb je weer genoeg energie voor de terugweg richting het dal.

Foto: Grossarltal
Foto: Grossarltal

3. Het water loopt je al in de mond bij al het lekkers

Tsja, we stipten het punt 1 en 2 al aan, maar je kunt er in het Grossarltal dan ook niet omheen. Overal waar je komt, proef je de lokale lekkernijen. Speciale vermelding voor de Kreealm bij het Bergsteigerdorf® Hüttschlag: de ‘schnittkäse’ die hier wordt gemaakt werd in 2018 bekroond als de allerlekkerste van heel Oostenrijk. Proef op de almen de huisgmaakte specialiteiten en je wilt er nooit meer weg! Bovendien staat de ‘gemütlichkeit’ hier hoog in het vaandel. Heerlijk genieten in het Grossarltal.

Foto: Grossarltal
Foto: Grossarltal

Ga naar het Grossarltal in het SalzburgerLand

In het SalzburgerLand is altijd wat te beleven. Je bent hier heerlijk buiten in de natuur, en je bent helemaal weg van het leven van alledag. Wandelen, fietsen, ontspannen. Meer hoef je niet in het SalzburgerLand. Zo mooi is het leven!

Met het “BERG-GESUND”-pakket haal je echt alles uit je verblijf in het Grossarltal. Zo kun je onder begeleiding mooie en pittige wandelingen maken, zoals naar de Keeskogel of de Weinschnabel. Maar ook juist rustgevende wandelingen, of hikes met een thema behoren tot de mogelijkheden, zoals alpenbloemen, fitnesstour of een yogahike. Verder kun je rotsklimmen proberen of een via ferrata. Voor meer informatie kijk je op de website van het Grossarltal.

Alle informatie lees je op de site van Grossarltal

Foto: Grossarltal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.